Jälkeen Seinät ja katto maalattiin Tikkurilan Harmony- maalilla, sävyllä Q341. Riia loihti seinälle tekstiili-teoksen Kierrätyskeskuksesta löytämistään mattojen mallipaloista.
Jälkeen Seinät ja katto maalattiin Tikkurilan Harmony- maalilla, sävyllä Q341. Riia loihti seinälle tekstiili-teoksen Kierrätyskeskuksesta löytämistään mattojen mallipaloista.

Riian ja Svanten kodin murheenkryyni, alakerran ikkunaton huone, muuttui remontissa viihtyisäksi oleskelutilaksi.

Vuonna 2002 rakennettu tilava ja valoisa omakotitalo pihoineen on FABin meikkaaja-kukkastailisti Riia Koiviston ja hänen avopuolisonsa, äänisuunittelija Svante Coleruksen unelmatalo. Asunnossa oli kuitenkin yksi ongelma: suuri alakerran huone, joka oli käyttämättömänä muuttunut varastoksi. Huone oli maalattu valkoiseksi, mutta ikkunattomana ja matalana se ei tuntunut raikkaalta ja valoisalta, vaan ainoastaan tunkkaiselta ja kylmältä. Riia ja Svante halusivat saada tilan käyttöönsä, joten Riia kysyi minulta, mitä sille voisi tehdä.

Tältä tila näytti ennen:

Vaaleudella oli tavoiteltu valoisuutta, jota ei ikkunattomassa tilassa voitu saavuttaa.

Budjetti oli pieni, ja ratkaisun oli oltava kekseliäs. Ehdotin, että tilasta tehdään päinvastoin tumma ja pesämäinen lounge, jonka mittasuhteet ja mataluus häivytetään maalaamalla seinät ja katto samalla lämpimällä terrakotanpunaisella. Villi idea otettiin vastaan rohkeasti, ja visualistina Riia oivalsi heti, mitä tilasta voisi syntyä, vaikkei hän väriskaalaa omanaan pitänytkään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Somen kierrätysryhmästä löytynyt seinähylly sopii pienten löytöjen taustaksi. Suuret lasipullot muutettiin valaisimiksi.

Kun perheen luottomaalari Jussi Pyykönen oli maalannut tilan lämpimäksi, nousi ruma vaalea muovimatto entistä ankarammin esiin. Kokolattiamatto ei tullut kysymykseen budjettisyistä eikä siksi, että tilassa oli lattialämmitys. Ratkaisu löytyi suurista Ikean sisalmatoista, joita asetettiin tilaan viisi kappaletta rinnakkain siten, että ne peittävät koko lattian. Sisalmatot loivat pohjan, jonka päälle pystyi laittamaan itämaisen maton tuomaan väriä ja oikeaa tunnelmaa. Tärkein hankinta huoneeseen oli suuri ja syvä kulmasohva, joka rakennettiin tilaan Ikean Vallentuna-sohvan paloista.

Rottinkikehys muodostaa vanhan jakkaran kanssa täydellisen paikan vaihtuville kukka-asetelmille.

Ehdotin, että sisustaessaan Riia miettisi marokkolaista loungea. Taitavana kierrätyskeskusten, kirpputorien ja somen kierrätysryhmien käyttäjänä hän teki nopeasti löytöjä, joiden avulla tilaan syntyi juuri oikea tunnelma. Nyt lounge on ollut käytössä kaksi vuotta, ja siitä on muodostunut perheelle rakas pesä.

— Kun meille tulee vieraita, lopulta kaikki aina päätyvät valoisan talomme kellariin istumaan ja löhöilemään loungehuoneen sohville ja lattiatyynyille, Riia kertoo.

Juttu on julkaistu Glorian Kodin numerossa 12/2019.

Sisältö jatkuu mainoksen alla