Tavallista leveämpi ruokapöytä on tilattu Sasu's Playhousesta. Tuolit ja lasivalaisin löytyivät Winkelistä. Näyttävä messinkivalaisin on Tom Dixonin, ja marokkolaistyylinen metallivalaisin Armas Designista.
Tavallista leveämpi ruokapöytä on tilattu Sasu's Playhousesta. Tuolit ja lasivalaisin löytyivät Winkelistä. Näyttävä messinkivalaisin on Tom Dixonin, ja marokkolaistyylinen metallivalaisin Armas Designista.

Lapsiperheen loft-kotia uudistetaan huone kerrallaan asukkaiden ollessa lomamatkoilla. Lopputulos on aina yllätys.

Kerran vuodessa, aina samaan aikaan talvella, Pian perhe lähtee pariksi viikoksi matkalle. Sinä aikana sisustusarkkitehti Sisse Collander laittaa tuleemaan osa kolmikerroksisesta kodista sisustetaan uuteen uskoon. Projekti alkoi kolme vuotta sitten keskikerroksen olohuoneesta ja pojan huoneesta, sitten vuorossa oli alakerran ateljeetila ja yläkerran makuuhuone sekä viime vuonna tyttären huone. Seuraavaksi uusitaan keittiö.

Makuuhuoneen seinä maalattiin harmaanpetroolilla sävyllä. Paola Navonen Gervasonille suunnittelema messinkinen kattovalaisin toimii hyvin matalissakin tiloissa, se tilattiin Casuarinasta. Yöpöydät, vaaleanpunainen päiväpeitto ja messinkinen hylly ovat Ellokselta. Muut tekstiilit Winkel ja H&M.

Pia, miten sisustusprojekti sai alkunsa?

Idea lähti tarpeesta. Halusimme tuoda minimalistiseen tyyliimme vähän lisää lämpöä ja rentoa fiilistä. Kodin toiminnot eivät enää täyttäneet perheemme tarpeita, kaipasimme omaa tilaa ja rauhaa. Lisäksi pinnat olivat leikki-ikäisten lasten jäljiltä kuluneet. Värien lisääminen, kerroksellisuus sekä eri-ikäisten ja -hintaisten tavaroiden tuominen kotiin ovat tuoneet lisänneet kodikkuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Meillä ei kuitenkaan ollut kiirettä emmekä halunneet elää pitkiä aikoja remontin keskellä. Tunsimme Sissen yhteisten tuttujen kautta, joten otimme häneen yhteyttä. Kerroimme hänelle toiveet pääpiirteissään ja toivoimme jotakin yllätyksellistä. Neuvottelimme yhdessä suuret linjat, mutta Sisse sai todella vapaat kädet toteutukseen. 

Makuuhuoneen saa pimennettyä samettiverhojen avulla. Peili on Destinystä.

Millaista on yllätyssisustaminen?

Sisse tekee hyvissä ajoin etukäteen moodboardin ja kartoittaa ehdotuksia. Tapetit ja isommat hankinnat sovitaan ja laitetaan tilaukseen yhdessä. Pientavara, lopulliset värit ja yksityiskohdat jätetään yllätykseksi. Olemme sopineet, että kaikki mitä hankitaan, on mahdollista myös palauttaa. Toistaiseksi emme ole palauttaneet mitään. Muutama kasvi on kuollut, siinä kaikki. 

On ollut jännittävää palata matkalta kotiin, kun ei tiedä miltä kotona näyttää. Jokainen paluu on ollut palkitseva! Minulle alkaa jo paluumatkalla lentokoneessa tulla perhosia vatsaan, kun odotan kotiin pääsyä. Esimerkiksi eteisen roosa vaatekaappi oli ihana yllätys - heti, kun astuimme ovesta sisään, tulin hyvälle mielelle. Myös muu perhe on ollut tyytyväinen. 

Koti kylpee valossa kerroksesta toiseen. Lasiseinän asentaminen oli hankalampaa kuin luultiin ja se sotki aikatauluja, mutta lopputulokseen kaikki ovat olleet tyytyväisiä.

Miten lasiseinä toimii kodissa ja makuuhuoneessa?

Puolisoni maalaa ja harrastaa kitaransoittoa, hänellä on yli 15 kitaraa. Siksi meillä oli tarve saada alakerta äänieristettyä muusta asunnosta. Halusimme myös erottaa makuuhuoneemme omaksi tilaksi, jossa on yksityisyyttä. Aiemmin lasiseinän tilalla oli pelkät harmaat pinnakaiteet, samanlaiset kuin portaissa. 

Mietimme pitkään eri ratkaisuja, mutta mikään niistä ei tuntunut loftiin sopivalta. Ajatus lasiseinästä oli mieheni. Ratkaisu toimii hyvin, ruudukoita hoidetaan kuten ikkunoita yleensä. 

Lilin rautasänky maalattiin neonkeltaiseksi Decopaintin spraymaalilla. Persikanvärinen päiväpeitto löytyi Jyskin Outletistä ja Tam Tam -jakkarat Vepsäläiseltä. Tapetti on Cole & Sonin, apina Selettin.

Mikä on Lilin sängyn tarina?

Mielestäni sänky on aivan upea! Tarkoituksena oli toteuttaa huone koululaiselle. Lili oli itse mukana suunnittelemassa huonetta, ja kävimme yhdessä Sissen kanssa hakemassa ideoita. Lilin lempivärit ovat turkoosi, lila sekä pinkki ja hänen lempieläimensä on flamingo. Niiden inspiroimana Sisse sai ajatuksen teemasta "Lili goes Miami". Rautasänky löytyi antiikkikirpputorilta ja se spraymaalattiin neonkeltaiseksi, jotta huoneen kokonaisuudesta ei tulisi liian pastellinen tai imelä.

Lukaksen huonetta hallitsee Carlos Hannemanin maalaama taekwondo-aiheinen graffiti. Vanha penkki löytyi Antik.fistä. Päiväpeitto on Elloksen.

Kuinka graffitti päätyi Lukaksen huoneeseen?

Lukas on harrastanut pienestä pitäen taekwondoa ja hän halusi huoneeseensa graffitin. Lahden Muotoiluinstituutista löytyi muutama taiteilija, jotka tekivät luonnoksia. Tekijäksi valikoitui Carlos Hanneman, joka toteutti lopullisen seinän. Graffiti sopi hyvin tapetin vaihtoehdoksi. 

Juttu on julkaistu Glorian Kodin numerossa 04/2020.

Fakta

Koti: 2008 rakennettu kolmikerroksinen loft Helsingin Arabiassa. 223 neliötä.

Asukkaat: Juristipariskunta Pia ja hänen puolisonsa sekä lapset Lili, 8, ja Lukas, 11.

Sisältö jatkuu mainoksen alla