Tanskalaisen Warm Nordicin mallistossa näkyy monta tämän vuoden trendiä, kuten maanläheiset ja murretut sävyt sekä puu.
Tanskalaisen Warm Nordicin mallistossa näkyy monta tämän vuoden trendiä, kuten maanläheiset ja murretut sävyt sekä puu.

Kysyimme sisustusalan ammattilaisilta, miltä sisustustrendit näyttävät vuonna 2020

Rohkeaa ja kodikasta

Sisustussuunnittelija Tiina Hautala, sisustussuunnittelutoimisto Dejlig.

1. Tietynlainen kodikkuus ja pehmeys lisääntyy, kodeista halutaan tunnelmallisia ja mukavia rauhoittumisen paikkoja. Maanläheiset, lämpimät sävyt ovat nousussa, samoin sinisen ja täyteläisen siniharmaan eri sävyt.

2. Värien käytössä ollaan rohkeampia. Värikylläinen monokromaattisuus lisääntyy, uskalletaan käyttää voimakkaita sävyjä isoilla pinnoilla ja valita rinnalle vielä tekstiilit samaan sävyyn. Vaatekaappien ja keittiöiden ei tarvitse enää olla valkoisia tai vaaleanharmaita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Uuden ja vanhan sekoittaminen lisääntyy. Ei haluta, että koti näyttää siltä, että kaikki kalusteet on hankittu uusina, vaan suositaan kerroksellisuutta ja persoonallista otetta. Myös kunnolliseen ja muunneltavaan valaistukseen halutaan panostaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Keittiöön uskalletaan nyt valita rohkeitakin värejä. Ikean Lerhyttan-sarjan keittiö hehkuu voimakkaan vihreänä.

Puuta ja kuivakukkia

Ilona Knuutila & Anna Tuohimaa, sisustusliike omashop.fi

1. Maanläheisyys, nude ja ruskean sävyt korostuvat sisustuksessa. Täysin valkoisen ja mustan sijaan valitaan välimaastosta murretumpia sävyjä. Ruskean sävyjen kirjo on suuri, aina beigestä oranssiin taittavaan okraan.

2. Puu on kasvattanut suosiotaan sisustusmateriaalina jo jonkin aikaa, mutta vaalea puu tekee nyt tilaa tummalle puulle. Sisustussuunnittelun puolella tummaa puuta käytetään rohkeasti isoissakin pinnoissa.

3. Kuivakukkien suosio jatkuu. Näyttävät kuivakukka-asetelmat toistavat murrettua sävymaailmaa. Ylipäätään kukista tehdään asetelmia muuallekin kuin maljakoihin, esimerkiksi erilaisiin kehikoihin tai seinille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla