Takapihamme vaja on kuin vaatekaappi, johon ripustamme haravat ja lapiot, kertoo sisustustoimittaja Anna-Kaisa Melvas. Näin hän teki pihakaapin.

Vaikka pihakausi Suomessa on masentavan lyhyt, kerääntyy takapihallemme paljon puutarhanhoitoon vaadittavia vempeleitä. Valmisvajat näyttävät pienillä pihoilla yllättävän kookkailta, ja ne harvoin istuvat jo olemassa olevan talon tyyliin. Meidän vajamme on kuin aitaan upotettu vaatekaappi.

Vaatekaapin mitoilla ja valkoisella maalilla saa yllättävänkin hyvän pihavaraston. Kiitos mieheni järkevyyden, valkoinen väri ei suinkaan ollut tyylikysymys. Komerosta, joka on tumma sisältä, ei löydä yhtikäs mitään, hän totesi minulle maalatessaan sisälautoja.

Hyllyjen mitoitus kannattaa miettiä mittaamalla säilytettävän tavaran määrä. Takkapuut ovat meillä siroiksi pilkottuja tulipesämme pienestä koosta johtuen, ja siksi ne sopivat hyvin kaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Komeromme hienous piilee valaistuksessa; ulkovalot on upotettu pihakaappimme kattoon. Marraskuussa kun ei edes valkoinen sisus valaise takkapuiden hakijaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin rakensimme pihakaapin:

Vaja rakennettiin laudoista piha-aidan viereen. Kaappimaisen varaston leveys on 140 cm ja syvyys 60 cm. Vaja maalattiin Tikkurilan maaleilla. Työkalupakki on Perobasta, punaiset koukut Biltemasta ja kannellinen Knodd-tynnyri Ikeasta.

Vierailija

Mä ajattelen että kaapissa vois olla sellaset usein tarvittavat välineet ja vajassa sitten muut. Pienessä pihassa kaappi voisi olla riittävä.

  • ylös 11
  • alas 5
Viivi

Pitäsiskö kaapissa olla ovet, koska usein sataa vettä ja lunta ja varsinkin lumi menee joka paikkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla