<p><p>Vanhoista ikkunoista koottu kasvihuone on niin tunnelmallinen, että siitä tuli paras kahvittelupaikka. Kahvipöytä on tehty laittamalla pöytälevy vanhan ompelukoneen jalan päälle.</p></p>

Vanhoista ikkunoista koottu kasvihuone on niin tunnelmallinen, että siitä tuli paras kahvittelupaikka. Kahvipöytä on tehty laittamalla pöytälevy vanhan ompelukoneen jalan päälle.

<p><p>Tomaatin, yrttien ja muiden hyötykasvien sekä kukkien istutusalustaksi on löytynyt vanhoja pesuvateja ja koreja.  Kauniisti ränsistyneet vanhat tuolit ja ylösalaisin käännetyt ruukut nostavat kasvit eri tasoille.</p></p>

Tomaatin, yrttien ja muiden hyötykasvien sekä kukkien istutusalustaksi on löytynyt vanhoja pesuvateja ja koreja. Kauniisti ränsistyneet vanhat tuolit ja ylösalaisin käännetyt ruukut nostavat kasvit eri tasoille.

<p><p>Yrttien kasvattaminen käy terapiasta, sitä paitsi itse kasvatettu ruoka on maailman parasta. Näin kauniisti Kati on merkinnyt mintun.</p></p>

Yrttien kasvattaminen käy terapiasta, sitä paitsi itse kasvatettu ruoka on maailman parasta. Näin kauniisti Kati on merkinnyt mintun.

<p><p>Kun kasvihuoneen suunnittelee itse, siitä tulee juuri sellainen kuin haluaa. Tämän romanttisen kasvihuoneen rakennusmateriaalit kerättiin purkutyömailta.</p></p>

Kun kasvihuoneen suunnittelee itse, siitä tulee juuri sellainen kuin haluaa. Tämän romanttisen kasvihuoneen rakennusmateriaalit kerättiin purkutyömailta.

Tämä kasvihuone ja kahvitteluhuone on tehty purkutalojen vanhoista ikkunoista. Astu sisään!

Oululainen valokuvaaja Kati Leinonen rakensi miehensä kanssa upean kasvihuoneen purkutalojen vanhoista ikkunoista. Se ei ole enää pelkkä kasvien huone, vaan toinen olohuone, jossa kahvitellaan jo keväällä. 

Ilmestys-nimistä valokuvausstudiota pitävä Kati kertoo kasvihuoneestaan näin:

"Kasvihuoneemme on itse tehty ja siksi juuri sellainen kuin halusin. Rakensimme sen oman talomme ja purkutalojen vanhoista ikkunoista. Lattiatiilet saimme tuttavalta, joka kuljetti ne meille vanhan tiilitalon purkutyömaalta. Jokainen seinä on erilainen, sillä vanhoja ikkunoita oli sekalainen valikoima. Mieheni Tuomas suunnitteli ja piirsi kasvihuoneen tietokoneella, jotta näimme, miten keräämämme ikkunat saataisiin parhaiten sopimaan yhteen. Isäni auttoi rakennustöissä. Kasvatan kasvihuoneessa tomaatteja, salaatteja ja yrttejä. Laventeli on suosikkini, mutta en harmikseni saa sitä talvehtimaan. Kasvihuoneessa on myös pikkuinen kahvipöytä kahdelle. Siellä voi kahvitella heti kevätauringon lämmittäessä, täällä Oulun korkeudella yleensä huhtikuussa. Käytämme ”kahvihuonettamme” pitkälle syksyyn, kun ulkosalla ei enää tarkene istua."  

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Juttu on julkaistu aiemmin kokonaisuudessaan Glorian Koti -lehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso kuvat dokumenttiohjaaja Virpi Suutarin pihamajasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla