Toisin kuin luulit, tapetti ei repeile eikä tapetointi vaadi valtavasti aikaa, hermoja ja erilaisia työkaluja.

1. LIIKUTTELE RAUHASSA. Nykyisin yhä useampi tapetti on laadultaan niin kestävää ja paksua, että sen repeilemistä ei tarvitse pelätä. Kuvion kohdistamista pidetään hermostuttavana työvaiheena, mutta tapettia voi liisteröinnin jälkeen liikutella saumojen kohdilta vielä muutamia minuutteja, kunnes muodostuu täydellisen huomaamaton saumakohta.

 2. LAITA SUORAAN SEINÄÄN. Vahvat kuitutapetit voi laittaa rullalta suoraan seinään. Vuotia ei tarvitse leikata ensin lattialla tai tapetointipöydällä. Myös liisterin voi telata suoraan seinään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 3. ÄLÄ SUOTTA IRROTA LISTOJA. Katto- ja jalkalistojen poistamista ei pidetä enää välttämättömänä tapetointihommissa, vaan esimerkiksi alhaalla lattianrajassa tapetti katkaistaan pari milliä jalkalistan päälle meneväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä tapetoija on saanut tapettinsa vedettyä kunniallisesti suoraan katonrajasta alas. Lastatasoituksen jälkeen hän katkaisee tapetin mattoveitsellä niin, että jalkalistan päälle menee paperia pari kolme milliä. Siistiä!

 Vinkit antoi Tarmo Hämäläinen Tikkurilasta. Kuvat on otettu Tikkurilan Paletti-koulutuskeskuksessa, jossa harjoiteltiin tapetointia uusilla Duett-tapeteilla. Lisätietoja: Tikkurila.

Lue myös:

Vihaatko kaakeliesi väriä? Näin maalaat ne

Piristystä makuuhuoneeseen rautakaupasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla