Etkö löydä ihania vanhoja huonekaluja mummon vintiltä ja kirpputoreilta? Ei hätää, voit tehdä "elämää nähneen" huonekalun itse vaikkapa Ikean kymmenen euron jakkarasta. Katso ohjeet!

Kuva: Ikea

Hankimme Ikeasta uuden kymmenen euron Bekväm-puujakkaran ja krakeloimme sen pinnan vanhan näköiseksi. Halkeillut pinta syntyy, kun pintamaali kuivuu nopeammin kuin pohjamaali. Tämä jakkara maalattiin vaaleanpunaisen ja sinisen sävyin harmahtavan siniseksi, mikä korostaa vanhahtavaa ilmettä. Patinoitu jakkara sopii kotiin tai kesämökille yöpöydäksi, kukkatasoksi tai keittiön apujakkaraksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin krakleeraat jakkaran:

1 Kokoa jakkara, sillä se on helpointa maalata koottuna.

2 Valitse pohjamaaliksi liuotinohenteinen tuote ja pintamaaliksi vesiohenteinen. Krakelointitekniikka perustuu näiden erilaiseen kuivumiseen. Maalaa ensimmäinen kerros sävyllä, jonka haluat halkeamissa näkyvän. Tässä käytettiin vaaleanpunaista alkydipohjaista kalustemaalia. Katso lista tuotteista alla. Anna kuivua noin 40 minuutin ajan.

3 Maalaa toinen kerros vesiohenteisella, puolihimmeällä kalustemaalilla erisuuntaisilla vedoilla kuin ensimmäinen kerros, jolloin pinta halkeilee sekä pysty- että vaakasuunnassa. Kun vesiohenteinen maalikerros alkaa kuivua, pinta krakeloituu. Anna kuivua vuorokauden ajan.

4 Lakkaa pinta vesiohenteisella huonekalulakalla, jotta saat siitä kestävän.

Kuvan tuotteet:

Massiivipuinen Bekväm-porrasjakkara 9,99 e, Ikea. Empire-kalustemaali, L491 Maininki, noin 27 e/l, Helmi-kalustemaali, Y339 Malvikki, noin 28 e/ja Kiva-kalustelakka noin 28 e/ l, K-rauta. Vaaleanpunainen pussilakanasetti 19,99 e ja helma-lakana 49,95 e, H&M Home. Vilma-räsymatto, 75 x 200 cm, 147 e ja Stockholm Bombayn Vintage-koristetyynyt 39,90 e/kpl, Stockmann. Sauma-maljakko on Nathalie Lahdenmäen käsialaa, 42 e, Lokal. Kerttu-kattovalaisin 39 e, Piironki. Mark’sin vaaleanpunainen vihko 8,20 e, Pino. Hayn sulkakynät 7 e/kpl, Viale. Kukat Form & Flora.

 

Vierailija

Löytyipä ihana vinkki täällä ja oli pakko laittaa kokeiluun! Itse kokeilin jakkaran rakentamisista komposiittilaudasta ja se onnistui itse asiassa yllättävän hyvin. https://preeco.fi/204-komposiittilauta Rakensin sen tuosta tiikistä. Se tuli siis meillä pihalle. Sisätiloihin en tuota kyllä käyttäisi materiaalina, kun tuossa komposiitissa on kuitenkin hieman sellainen muovinen tunne :) 

Cinderella9758

Olen itse askarrelut 3 jakkaraa. Niistä saa näyttäviä huonekaluja. Yksi melkein samanlainen kuin minulla on Veke.fi:ssä

Design & sisutaminen on vain niin ihanaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla