Vaalea kerrostaloasunto helsinkiläisessä jugendtalossa on remontoitu vanhaa kunnioittaen ja vaaleaksi. Olohuoneen paneelit koristeltiin pronssin sävyllä ja seinät niiden ympäriltä maalattiin valkoiseksi. Alkuperäiselle lattialle ei tehty mitään, jottei asuntoa olisi remontissa siivottu hengettömäksi. Sohvapöytä on Zarrosta. Arco-valaisin on Achille ja Pierre Castiglionin suunnittelema. Olohuoneen suuri matto on teetetty tilaustyönä Marokossa. Seinällä on vanha ikkuna, johon on kiinnitetty Outi Heiskasen piirroksia. Valkoiset Barcelona-tuolit ovat Ludwig Mies van der Rohen vuonna 1929 suunnittelemat klassikot.

Funktiosta hankittu ruokapöytä tuo klassiseen tilaan ripauksen huumoria ja kevyen modernin tunnelman. Erilaiset perintölautaset on kiinnitetty seinään kekseliäästi väärin päin herkäksi, valkeaksi kokonaisuudeksi. Vanhan kukkapylvään päällä on islantilaisen taiteilijan teos, jossa on käytetty röntgenkuvia. Ruokapöydän ympärillä on Kartellin Victoria Ghost -tuolit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valkoinen, moderni keittiö teetettiin puusepällä. Ruokapöytänä on vanha talonpoikaispöytä, jonka ympärillä on Ikean korituolit muhkeilla tyynyillä. Ikkunoiden välissä on Reima Nevalaisen työ.

Kuvat ovat jutusta Vaiston varassa, Glorian Koti helmikuu 2016. Valokuvaaja Jaanis Kerkis ja toimittaja Irene Wichmann.

Visiitti-sarjassa kurkistetaan lehdessä esiteltäviin koteihin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla