Lukija kysyy, onko järkevää laittaa laminaattilattia lastenhuoneeseen. Lue, mitä sisustusarkkitehti Joanna Laajisto vastaa.

Glorian Kodin lukija kysyy:

Onko laminaattilattia järkevä valinta? Meillä on pieniä lapsia ja koira ja ajattelimme laittaa makuuhuoneisiin laminaatin. Olisiko jotain muuta kestävää materiaalia, joka sopisi lastenhuoneisiin?

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisustusarkkitehti Joanna Laajisto vastaa:

Itse en ole laminaatin ystävä, sillä suosin luonnonmateriaaleja. Laminaattihan on vain kuva puusta puukuitulevyn päällä. Materiaalin kestävyyttä ei toki ole kieltäminen, mutta se on samalla kylmä, kova ja kopiseva. Laminaatin pinta ei johda lämpöä yhtä hyvin kuin puuparketti. Se on siksi pari astetta viileämpi pinnaltaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kahden vilkkaan lapsen äitinä en näe syytä, miksi lastenhuoneessa ei voisi olla puuparkettia. Hyvä parketti kestää lasten leikit. Elämisen jäljet, kuluminen ja kolhut kuuluvat mielestäni kodikkaaseen kotiin.

Luonnonkorkki on toinen hyvä vaihtoehto lastenhuoneeseen. Se on lämmin, mukavan pehmeä, kestävä, ekologinen ja akustoiva materiaali. Juuri sopiva lastenhuoneeseen siis. Korkkia saa nykyisin lukuisissa eri sävyissä ja kuoseissa ja sitä on useimpien rautakauppojen ja lattiavalmistajien valikoimassa.

 

Onko sinulla sisustukseen tai remontointiin liittyvä kysymys sisustusarkkitehdille? Lähetä kysymyksesi osoitteeseen laajistovastaa@sanoma.com. Julkaisemme lukijoiden kysymyksiä ja Joanna vastauksia kuukausittain Glorian Koti lehdessä ja sen jälkeen myös nettisivuillamme. Seuraavaksi käsittelemme olohuoneen sisustusratkaisuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla