<p><p>Tämä tila on makuuhuoneen oleskelutila. Pöytä teetettiin mittojen mukaan, ja idea kopioitiin miljardiperijä Doris Dukelle kuuluneesta ruokapöydästä. Itämaiseen tyyliin sopivat sohvat suunnitteli Martyn Lawrence-Bullard. Seinävaate on burmalainen ja 1800-luvun loppupuolelta.</p></p>

Tämä tila on makuuhuoneen oleskelutila. Pöytä teetettiin mittojen mukaan, ja idea kopioitiin miljardiperijä Doris Dukelle kuuluneesta ruokapöydästä. Itämaiseen tyyliin sopivat sohvat suunnitteli Martyn Lawrence-Bullard. Seinävaate on burmalainen ja 1800-luvun loppupuolelta.

<p><p>Lämmin vesi ja sille ripotellut ruusun terälehdet odottavat laulajaa rentoutumaan sarkofagia muistuttavaan kylpyammeeseen. Amme on päällystetty rajasthanilaisen temppelin kivipaneeleilla.</p></p>

Lämmin vesi ja sille ripotellut ruusun terälehdet odottavat laulajaa rentoutumaan sarkofagia muistuttavaan kylpyammeeseen. Amme on päällystetty rajasthanilaisen temppelin kivipaneeleilla.

<p><p>Keittiötä hallitsevat  käsin kaiverretut sermit. Kun sermit ovat kiinni, keittiökoneet ja astiat jäävät siististi piiloon katseilta. </p></p>

Keittiötä hallitsevat käsin kaiverretut sermit. Kun sermit ovat kiinni, keittiökoneet ja astiat jäävät siististi piiloon katseilta.

<p><p>Laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä Cher on saavuttanut yli 40-vuotisella urallaan paljon. Hän on voittanut muun muassa Oscarin ja myynyt sata miljoonaa äänitettä. Cher teki jäähyväiskiertueen vuonna 2005, mutta palasi vielä esiintymislavoille.</p></p>

Laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä Cher on saavuttanut yli 40-vuotisella urallaan paljon. Hän on voittanut muun muassa Oscarin ja myynyt sata miljoonaa äänitettä. Cher teki jäähyväiskiertueen vuonna 2005, mutta palasi vielä esiintymislavoille.

<p><p>Cherin vuode tehtiin palatsiholvikaarien osista. Kaarien kautta kuljetaan pukeutumishuoneeseen. Lyhdyt teetettiin Marrakechissa. Yöpöydät tehtiin kahdesta vanhasta intialaisesta ovesta, joissa on eebenpuuta ja norsunluuta.</p></p>

Cherin vuode tehtiin palatsiholvikaarien osista. Kaarien kautta kuljetaan pukeutumishuoneeseen. Lyhdyt teetettiin Marrakechissa. Yöpöydät tehtiin kahdesta vanhasta intialaisesta ovesta, joissa on eebenpuuta ja norsunluuta.

<p><p>Peseytymispisteessä on antiikkinen kiviallas, syyrialainen kamelinluinen peili ja turkkilaiset lyhdyt.</p></p>

Peseytymispisteessä on antiikkinen kiviallas, syyrialainen kamelinluinen peili ja turkkilaiset lyhdyt.

<p><p>Terassi jatkaa olohuonetta. Intialaiselta päivävuoteelta voi ihastella Los Angelesin silhuettia.</p></p>

Terassi jatkaa olohuonetta. Intialaiselta päivävuoteelta voi ihastella Los Angelesin silhuettia.

<p><p>Televisiohuoneen löhöilypaikan virkaa toimittaa kiinalainen häävuode 1500-luvulta. Seinää koristaa indonesialainen gongi. Etualan tyyny on 1700-luvun tyyliä. </p></p>

Televisiohuoneen löhöilypaikan virkaa toimittaa kiinalainen häävuode 1500-luvulta. Seinää koristaa indonesialainen gongi. Etualan tyyny on 1700-luvun tyyliä.

<p><p>Olohuoneen sohvat on päällystetty silkillä. Tyynyissä on vuohenkarvaa, käsin kirjailtua intialaista silkkiä ja indonesialaisia painokuvioita. Sohvapöydällä on 1600-luvun intialainen terrakottapatsas, joka esittää tanssivaa tyttöä. </p></p>

Olohuoneen sohvat on päällystetty silkillä. Tyynyissä on vuohenkarvaa, käsin kirjailtua intialaista silkkiä ja indonesialaisia painokuvioita. Sohvapöydällä on 1600-luvun intialainen terrakottapatsas, joka esittää tanssivaa tyttöä.

Legendaarinen laulaja-näyttelijä Cher on innostunut magiikasta ja Intiasta. Luottosisustaja sai tehtäväksi loihtia tähden Hollywoodin-kattohuoneistoon maailman, joka on kuin uskomaton fantasia. Viihtyisitkö itse tällaisessa kodissa?

Mitä muutakaan kohauttamaan tottuneen taiteilijan kodilta voisi odottaa kuin ylenpalttista mielikuvituksen käyttöä? Hän pyysi rocktähtien ja kuninkaallisten luottosisustajaa Martyn Lawrence-Bullardia toteuttamaan visionsa, jonka mukaan kodin tulisi sopia maharanille eli intialaiselle hallitsijattarelle tai turkkilaiselle prinsessalle.

"Rakastan kaikkea eksoottista, itämaista, zeniläistä ja maagista", 68-vuotias Cher ilmoitti.

Cherin kodit ovat aina olleet tunnettuja ylitsepursuavista sisustuksista, oli teema mikä tahansa. Nyttemmin hän on päässyt pitkän goottivaiheen yli ja innostunut buddhalaisuudesta sekä meditaativisesta elämäntavasta siihen kuuluvine rituaaliesineineen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aiemmin muun muassa Elton Johnin sekä Sharon ja Ozzy Osbournen luksuslukaaleja suunnitellut Lawrence-Bullard tarttui mielihyvin Cherin heittämään haasteeseen. Alkajaisiksi hän hankki 1800-luvulta peräisin olevan norsunluun värisen laatan, jossa on kuva intialaisesta jumalolennosta. Taide-teoksesta kumpusi inspiraatio koko asunnon värimaailmaan, joka on kermanvaalea, teevärjätyn ruskea, norsunluinen ja suklainen. Mukana on myös eebenpuuta, kultaa, pronssia ja hitunen viininpunaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seuraavaksi Martyn Lawrence-Bullard löysi oviaukoksi kaiverretun kolminkertaisen holvin, joka on peräisin rajasthanilaisesta palatsista. Kulisseihin lisättiin satoja vuosia vanhoja esineitä, kuten kiinalainen häävuode, tiibetiläisiä ja indonesialaisia temppeliaarteita, hiukan syyrialaista kamelinluuta sekä silkkiä, kultaa ja pronssia. Maaginen maailma oli valmis ja kelpasi loistavasti maailmantähdelle.

Cher siis sai kotiinsa roppakaupalla toivomaansa magiikkaa. Mutta millaiset olivat tupaantuliaiset? Tähti näki uuden kotinsa valmiina vasta yhtä aikaa vieraidensa kanssa. Lawrence-Bullard sekä Cherin muutama hyvä ystävä, korusuunnittelija sekä pari muotoilijaa, järjestivät hänelle yllätysjuhlat syntymäpäivän kunniaksi. Juhlatunnelman tekivät paitsi mausteinen intialainen ruoka ja juoma myös turbaanipäiset tarjoilijat sekä 300 erikokoista kynttilää.  

Teksti toimitettu Alexandra Bennaimin englanninkielisestä alkuperäistekstistä. Kuvat: APR Cherin kuva: AOP/ Jon Kopaloff /Filmmagic  

Katso myös:

Näin upeassa kodissa asuu Anne Kukkohovi

Sisältö jatkuu mainoksen alla