”Tyylikäs korppi on lempilintuni. Meillä Suomessa ne ovat pahanilmanlintuja, mutta niiden raakkuminen voidaan tulkita myös onnea tuottavaksi.”
”Tyylikäs korppi on lempilintuni. Meillä Suomessa ne ovat pahanilmanlintuja, mutta niiden raakkuminen voidaan tulkita myös onnea tuottavaksi.”
<p><p>"Saunassani on piilutetut laudepuut kolmessa kerroksessa. Voin valita, millaiset löylyt haluan. Tiiliseinän tiilet ovat peräisin Turun makkaratehtaan piipusta.”</p></p>

"Saunassani on piilutetut laudepuut kolmessa kerroksessa. Voin valita, millaiset löylyt haluan. Tiiliseinän tiilet ovat peräisin Turun makkaratehtaan piipusta.”

<p><p>”Olimme keikalla Keski-Suomessa, kun huomasin lavan takana komeat elokuvateatterin tuolit ja sain järjestäjältä luvan ottaa ne parempaan talteen. Ääniteknikkomme eivät oikein tykänneet siitä, että sulloin tuolit keikkabussiin, joka oli jo valmiiksi ääriään myöten täynnä.”  </p></p>

”Olimme keikalla Keski-Suomessa, kun huomasin lavan takana komeat elokuvateatterin tuolit ja sain järjestäjältä luvan ottaa ne parempaan talteen. Ääniteknikkomme eivät oikein tykänneet siitä, että sulloin tuolit keikkabussiin, joka oli jo valmiiksi ääriään myöten täynnä.”

<p><p>”Suunnittelin Heartdesign -painokuosit yhdessä Vallila Interiorin suunnittelijatiimin kanssa. Kangaskuosien suunnittelu oli aika lailla samanlainen luova prosessi kuin musiikin tekeminen. Heittäydyin siihen ihan täysillä.”</p></p>

”Suunnittelin Heartdesign -painokuosit yhdessä Vallila Interiorin suunnittelijatiimin kanssa. Kangaskuosien suunnittelu oli aika lailla samanlainen luova prosessi kuin musiikin tekeminen. Heittäydyin siihen ihan täysillä.”

&rdquo;Olen koulutukseltani kokki mutta en ole tehnyt p&auml;iv&auml;&auml;k&auml;&auml;n kokin t&ouml;it&auml;. Teen aterian mieluiten tulella luonnon antimista tai ostan l&auml;hiruokaa. Bravuurini on loimulohi.&rdquo;
”Olen koulutukseltani kokki mutta en ole tehnyt päivääkään kokin töitä. Teen aterian mieluiten tulella luonnon antimista tai ostan lähiruokaa. Bravuurini on loimulohi.”
<p><p>”Löysin kitaran kirpputorilta Turusta. Se on vuosimallia 1946 ja tuo mieleen Tapio Rautavaaran. Tein sillä kaikki kitarasävellykseni uudelle Hurmaan-albumilleni.” </p></p>

”Löysin kitaran kirpputorilta Turusta. Se on vuosimallia 1946 ja tuo mieleen Tapio Rautavaaran. Tein sillä kaikki kitarasävellykseni uudelle Hurmaan-albumilleni.”

Muusikko Lauri Tähkän piilopirtti on yhtä särmikäs kuin isäntänsä. Tölliin mahtuu korppi, kitaroita ja elokuvateatterin penkit. Katso kuvat!

Kalevalasta nimensä saaneessa Lempo-mökissä on rosoiset hirsiseinät ja askeettinen sisustus. Lauri Tähkä on sovittanut pieneen tupaan maskuliinisen sohvakaluston 1970-luvulta ja kulmikkaan sohvapöydän, jonka hän rakensi puisesta ruokalaatikosta, katkaistusta heinäseipäästä ja vanhasta riihen­ovesta.

Saunamökin tuvan seinällä on komea Mies ja kukko -maalaus. Muusikko osti taiteilija Jaakko Karjulan tekemän maalauksen Turun Ekotorilta. Laurin mielestä punainen maalaus on hyvä kontrasti tummalle hirsiseinälle. Vanhat hirret ovat muusikolle rakkaita. Hän keräsi niitä ympäri Pohjanmaata ja sai mökkiään varten hirsiä riihestä, navetasta ja Lapuan vanhasta kirkosta.

– Säilytin hirret koloineen ja taottuine nauloineen. Pidän rosoisista pinnoista ja siitä, että hirsien päät ovat erimittaisia, Lauri kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lauri Tähkän piilopirtti, jota hän mielellään nimittää tölliksi, sijaitsee Länsi-Suomessa saaristossa kallion laella. Pitkulainen hirsirakennus on osa maisemaa. Se erottuu mereltä katsottuna juuri ja juuri terassin edessä kasvavien koivujen lomasta. Luonto ja luonnonmukainen rakentaminen on lintuja harrastavalle miehelle sydämen asia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– En voisi kuvitella tänne rakennusta, joka pomppaisi esiin maisemasta ja näkyisi kilometrien päähän.

Lauri on vallannut alaa myös sisustusalalla, sillä hän on suunnitellut yhdessä tiimin kanssa Vallila Interiorille kangasmallistoja.

– Olen ikäni ollut silmät auki ja sitä sorttia, etten fakkiudu yhteen juttuun. Seitsemänvuotiaaksi asti halusin leipuriksi, mutta sitten näin Kissin videon ja musiikki vei mennessään. Filosofiani on, että kun tekee helvetisti hommia, aina jokin ovi aukeaa.

Juttu on julkaistu aiemmin kokonaisuudessaan Glorian Koti -lehdessä.  

Lue myös

Sisustussuunnittelija Seija Strandin rintamamiestalo - katso kuvat

Hemmottele itseäsi viikonloppuaamuna! Pieni mutta tehokas keino

  

Sisältö jatkuu mainoksen alla