<p><p>70-luvun omakotitalon keittiö vaati täydellistä muutosta. Keittiöön haluttiin valoa, avaruutta ja selkeyttä. </p></p>

70-luvun omakotitalon keittiö vaati täydellistä muutosta. Keittiöön haluttiin valoa, avaruutta ja selkeyttä.

<p><p>Suurista ikkunoista piti myös saada kaikki mahdollinen irti järkevällä suunnittelulla, kaappitilasta tinkimättä.</p></p>

Suurista ikkunoista piti myös saada kaikki mahdollinen irti järkevällä suunnittelulla, kaappitilasta tinkimättä.

<p><p>Uusi keittiö tilattiin Puustellilta ja takaseinä käsiteltiin märkätilatasoitteella. Roiskeilta suojaa kirkas saunasuoja. </p></p>

Uusi keittiö tilattiin Puustellilta ja takaseinä käsiteltiin märkätilatasoitteella. Roiskeilta suojaa kirkas saunasuoja.

<p><p>Samalla ruuvattiin seinään String-hylly, johon pääsevät kaikista kauneimmat astiat. Arabian seinälautaset tuovat lämpöä keittiöön. </p></p>

Samalla ruuvattiin seinään String-hylly, johon pääsevät kaikista kauneimmat astiat. Arabian seinälautaset tuovat lämpöä keittiöön.

<p><p>Saarekkeesta tehtiin niin leveä, että toiselle puolelle mahtui reilusti kaappeja astioille, jotka ovat harvemmin käytössä.</p></p>

Saarekkeesta tehtiin niin leveä, että toiselle puolelle mahtui reilusti kaappeja astioille, jotka ovat harvemmin käytössä.

<p><p>Tänä keväänä keittiö sai uuden kevätilmeen, kun kirpputorilta löytynyt Marimekon verho huusi seurakseen väriä. Keittiön takaseinä maalattiin vaaleanpunaiseksi. </p></p>

Tänä keväänä keittiö sai uuden kevätilmeen, kun kirpputorilta löytynyt Marimekon verho huusi seurakseen väriä. Keittiön takaseinä maalattiin vaaleanpunaiseksi.

Kotipalapeli-sisustusblogin pitäjä Rilla Tervonen teki muodonmuutoksen keittiöönsä. Katso, millainen keittiöstä tuli, kun 70-luvun puukaapistot väistyivät ja seinäkin sai sipauksen kevättä.

70-luvun omakotitalon keittiö koki täydellisen muutoksen kolme vuotta sitten toteutuneessa remontissa. Mäntypaneelit ja aikansa eläneet kaapistot saivat väistyä, kun pieneen keittiöön haluttiin valoa, avaruutta ja selkeyttä. Suurista ikkunoista piti myös saada kaikki mahdollinen irti järkevällä suunnittelulla, kaappitilasta tinkimättä.

Uusi keittiö tilattiin Puustellilta. Keittiöremontin perusajatuksena oli tehdä keittiöstä mahdollisimman ajaton ja pienillä asioilla helposti muokattava. Seiniä maalaamalla, vetimiä uusimalla tai tekstiilejä vaihtamalla saa helposti uutta ilmettä ja piristystä ja näin ollen suuriin ratkaisuihin ei kyllästy nopeasti.

Mattavalkoisiin laatikostoihin ja oviin ei haluttu tehdä reikiä, sopivat vetimet löytyivät Ikeasta. Kaappitilaa saatiin lisää, kun saarekkeesta tehtiin niin leveä, että toiselle puolelle mahtui reilusti kaappeja astioille, jotka ovat harvemmin käytössä. Keittiön takaseinään haluttiin elävyyttä ja lämpöä, joten seinä käsiteltiin märkätilatasoitteella. Massa levitettiin lastalla ja sitä on helppo korjailla tai tehdä kokonaan uusiksi laittamalla uutta massaa päälle. Roiskeilta suojaa kirkas saunasuoja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tänä keväänä keittiö sai uuden kevätilmeen, kun kirpputorilta löytynyt Marimekon verho huusi seurakseen väriä. Niinpä eräs aurinkoinen päivä suoritettiin keittiön pikaremontti, jossa keittiön takaseinä sai päälleen haalean vaaleanpunaista. Samalla ruuvattiin seinään String-hylly, johon pääsevät majailemaan vain ne kaikista kauneimmat astiat. Arabian seinälautaset tuovat lämpöä keittiöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rillan Kotipalapeli-blogiin pääset tästä.

 

Katso myös Rillan tee itse -idea lampun kiinnitykseen seinälle

Katso videolta, miten samantyylinen vuokra-asunnon keittiö tuunattiin satasella

Sisältö jatkuu mainoksen alla