Riipputuolia, ryijyä, kultaa ja kuparia. Persoonallista keramiikkaa, jäähyväiset mustavalkoiselle ja modernimpaa rottinkia. Muun muassa näistä kaikista oli Habitare 2015 tehty. Kurkkaa Glorian Kodin valitsemat 10+1 mieleenpainuvinta Habitare-pongausta!

1. Riipputuolien näyttävä paluu

Riipputuolit ovat olleet tämän vuoden suosikkijuttu. Pipsa Poikkisen ja Sanni Sipilän suunnittelema Kiepaus-riipputuoli valittiin Habitare-suunnittelukilpailun jaetun ykköspalkinnon toiseksi voittajaksi. Kiepaus on ääntä vaimentavaa materiaalia, joten sen sisällä istuja saa olla piilossa ja rauhassa, eikä se kattoon kiinnitettävänä vie ollenkaan lattiatilaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Modernin ryijyn monet muodot

Huippusuosittujen ryijyjen muodot ja materiaalit löytävät kokoajan uusia ulottuvuuksia. Taitoliiton Tekemisen iloa -malliston seinätekstiili ihastuttaa hentoisen herkällä olemuksellaan. Elina Heleniuksen ja Saara Renvallin suunnittelema kevyt ryijy kuuluu Taitoliiton jäsenjärjestöjen kurssien tee se itse -mallistoon. Hanna Anosen vanha tuttu, mdf-paloista valmistettu Ripsiraita-matto, näyttää erityisen hyvältä seinälle nostettuna. Lattialle suunniteltu saattaakin olla tietämättään seinälle tehty! Ripsiraidan seurana näkyvät myös kauniit Koru-mobilet.

 

3. Keramiikkatyöt, joissa on vitsiä

Laura Pehkosen Pickles-keramiikkatyöt ovat samaan aikaan hullunkurisia, kauniita ja tyylikkäitä. Hämmästyttävän paljon HK:n Sinistä muistuttavat persoonalliset posliinimaalatut keramiikkatyöt ovat kodin sisustuksessa varmoja keskustelun herättäjiä!

 

4. Modernia rottinkia

Aino Michelsen suunnitteli rottinkisen Mai-tuolin vietnamilaisia punontatekniikoita kunnioittaen.  Persoonallinen muotoilu ja kaunis punoskuviointi vievät rottinkituolin astetta tyylikkäämmälle levelille. Kaunistaa niin parvekkeen, terassin kuin olohuoneenkin.

 

5. Oivaltavaa säilytystä

Anni Pitkäjärven oivaltava Pinna-naulakko muistuttaa vanhojen kärryjen rengasta, eikä sen nerokas käyttötarkoitus siten aukea ihan ensimmäisellä vilaisulla. Kokeile eteisen lisäksi myös makuuhuoneeseen ja kylpyhuoneeseen!

 

6. Printti on  kaikkialla!

Tämä näky pysäyttää katsojansa hämärässä huoneessa. Simo Serpolan Ink-valaisimen lasipintaan on printattu pala taivasta. Valaisinta löytyy tietenkin, taivaankappale kuin on, kattoversiona, mutta myös taideteoksestakin käyvänä seinäversiona.

 

7. Nappaa nokoset

Harri Koskisen juuri päivitetty Day Bed on päällystetty astetta tyylikkäämmällä, neuloskuosin saaneella uimapatjalla. Tyylillisesti se sopii yhtä mainiosti moderniin kivitaloon kuin perisuomalaiseen rantasaunaan.

 

8. Suosikkisävyjen uudet aluevaltaukset

Sisustuksessa huikeaan suosioon yltäneet kullan, kuparin ja messingin sävyt jatkavat voittokulkuaan ja valtaavat odotetusti nyt myös keittiön ja kylpyhuoneen. Kitzenin maahantuomat rosterialtaat ja Tapwellin hanat ja suihkut näyttävät tyrmäävän upeilta tummassa ympäristössä. Kuparin sävyinen RejDesignin Domo-kuivauspatteri on kylppärin ja kodinhoitohuoneen käytännöllinen kaunistus.

 

9. Ovi kuin kivi

Scavolinin Liberte Mente -keittiön ovet ovat keraamista laattaa joka tuo suositun rosoiselta näyttävän pintakuosin vihdoin keittiön välitiloista ja pöytäpinnoista oviin. Kodinkoneet ovat Gaggenaun.

 

10. Lipaston koreat vaatteet

Tiedättekö mikä on julistettu loppuneeksi? Mustavalkoinen kalsea sisustuskausi. Sitä sopii juhlistaa Esko Ihalaisen ihastuttavan leikkisällä ja värikkäällä Shingly-lipastolla, joka on sisustuksen lyömätön karamelli! Sopii niin makkariin, olkkariin kuin eteiseenkin - eikä varmasti jätä ketään kylmäksi. Huomaa myös trendikkäät tippavetimet.

 

+ Bonus: Ikean Sinnerlig on hitti

Kyllä, Ilse Crawfordin Ikealle suunnittelema Sinnerlig-sohva oli myös Habitaren eri osastoilla hyvin edustettuna. Luonnonmateriaaleista valmistettu punossohva näyttääkin olevan syksyn Ikea-hitti, eikä syyttä: edullinen sohvasänky uppoaa varsin täydellisesti skandinaaviseen sisutusmakuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla