Kun haaveilet uudesta keittiöstä, sisustussuunnittelija Vera Öllerin vinkit voivat olla tarpeen.

Sisustussuunnittelija Vera Öller ei pysty parantamaan asiakkaansa hamstraamistaipumusta, mutta keittiön säilytysongelmiin häneltä kyllä  saa reseptin. Näillä eväillä hän suosittelee aloittamaan unelmakeittiön suunnittelun:

1. Hyväksy itsesi.

Keittiösuunnittelu onnistuu, mietit ensin, millainen keittiönkäyttäjä olet. Jos olet luonteeltasi keräilijä, taipumus ei katoa mihinkään, kun ssuunnittelet uutta keittiötä. Sirot hyllyt eivät sovi keittiöösi, jos haluat säilyttää isot astiastot ja laajat kippokokoelmat. Kerro siis suunnittelijalle rohkeasti todelliset tarpeesi tai aloita miettimällä, millaiset tarpeet sinulla on keittiöllesi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2.  Mene vaiheittain kohti unelmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joskus remontoijan budjetti on toinen kuin hänen haaveensa. Keittiötä suunnitellessa voi yläkaapit korvata aluksi edullisilla avohyllyillä ja budjetin salliessa sitten lisätä yläkaapit. Kun kaikki osat ovat samaa sarjaa, on yhteen sovittaminen helppoa.

3. Avokeittiön pinot saavat näkyä.

Keittiö on hyvin toiminnallinen huone. Jos haaveilet avokeittiöstä, muista, että kodikkuus syntyy rytmittämällä kaikki mikä näkyy. Esimerkiksi astiat ovat kuin asetelmia, kun ne ovat ryhdikkäissä pinoissa. Anna arjen esineiden näkyä.

4. Kohdistetut kaapit, selkeä kaava.

Keittiösuunnittelun lähtökohtana ovat linjakkuus ja toiminnallisuus. Esteettisyys on myös tärkeää. Pyri siihen, että pinnoissa ja rakenteissa  vaaka- ja pystylinjat pysyvät ehjinä ja että ala-ja yläkaapit ovat samanlevyisiä. Näin linjakkuus säilyy, vaikka kaapistot olisivat eriparia. Katso kuva!

5. Elämä on kompromisseja täynnä.

Ja niin ovat koditkin. Kodit elävät elämäntilanteiden muuttuessa. Suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon muunneltavuus. Valitse siis sellaiset kalusteet, joiden käyttötarkoitusta voit muunnella. Sama kaluste voi elämän varrella palvella eteisessä, olohuoneessa ja keittiössä.

Vera Öller on sisustussuunnittelija, joka työskentelee omassa toimistossaan Helsingin Punavuoressa. Hän suunnittelee sisustuksia esimerkiksi yksityiskoteihin, ravintoloihin ja messuosastoille. Veran oma keittiö on avoin ja käytännöllinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla