Artisti Sini Yasemin on joutunut selvittämään vaikeaa isäsuhdettaan, jotta löytäisi rauhan itsensä kanssa.

– Suurin saavutukseni on itsensä hyväksyminen. Olen oivaltanut, etten ole mistään velkaa kenellekään, ja siitä olen todella ylpeä, Sini Yasemin, 30, kertoo.

Sini on nouseva popmuusikko, joka käsittelee uudessa musiikissaan muun muassa isäsuhdettaan. Hänen äitinsä on suomalainen ja isänsä turkkilainen. Sini eli lapsuutensa kahden kulttuurin yhteentörmäyksen aiheuttamassa ristituulessa.

Vanhempien ero ja isän lähtö aiheutti artistille katkeruutta ja luottamusongelmia, joita hän kantoi sisällään parikymppiseksi saakka.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Oivalsin, etten tule koskaan ymmärtämään itseäni kunnolla, jos en käsittele isäsuhdettani ja anna isälleni anteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsuuden haave todeksi

Lokakuussa ilmestyvällä Minäkuva-albumilla Sini käy läpi myös mustasukkaisuuttaan, pettämistä ja ihmissuhteita, jotka ovat muovanneet sitä, miten hän nykyään näkee itsensä.

– Tiesin joskus haluavani käsitellä näitä aiheita musiikissa, mutta ensimmäisen albumin kohdalla en ollut vielä valmis. Nyt kappaleet alkoivat syntyä itsestään.

Sini käyttää musiikintekemisestään termiä ”biisioksentaminen”, sillä harvoin hän pystyy kontrolloimaan, millaista tekstiä syntyy.

– Tarinat tulevat jostain syvemmältä, ja niillä on aika ja tarve päästä juuri sillä hetkellä ulos.

Oman musiikin lisäksi Sini kirjoittaa kappaleita muille artisteille. Intohimoisen musiikintekemisen lisäksi hän rakastaa piirtämistä ja puuhastelua kolmevuotiaan italianvinttikoira Bonon kanssa. Suloisen nelijalkaisen voi myös bongata monilta Sinin kappaleiden videoilta.

Sini julkaisi ensimmäisen soolosinglensä vuonna 2015. Siitä hänen uransa on kehittynyt niin, että vuonna 2019 hän saavutti lapsuuden haaveensa Ruisrockin keikasta.

– Se oli epätodellinen tunne. Oikeastaan vasta jälkikäteen tajusin, mitä juuri oli tapahtunut. Olen saavuttanut urallani paljon asioita, joista olen äärettömän kiitollinen, mutta harvoin siinä hetkessä sitä pysähtyy miettimään. Kai se on intohimoa ja polttavaa tarvetta valloittaa aina uusia vuorenhuippuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla