Helsingissä starttaa toukokuussa uusi muodin alan tapahtumakokonaisuus nimeltään Helsinki New – Fashion Showcase. 

Suomalaisen muodin uutta aaltoa pidetään kansainvälisesti erittäin kiinnostavana. Siksi uusi muotiviikko Helsinki New – Fashion Showcase kokoaa muodin suomalaiset ja kansainväliset toimijat Helsinkiin. Tapahtuman taustalla toimivat Pre Helsinki -hankkeen perustajat Martta Louekari ja Miia Koski yhdessä alan toimijoiden kanssa.

 “Meillä on paljon suunnittelijoita ja brändejä, jotka ansaitsevat kansainvälistä huomiota, ala vaatii erilaisten liiketoimintamallien kehittämistä ja kansainvälisten verkostojen rakentamista.” Koski kertoo.

Luvassa on muun muassa seminaari, näytöksiä, presentaatioita ja näyttelyitä. Oman lisänsä ohjelmaan tuo Finnairin ja Finavian Match made in HEL – the runway - kampanja, joka tuo Suomeen seitsemän Aasian ja Euroopan kiinnostavinta suunnittelijaa sekä ison joukon kansainvälisiä toimittajia. Suunnittelijat esittelevät mallistonsa muotinäytöksessä kiitoradalla.

Viikon aikana 20.-29.5. Helsingissä vierailee paljon suunnittelijoita ja esimerkiksi Vogue Italia, ELLE Korea, Interview, Le Monde, Die Zeit, Dazed&Confused sekä sisäänostajia Japanista, Lontoosta ja  New Yorkista.

Loppuvuoden muita suomalaisia muotitapahtumia ovat muun muassa Fashion Stock Sales 6.-7.5., Aalto yliopiston Näytös, Helsinki Fashion Week - Nordic Reflections 22.-26.7. sekä Gloria Fashion Show 16.-17.9.
 

Tärkeilevän ja jäykän bleiserin aika on ohi, mutta sen notkea serkku taipuu moneen menoon.

1. Rennosti lauantaina

 

Bleiseri on ollut pois muodista jonkin aikaa, mutta nyt se tulee vahvasti takaisin. Jäykät ja joustamattomat materiaalit, liian skarpit leikkaukset ja totinen ilme ovat jääneet pois. Tosin skarppiutta nähdään 90-lukua imitoivissa bleisereissä, joissa on korostetut olkapäät, mutta se onkin sitten toinen juttu.

Näissä kuvissa oleva In Wearin bleiseri muuntautuu loistavasti arjesta juhlaan. Vapaa-ajalla sen voi pukea myös ohuen neuleen ja chinosten kanssa tai kasmirhupparin ja -verkkareiden seuraksi.

Acne Studiosin t-paita 120 e, Beamhill. Sivutereillä terästetyt  boyfriendfarkut 249 e, Sportmax Code/MaxMara Helsinki. Valentinon vyölaukku 1 240 e, Della Marga. Gas Bijouxin korvakorut 65 e ja rannekorut88 e–150 e, La Matta. Niken lenkkarit 200 e, Beamhill.

2. Tyyliä iltaan

 

 

Kontrastit tuovat asuun mielenkiintoa. Arkinen vakosametti saa uutta hehkua täyspaljettihameesta ja muuntautuu iltableiseriksi. Yhtä hyvin sen voi pukea tummapohjaisen, runsashelmaisen kukkamekon ylle, ja kyläilyasu on valmis.

Midimittainen paljettihame 140 e, French Connection. Gas Bijoux -korvakorut 260 e, La Matta. Fendin laukku 1 750 e, Luxbag. Tupsukoristeiset sling back -kengät  179 e, Ted Baker.

 

3. Tehokas työasu

 

Kun ostaa kokopuvun, vaatekaappiin saa paljon lisää vaihtoehtoja. Sammareita voi käyttää neuleiden, neuletakkien ja paitapuseroiden kanssa. Työlookissa bleiserin voi yhdistää myös silkkisen paitapuseron ja polvipituisen nahkahameen tai pooloneuleen ja villakankaisten housujen kanssa.

Vakosamettihousut 109,95 e, In Wear. Huivikauluspusero 190 e, Whyred. Korvakorut 95 e, Dyrberg/Kern. Célinen laukku 1 750 e, Luxbag. Klassikkoavokkaat 565 e, Prada.

Tästä eivät juhlat enää parane! Gloria Fashion Show'n muotinäytöksen jälkeen vip-juhlia jatkettiin yöhön asti. Iltaan kuului jälleen samppanjaa, näyttäviä tyylejä ja iloisia juhlavieraita. Katso kuvakavalkadi illan tunnelmasta!