Helsingissä starttaa toukokuussa uusi muodin alan tapahtumakokonaisuus nimeltään Helsinki New – Fashion Showcase. 

Suomalaisen muodin uutta aaltoa pidetään kansainvälisesti erittäin kiinnostavana. Siksi uusi muotiviikko Helsinki New – Fashion Showcase kokoaa muodin suomalaiset ja kansainväliset toimijat Helsinkiin. Tapahtuman taustalla toimivat Pre Helsinki -hankkeen perustajat Martta Louekari ja Miia Koski yhdessä alan toimijoiden kanssa.

 “Meillä on paljon suunnittelijoita ja brändejä, jotka ansaitsevat kansainvälistä huomiota, ala vaatii erilaisten liiketoimintamallien kehittämistä ja kansainvälisten verkostojen rakentamista.” Koski kertoo.

Luvassa on muun muassa seminaari, näytöksiä, presentaatioita ja näyttelyitä. Oman lisänsä ohjelmaan tuo Finnairin ja Finavian Match made in HEL – the runway - kampanja, joka tuo Suomeen seitsemän Aasian ja Euroopan kiinnostavinta suunnittelijaa sekä ison joukon kansainvälisiä toimittajia. Suunnittelijat esittelevät mallistonsa muotinäytöksessä kiitoradalla.

Viikon aikana 20.-29.5. Helsingissä vierailee paljon suunnittelijoita ja esimerkiksi Vogue Italia, ELLE Korea, Interview, Le Monde, Die Zeit, Dazed&Confused sekä sisäänostajia Japanista, Lontoosta ja  New Yorkista.

Loppuvuoden muita suomalaisia muotitapahtumia ovat muun muassa Fashion Stock Sales 6.-7.5., Aalto yliopiston Näytös, Helsinki Fashion Week - Nordic Reflections 22.-26.7. sekä Gloria Fashion Show 16.-17.9.
 

Takki on vuoden tärkein vaateostos, sillä kylmää keliä on kuukausikaupalla. Onneksi materiaalit ovat mahtavia ja väreissä riittää valinnanvaraa.

Pörröä, pastellia ja väriterapiaa – kaikkia niitä on tarjolla kauden takeissa. Kurkkaa videolta, minkä kauden uutuuksista valitsisit.

Parasta päälle -muotijutun löydät 5.10. ilmestyneestä lokakuun Gloriasta.

Leigthton Housen Silkkihuoneen seinillä oli aikalaisten maalauksia. Mekko 1 550 e ja housut 1 905 e, Magda Butrym, kengät Christian Loboutin/Roland Mouret, hinta tiedusteltaessa. Korvakorut 201 e ja 167 e, sormus 127 e, kaikki Astley Clarke.

Näyttävien asujen syvät värit pääsevät oikeuksiinsa taidemaalarille ja aatelismiehelle Frederic Leightonille kuuluneessa upeassa Leighton Housessa Lontoossa. Sukella videolta kuvausten tunnelmiin.

Syksyn värikäs muoti sai poikkeuksellisen arvokkaan ympäristön, kun se kuvattiin aatelisen taiteilijan kodissa. Videolta pääset mukaan kuvausten tunnelmaan.

Kuvausympäristö oli huomattavan arvokas, sillä Frederic Leighton (1830–1896), yksi Britannian kuulusimmista viktoriaanisen ajan taiteilijoista. Hänen Holland Parkissa sijaitseva talonsa, jossa muotijuttu kuvattiin, on nykyisin museo. Leighton tunnettiin monilla arvonimillä, ja kuolinvuonnaan hänestä tehtiin Strettonin paroni, joka on ainutlaatuinen kunnia brittiläiselle taiteilijalle.