Mainos
Mainos
Kuva: Vestiairecollective.com
Kuva: Vestiairecollective.com

Täydellinen vaatekaappi pitää sisällään omaan tyyliin sopivia luottovaatteita, ajattomia klassikoita ja harkittuja yksityiskohtia – kaikki muu on turhaa.

Turhasta tavarasta luopuminen ja harkittu minimalismi ovat tämän ajan trendejä. Samaa ideologiaa voi soveltaa kaikilla arjen osa-alueilla; myös pukeutumisessa. Suositun Into Mind -verkkosivuston perustajan Anuschka Reesen mukaan täydellinen – eli pelkistetyn tyylikäs – vaatekaappi heijastelee aina omistajansa persoonaa, ja pitää sisällään vain sellaisia vaatteita, jotka saavat olon tuntumaan itsevarmalta. Kaikki muu on turhaa.

Rees ja vintagemuodin edelläkävijä Vestiairecollective.com ovat yhdessä laatineet The Ultimate Closet Detox -oppaan, josta selviää, että ensimmäinen askel täydellisen garderobin kokoamiseksi onkin karsiminen. Käytännössä se tarkoittaa harmittavista heräteostoksista ja vääränkokoisista tai omaan tyyliin sopimattomista vaatekappaleista luopumista.

Rees kehottaa miettimään, millaisissa asukokonaisuuksissa olo on erityisen kotoisa ja itsevarma. Mistä et luopuisi mistään hinnasta, ja minkälaiset vaatekappaleet tai asusteet päätyvät kaapin perukoille pölyttymään? Perusteellinen vaate-detox auttaa hahmottamaan oman tyylin kulmakivet, joita kannattaa metsästää myös jatkossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tarpeettomiksi jääneet vaatteet, kengät ja laukut on syytä Reesen mukaan laittaa saman tien myyntiin. Merkkituotteiden jälleenmyyntiarvo saattaa jopa kasvaa ajan myötä, ja tienestit voi hyvällä omatunnolla käyttää harkittuihin hankintoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muoti muuttuu, mutta tyyli on ikuista

Ajattomat klassikot eivät koskaan poistu muodista, ja ne kannattaa hankkia käytettyinä verkosta. Maailman suurin kokoelma viime vuosikymmenten vintageaarteita löytyy Vestiairecollective.com kätköistä. Turvallisia sijoituskohteita ovat aina ajattomat Hermèsin nahkalaukut, Cartierin kellot ja korut sekä arjen pelastajat eli hyvin istuvat farkut ja laadukas bleiseri.

Verkko-ostoksia tehdessä on hyvä muistaa, että vintagevaatteiden mitoitus saattaa merkistä ja vuosikymmenestä riippuen vaihdella, joten kokojen sijaan kannattaa tarkastella ilmoitettuja mittoja. Liikkeellä on paljon kopioita, joten ostoksia kannattaa tehdä vain luotettavilla verkkosivustoilla. Loppujen lopuksi täydellisen vaatekaapin kokoamisessa pätee hyvin yksinkertainen nyrkkisääntö: muoti muuttuu, mutta tyyli on ikuista.

Vestiairecollective.com -verkkokaupan ja Anuschka Reesen The Ultimate Closet Detox -oppaan voi ladata ilmaiseksi täältä.

Vestiairecollective.com

Vestiairecollective.com -verkkokaupan valikoimissa on maailman suurin kokoelma vintagevaatteita ja kansainvälisiä luksusmerkkejä.
• Palvelu on käytössä yli 50 maassa ja sillä on lähes kuusi miljoonaa käyttäjää.
• Asiantuntijatiimi varmistaa kaikkien tuotteiden laadun sekä aitouden, ja kokoaa WE LOVE -osastolle omat suosikkinsa.
• Vestiairecollective.com -applikaatio nopeuttaa kaupankäyntiä, ja tarjoaa käyttäjilleen erilaisia lisäetuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla