Julia Robertsin hiustyyli vain paranee vuosien mittaan.
Julia Robertsin hiustyyli vain paranee vuosien mittaan.

Tuntuuko, että hiukset ovat menettäneet kiiltoaan tai tuuheuttaan? Näiden viiden vinkin avulla tukka näyttää hyvältä neljänkympin paremmalla puolella.

Päivitä tuotteet

Samaan aikaan, kun kehossa tapahtuu hormonaalisia muutoksia, myös hiusten laatu voi muuttua. Tukka voi alkaa harmaantua ja hiukset saattavat tuntua kuivemmilta ja karheammilta. Suosikkishampoo ja -hoitoaine eivät välttämättä enää toimi muuttuneessa hiuksessa samalla tavalla kuin ennen ja niiden tehot voivat jäädä vajavaisiksi, joten hoitotuotteet on hyvä päivittää. Uudet lempparit voi löytää itse kokeilemalla tai kysymällä ammattilaiselta täsmätuotteita.

Tehoja tuuhennukseen

Neljänkympin paremmalla puolella monelle tulee tunne, että hiukset ovat aiempaa ohuemmat. Jos hiuksia oikeasti irtoaa päästä hälyttävän paljon, saattaa kyse olla ennenaikaisesta hiustenlähdöstä, mutta useimmiten taustalla on iän myötä muuttunut hiuslaatu. Jos tukka tuntuu hennommalta, vaihda pesuaineet tuuheuttaviin ja valitse muotoilutuotteeksi hiuksiin ryhtiä tuova tuuhennussuihke. Jo pelkkä tuuheuttavan suihkeen lisääminen muotoiluvaiheeseen voi tehdä ihmeitä hiusten yleisilmeelle.

Ikä on todellakin vain numero

Ajatus siitä, että tietyssä iässä pitäisi leikata hiukset lyhyiksi, kannattaa unohtaa saman tien. Vuodet eivät määrittele hiusten pituutta kumpaankaan suuntaan. Yleismaailmallisesti toimivin malli aikuiselle naiselle on puolipitkä malli, joka jää lyhimmillään juuri korvan alapuolelle ja pisimmillään ulottuu olkapäille. Tämän kymmenen senttimetrin matkalta löytyy paljon liikkumavaraa ja pituus mahdollistaa hiusten laittamisen monella eri tyylillä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pehmennä väriä

Iän myötä iho ohenee ja muuttuu kuulaammaksi, mikä voi vaikuttaa myös hiusvärien istuvuuteen, ja aiemmin käytössä ollut väri ei enää täysin sovikaan ihon sävyyn. Hiusväriin kannattaa sekoittaa mukaan helmiäistä, joka murtaa värin kauniisti aikuisen naisen iholle sopivaksi. Helmiäinen ei suinkaan tarkoita vain kylmiä sävyjä, vaan se sopii äärimmäisen hyvin myös esimerkiksi kullan ja kuparin rinnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Älä lopeta kokeilemista

Yli 40-vuotias on yleensä jo oman tyylinsä löytänyt, mutta kokeilunhalua ei kannata kokonaan unohtaa. Rohkeus muuttaa hieman leikkausta, väriä tai edes jakauksen paikkaa voivat saada aikaan aivan uuden ilmeen ilman, että tarvitsee mennä ääripäästä toiseen. Monelle on voinut jäädä mieleen jo vaikkapa lapsuudesta tiettyjä uskomuksia siitä, mikä itselle ei missään nimessä sovi, ja näitä uskomuksia on hyvä tuulettaa aikuisen naisen uskalluksella

Vinkit antoi.Four Reasons -kouluttaja, hiusmuotoilija Harri Paananen.

Juttu on alun perin ilmestynyt joulukuun 2020 Gloriassa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla