Orly Epix 23,50 e/18 ml ja Orly Epix
Orly Epix 23,50 e/18 ml ja Orly Epix
Dior Nude Air Serum 62,60 e/30 ml
Dior Nude Air Serum 62,60 e/30 ml
Maybelline Brow Satin Duo 7,90 e
Maybelline Brow Satin Duo 7,90 e
 Exuviance Super Retinol 79 e/30 ml
Exuviance Super Retinol 79 e/30 ml
Sensai Cellular Performance Extra Intensive Mask 258 e/75 ml
Sensai Cellular Performance Extra Intensive Mask 258 e/75 ml
Chanel Entrelacs Eyeshadow
Chanel Entrelacs Eyeshadow
Shiseido Bio-Performance Glow Revival Serum 106 e/30 ml. Lumene Time Freeze kiinteyttävä V-shaping pikakaunistaja 29,90 e/30 ml.
Shiseido Bio-Performance Glow Revival Serum 106 e/30 ml. Lumene Time Freeze kiinteyttävä V-shaping pikakaunistaja 29,90 e/30 ml.
Glamglow Youthcleanse Exfoliating Cleanser 32,90 e/150 g
Glamglow Youthcleanse Exfoliating Cleanser 32,90 e/150 g
Kjaer Weis Blush, sävy Blossoming, 47 e/3,5 g
Kjaer Weis Blush, sävy Blossoming, 47 e/3,5 g
 Glamglow Youthcleanse Exfoliating Cleanser 32,90 e/150 g
Glamglow Youthcleanse Exfoliating Cleanser 32,90 e/150 g
Lancôme Advanced Génifique Light-Pearl 69 e/20 ml
Lancôme Advanced Génifique Light-Pearl 69 e/20 ml

Kauneusvuosi 2015 oli antoisa, ja markkinoille tuli paljon aivan uudenlaisia kekseliäitä tuotteita. Valitsimme uutuuksien joukosta parhaat, huippuhyvän tusinan.

Hehkua luova seerumi
Hehkua haetaan ihoon kaikin keinoin. Shiseidon Glow-seerumi sopii kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille. Se vahvistaa ihon hiusverisuoniston seinämiä, jolloin suonisto kuljettaa ravintoaineita ihoon tehokkaammin. Ja hyvin ravittu ihohan hehkuu. Seerumi myös kirkastaa ihon väriä ja rauhoittaa punoitusta sekä vaalentaa pigmenttiläiskiä. Ihon pinnasta tulee tasaisemman näköinen. Jos olet jo omaksunut korealaisen tavan kerrostaa useita ihonhoitotuotteita, niin tämä tuote toimii hyvin esimerkiksi anti-age-seerumin kanssa.

Shiseido Bio-Performance Glow Revival Serum 106 e/30 ml.

Leukalinjan kiinteyttäjä
Monet kauneustrendit tulevat nykyisin Etelä-Koreasta. Sieltä levisivät länteen tuotteet, jotka torjuvat leukalinjan veltostumista. Mukaan ehti ketterästi Lumene, jonka kehittämä V-Shaping –seerumi myytiin syksyn kampanjoinnin ansiosta välillä loppuun USA:n nettikaupoista. Seerumin teho perustuu suomalaiseen puolukkauutteeseen, joka sisältää vahvaa antioksidanttia, kversetiiniä. Lisäksi mukana on kiinteyttäviä peptidejä sekä pikakaunistajana toimivaa soijaproteiinia. Seerumi levitetään aamuin ja illoin iholle ennen päivä- tai yövoidetta.

Lumene Time Freeze kiinteyttävä V-shaping pikakaunistaja 29,90 e/30 ml.

Meikkivoide kuin ilmaa
Pitkään muodissa olleen nudelookin ansiosta meikkivoiteet ovat ohentuneet lähes olemattomiksi ja luonnollisen näköisiksi. Diorin seerumimainen voide sisältää happikuplilla rikastettua öljyä, itamiineja sekä valoa heijastavia, ihon sävyä korjaavia pigmenttejä. Iho näyttää tasaiselta ja heleältä, mutta meikkivoide on huomaamaton. Ohut neste levittyy liukkaasti iholle. Valmistaja suosittelee levitykseen sivellintä, mutta taloudellisempaa ja nopeampaa on levittää voide sormin. Jos jokin kohta ihossa kaipaa enemmän peittävyyttä, tuotetta voi kerrostaa.

Dior Nude Air Serum 62,60 e/30 ml.

Kestävä geelilakka
Yksi vuoden kauneustrendeistä oli kotona käytettävä geelilakka, joka kovettuu luonnonvalossa. Geelilakkaus on tavallista lakkausta kestävämpi, mutta helppo poistaa tavallisella kynsilakanpoistoaineella. Kestävyyslupaus todella täyttyy Orlyn Epix-lakoissa. Useimmat geelilakat alkavat murentua kynsien kärjistä muutaman päivän kuluttua, mutta Epix pysyy täysin siistinä viikon. Värilakka levitetään puhtaalle kynnelle, aluslakkaa ei käytetä. Päälle levitetään väritön Sealcoat, joka kuivuu ja kovettuu valossa kahdeksassa minuutissa. Saatavana on 37 sävyä.

Orly Epix 23,50 e/18 ml ja Orly Epix Sealcoat 23,50 e/18 ml.

Pohjustus, joka ei petä
Kovasti hypetetty kulttisarja Urban Decay saatiin tänä vuonna Suomeen. Yksi brändin suosituimmista tuotteista on silmämeikin pohjustustuote. Se on hämmästyttävää, sillä kokemukseni mukaan pohjustuksista on yleensä enemmän haittaa kuin hyötyä. Mutta UD:n tuotteen testaamisen jälkeen muutin mieleni. Levityksen jälkeen pohjustustuote hieman kuivahtaa, joten se ei keräänny luomivakoon. Ja se todella kiinnittää luomivärin aamusta iltaan. Arkisin tuotetta voi käyttää yksin, vaikkei luomiväriä käyttäisikään, sillä se sitoo rajauksen ja tasoittaa luomen väriä.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion 20,90e/10 ml.

Aikuisen ihon puhdistaja
Savipohjaisista naamioistaan tunnettu Glamglow-sarja on laajentunut myös puhdistustuotteisiin. Kaikki neljä uutta puhdistajaa ovat mainioita, mutta yksi on yli muiden. Aikuiselle iholle tarkoitettu Youthcleanse sisältää hellävaraisesti kuorivia mikroleväpohjaisia rakeita ja fytiinihappoa, joka myös heleyttää ihoa. Tuotteen pohjana on ranskalainen savi, johon on lisätty C-vitamiinia, omega-3-rasvahappoja ja jauhettua vihreän teen lehteä. Pumppupulloon pakattu puhdistusvoide levitetään kuivalle iholle ja vaahdotetaan kosteilla käsillä. Meikki irtoaa hyvin näinkin, mutta jos iho ei ole kovin herkkä ja haluat käyttää kasvoharjaa, sen voi surauttaa käyntiin tässä vaiheessa.

Glamglow Youthcleanse Exfoliating Cleanser 32,90 e/150 g.

Tehokas anti-age-tuote
Aikuisen naisen ihonhoitoarsenaaliin pitäisi kuulua yksi retinolituote, jota käyttää säännöllisesti tai kuureina, onhan retinoli todistetusti tehokas anti-age-aine. Erinomainen tuote on Exuviancen retinolitiiviste. Se sisältää yhden prosentin mikrokapseloitua retinolia, joten tehoaine imeytyy ihoon asteittain, mikä parantaa tehoa ja vähentää ärsytyksen vaaraa. Tehoa lisää neoglukosamiini, joka lisää hyaluronihappoja ja silottaa ryppyjä, hillitsee melatoniinin tuotantoa ja irrottaa kuolleita ihosoluja. Tiiviste levitetään iltaisin kasvoille ja kaulalle puhtaalle iholle tai seerumin päälle.

Exuviance Super Retinol 79 e/30 ml.

Nukkuvan naamio
Uusi tuoteryhmä ovat pitkävaikutteiset naamiot, joita pidetään kasvoilla koko yö. Kun haluat herätä aamulla levänneen ja raikkaan näköisenä, levitä illalla kasvoille Sensain yönaamio. Sen koostumus on miellyttävä ja sulautuu ihoon, joten naamio ei pelästytä kumppania. Tuotteessa on yhdiste, joka parantaa solujen energian saantia, mikä saa ihon näyttämään raikkaalta. Bio-Cell-aktivaattori parantaa hyaluronihapon ja kollageenin tuotantoa eli kosteuttaa ja silottaa. Naamio virkistää jo yhdellä käyttökerralla, mutta parhaan tuloksen saat käyttämällä sitä kerran, pari viikossa.

Sensai Cellular Performance Extra Intensive Mask 258 e/75 ml.

Nudepalettien valio
Nude on ollut vuoden sana myös luomiväripaleteissa. Toinen toistaan kauniimpia paletteja,joiden väriskaala kattaa maanläheiset sävyt vaaleimmasta kermasta tummaan ruskeaan, tuli markkinoille. Kaunein kaikista on Chanelin syyskokoelman paletti. Se ei ole runsaimmasta päästä, sillä sävyjä on vain viisi, mutta niistä joka ikinen on tarkasti mietitty ja käyttökelpoinen. Luomivärit jättävät satiinimaisen mattapinnan ja niiden pintaan on painettu kuvio, joka on tuttu Chanelin kahden C:n logosta. Chanel Entrelacs Eyeshadow Palette 72,80 e.

Kekseliäs kulmakynä
Kulmakarvat ovat edelleen meikissä vahvasti esillä, ja niiden muotoiluun ja korostamiseen on tullut paljon uusia välineitä. Jos olet tottunut laittamaan kulmakarvojasi, se on se osa meikkiä, jota et jätä väliin kiireessäkään. Arkiaamuna ei ole aikaa askaroida kulmien parissa monella eri välineellä. Varsinainen löytö on Maybellinen kulmakynä. Sen toisessa päässä on hylsymäinen kynä, joka piirtää ohutta viivaa. Väri on vahamainen ja hyvin pysyvä. Toisessa päässä on mainio keksintö, pehmeä levitin, jonka sisältämä samanvärinen puuteri pehmittää kynän jäljen ja täyttää aukkopaikat. Sävyjä on saatavana kaksi.

Maybelline Brow Satin Duo 7,90 e.

Kuultava poskipuna
Luksus ja luonnonkosmetiikka yhdistyvät tanskalaisen, New Yorkissa asuvan Kirsten Kjaer Weisin meikkibrändissä. Tyylikkäät, uudelleentäytettävät korumaiset metallipakkaukset ovat Marc Atlanin suunnittelemia. Tuotteet valmistetaan Italiassa ja niillä on italialainen luonnonkosmetiikan sertifikaatti CCPB. Sarjan voidemainen poskipuna levittyy helposti ja jättää ihon kuultavaksi. Se sisältää mehiläisvahaa sekä jojoba- ja ruusunmarjaöljyä. Poskipunan kerrotaan olevan Reese Witherspoonin suosikkituote. Punan voi levittää sormin tai siveltimellä.

Kjaer Weis Blush, sävy Blossoming, 47 e/3,5 g.

Terästä silmänympärysiholle
Kirurginteräksestä muotoillun helmen viileä kosketus silmänympärysiholla on virkistävä ja tuntuu, että nestekierto oikein hyrähtää liikkeelle. Lancômen silmänympärysseerumin koostumusta on uusittu ja parannettu niin, että hoitavien aineiden lisäksi siihen on lisätty nopeavaikutteisia aineita, jotka saavat ihon heti näyttämään heleältä ja sileämmältä. Valoa heijastavat aineet kirkastavat
silmänaluksia. Seerumi on itsessään hyvin kosteuttava, mutta jos iho on hyvin kuiva, sen päälle voi levittää silmänympärysvoiteen.

Lancôme Advanced Génifique Light-Pearl 69 e/20 ml.

Loman jälkeen iholle tarjotaan superkosteuttajia ja tehokuuria.

 

1. Sisley Hydra-Global Serum Anti-Aging Hydration Booster on tehokosteuttaja, joka parantaa ihon kykyä kosteuttaa itse itseään. Meksikonsinisenagaven hiivauutteet ja johanneksenleipäpuun siemenet lisäävät ihon hyaluronihapon määrää. Keto-orvokkiuute taas sitoo kosteuden ihosoluihin. 234 e/30 ml.

2. Ihon suojamekanismien vahvistamiseen on tarkoitettu Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate. Se vahvistaa immuunipuolustuksen kannalta tärkeitä Langerhansin soluja, korjaa ihon vaurioita ja suojaa ulkopuolisilta stressitekijöiltä. Mukana on myös tehokkaasti kosteuttavia aineita.79 e/30 ml.

3. Jos ihonhoito on lomalla ollut retuperällä, korjaa tilanne viikon tehokuurilla. Sesderma Factor G Renew -ampullisarja sisältää kasviperäisiä kasvutekijöitä. Jokainen ampulli, josta riittää sekä aamuksi että illaksi, sisältää erilaisia kasvutekijöitä. Ne kiinteyttävät, silottavat ihoa, kosteuttavat ja ehkäisevät valovanhenemista. 39 e/7x2 ml.

 

4. Aurinkosuoja, sk 20, on mukana L’Oréal Paris Revitalift Laser Anti-Age -päivävoiteessa. Tehoaineena on Proxylane, joka silottaa ryppyjä, sekä ihoa kuoriva LHA-ainesosa. Voide on tarkoitettu päiväkäyttöön. 19,35 e/50 ml.

5. Kulta on molekyylikooltaan pientä ja imeytyy syvälle ihoon. Se tehostaa kuona-aineiden poistumista ja lisää kollageenin ja elastiinin muodostumista. Kultaa ja 30 erilaista luonnonöljyä sisältää Diego Dalla Palma Gold Infusion -öljyseerumi. Käytä öljyä sellaisenaan puhtaalle iholle tai sekoita pari pisaraa kosteusvoiteen joukkoon. Voit myös levittää sitä kasvojen korkeimpiin kohtiin meikin alle, jolloin se toimii korostustuotteena. 69 e/30 ml.

6. Australialainen huippumalli Miranda Kerr on perustanut oman kosmetiikkasarjan, jonka tuotteissa käytetään antioksidantteja ja vitamiineja sisältävää nonihedelmää. Kora Noni Glow Eye Treatment Oil -silmänympärysöljy tasoittaa ja kirkastaa silmänympärysihoa. 31,90 e/10 ml.

Lotta Näkyvä on tottunut tiukkoihin aikatauluihin ja aikaisiin herätyksiin.

Lotta Näkyvän viime vuosi on ollut tiukkaa aikatauluttamista: arkisin aamuviideltä treenaamaan, gradun viimeistelyä ekonomin tutkintoa varten, televisiokuvauksia sekä pikapyrähdyksiä Ruotsissa kiekkoilevan puolison luo parisuhteen ylläpitämiseksi. Hektinen meno ei sinänsä ole Lotalle uutta.

Samaa aikaan, kun Lotta teki gradua Jyväskylän yliopistoon, hän aloitti uudestaan nuoruudenharrastuksensa cheerleadingin. Hän käy yhä viikoittain Jyväskylässä harjoituksissa, vaikka asuukin nykyisin Helsingissä. Vuosien tauko lajista ei ole hidastanut vauhtia.

”Ensimmäisissä treeneissä olin heti mukana pyramidissa vaikeissakin stunteissa. Minulta taitaa puuttua itsesuojeluvaisto. Mitään pahaa ei ole vielä sattunut, mitä nyt aivotärähdyksiä ja varvas murtunut. Äskettäin katkesi nivelside.”

”Minulta taitaa puuttua itsesuojeluvaisto.”

Miss Suomi -kisoihin osallistumisessakin oli aikoinaan kyse itsensä haastamisesta. Kun satunnaisesti mallintöitä tehnyttä Lottaa kyseltiin mukaan kisoihin, muisti hän isoäidin aikoinaan sanoneen, kuinka ”meidän Lotasta tulee vielä Miss Suomi”. Hakuaika oli mennyt ohi, mutta Lotta meni esikarsintaan ja pääsi villillä kortilla jatkoon.

Misseys on tuonut Lotan elämään paljon työtilaisuuksia, ja tuore gradukin kertoo naisyrittäjyydestä viihdealalla. Silti ajatus kauneuskilpailuiden taustalla toisinaan mietityttää.

”En ole vieläkään täysin varma, seisonko sen konseptin takana, että on ok arvostella naisia ulkonäön perusteella. Samalla olen toki mielettömän kiitollinen kaikesta, mitä olen misseyden myötä saanut.”

”En ole vieläkään täysin varma, seisonko sen konseptin takana, että on ok arvostella naisia ulkonäön perusteella.”

Urheilu ja terveellinen ruokavalio ovat aina kuuluneet Lotan elämään. Kun Lotan isä, urheilulääkäri Aki Hintsa menehtyi, tuli Lotalle tunne, että hänen pitäisi tehdä osansa paremman maailman eteen.

”Kokeilin vegaanina oloa yhdeksän kuukautta, ja vatsani oli kipeänä koko ajan. Luovuttaminen tuntui vaikealta, kun ruokavalion takana olivat niin henkilökohtaiset syyt.”

Kun kana ja kala palasivat takaisin lautaselle ja papujen ja kuitujen osuus pieneni, helpottivat myös vatsakivut.

”Muuten olen ruoan suhteen todella rento. Karkkia tulee syötyä joka päivä, enkä koskaan kieltäydy jälkiruoasta.” G

Kuka?

Lotta Näkyvä, 29, ekonomi, vuoden 2013 Miss Suomi.

Suosikkituotteet: Wella SP Lux Oil -hiusöljy: ”Suosikkini jo useamman vuoden.”

Clarins Double Serum -kasvoseerumi: ”Kosteuttaa tehokkaasti.”

Sebastian Professional Shine Define -suihke: ”Käytän kiharoiden alla muotoilussa.”