Unohda ennakkoluulot

Jos tunnet ennakkoluuloja hiusöljyjä kohtaan, unohda ne. Uudet öljyt ovat kevyitä ja sopivat myös hennoille hiuksille.

Kérastase Elixir Ultime, 40 e/100 ml.
Tuotteen luvataan lisäävän tuuheutta hentoihin ja normaaleihin hiuksiin. Suihkutettava öljy oli kevyttä ja hyväntuoksuista ja poisti hiuksista pörröisyyden ja
kuivuuden. Tuuhentavaa vaikutusta en huomannut, mutta tuote ei latistanut hiuksia vaan jätti ne ilmaviksi. SUOSIKKI.

Biozell Professional Arganöljyeliksiiri, 8 e/50 ml.
Pullosta tuli kertapainalluksella juuri sopiva määrä öljyä. Tuoksu oli erittäin hyvä ja öljy oli helppo levittää hiusten latvoihin. Eliksiiri ei tehnyt hiuksista rasvaisen
oloisia. Olisin kaivannut vielä lisää kosteuttavuutta, sillä illalla öljyä piti lisätä.

Rich Argan De-Frizz & Shine Mist, 16,90 e/50 ml.
Värjään hiuksiani kerran kahdessa kuukaudessa, ja tämä suihkeöljy on tarkoitettu juuri värikäsitellyille hiuksille. Suihkepullosta oli kätevää suihkuttaa kuiviin latvoihin kosteutta Latvat saivat kiiltoa ja näyttivät hyväkuntoisilta.

Cutrin Oil Treatment, 14,90 e/100 ml.
Elvyttävä ja virkistävä öljyhoito on tarkoitettu hennoille ja normaaleille värikäsitellyille hiuksille. Öljyn käyttö vaati hieman kärsivällisyyttä, sillä sitä tuli pullosta pieni
tippa kerrallaan. Hoito kosteutti sopivasti hiuksia eikä latistanut ohuiden hiusten latvoja.

Redken Diamond Oil Glow Dry, 36 e/100 ml.
Luonnonkiharat hiukseni ovat helposti takkuuntuvat ja melko kuivat. Kun öljyn levitti pyyhekuiviin hiuksiin ennen föönausta, niitä oli helppo muotoilla. Hiuksista tuli sileän tuntuiset, helposti kammattavat ja ilmavat. Myös kiiltoa tuli lisää.

Awapuhi Wild Ginger Styling Treatment Oil, 38 e/100 ml.
Silottava hoito- ja viimeistelyseerumi sopii myös föönauksen alle. Seerumin koostumus oli ihanan silkkinen ja inkiväärin tuoksu koukuttava. Tuoksu pysyi
hiuksissa, ja pörröiset latvat suoristuivat ja tulivat kiiltäviksi. Käytän mielihyvin jo pelkän tuoksun takia.

Artikkeli on julkaistu helmikuun 2016 Gloriassa.

Lotta Backlundin terveissä elämäntavoissa on skumpan ja pullan mentävä aukko.

Jos olisi olemassa turhamaisuusasteikko, Lotta Backlund sijoittaisi itsensä johonkin puolivälin tuntumaan. Ilman ripsiväriä hän ei poistu kotoa.

”Meikkaan joka päivä. Olen maailman valkoisin ihminen, eikä ripsiäni eikä kulmiani näy, jos niihin ei lisää väriä.”

Lotta on tullut tutuksi stand up -koomikkona, mutta työskentelee tällä hetkellä Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren erityisavustajana. Hän nimeää itsensä pitkäaikaiseksi laihdutusharrastajaksi. Ylipainoa oli kertynyt monta kymmentä kiloa, kunnes perusteellisten elämäntapojen muutosten myötä paino alkoi pudota.

”Näkkileipädieetit ja ultrakarppaukset ovat ihan okei, jos on valmis elämään niiden mukaisesti loppuelämänsä ajan. Minä en pysty, minulle tulee nälkä.”

Nyt, kun projektia on kestänyt kahdeksan vuotta, Lotta tuntee olevansa onnellisempi ja terveemmän oloinen. Onnistumisen tärkein tekijä on ollut hidas eteneminen.

”Näkkileipädieetit ja ultrakarppaukset ovat ihan okei, jos on valmis elämään niiden mukaisesti loppuelämänsä ajan. Minä en pysty, minulle tulee nälkä.”

Ruokavaliossa täytyy olla tilaa myös spontaaneille, hauskoille tapahtumille, kuten kuohuviinille.

”On päiviä, jolloin pitää juoda skumppakännit ja syödä pullaa, ja ne pitää pystyä integroimaan omaan elämään.”

Painonpudotus lähti liikkeelle lapsen syntymästä. Baareissa notkuminen pikkutunneille vaihtui säännölliseksi päivä- ja ruokailurytmiksi, ja siihen kuului vaunujen kanssa kävelyä aamuin illoin. Kuin huomaamatta lenkit pitenivät, kilot vähenivät ja liikunnasta tuli osa arkea.

Nykyistä kotia vastapäätä on kuntosali, jonne Lotta suuntaa aina, kun sopiva rako löytyy aikataulusta. Hänen mielestään naiset, ja varsinkin äidit, laittavat itsensä aivan liian usein prioriteettilistan viimeiseksi. Omassa elämässään hän pyrkiikin nykyisin toteuttamaan toisen yrityselämästä tunnetun naisen neuvoa.

”Finnairin Kati Ihamäki on sanonut osuvasti, että samalla tavalla kuin lentokoneessa pitää hengitysmaski laittaa ensin itselle ja vasta sitten auttaa muita, pitää toimia muussakin elämässä: jos itse ei ole kunnossa, ei voi myöskään olla paras mahdollinen äiti, työntekijä tai kumppani.” 

Kuka?

Lotta Backlund, 36, kehitysjohtaja, Helsingin pormestarin erityisavustaja.

Suosikkituotteet: BM OptiRetin A-vitamiinivoide: ”Uskon länsimaiseen lääketieteeseen. Minkään muun kuin A-vitamiinin ei ole todistettu tehoavan ryppyihin, siksi tämä on suosikkini yövoiteena.” Lumene Hehku-päivävoide: ”Ilman anti-age-voiteita en enää selviä.” L’Oréal Paris Volume Million Lashes -ripsiväri: ”Jos Eva Longoria mainostaa jotakin, sen on pakko olla hyvää. Olen mainonnan uhri.”

Brigitte Bardot
Carine Roitfeld

Vaihda lättäkampaus ranskalaiseen eleganssiin näillä vinkeillä. 

Pitkitä pesua

Käsite toisen päivän tukasta on täysin ranskatarten ansiota. Ranskatarten vaivattoman näköisen kampausten salaisuus ei ole siinä mitä he tekevät, vaan ennemminkin siinä, mitä he jättävät tekemättä. Hiukset pestään mieluiten kerran viikossa, jolloin väri säilyy tukassa pidempään. Myös päänahka säilyttää kosteutensa, kun hiuksia föönataan vain harvoin tai ei laisinkaan.

Ihanan huoletonta

Ranskalaisnaiset rakastavat kuivasampoota ja tuuhentavia hiuspuutereita: kiiltävä, sileä tukka tarkoittaa huonoa hiuspäivää. Hiuksissa pitää olla rakennetta ja seksikästä huolettomuutta, ja erilaiset suihkeet antavat sitä vasta pestyyn tukkaan nopeasti. Kuivasampoo on luonnollisesti tärkeässä roolissa myös pitkän pesuvälin säilyttämisessä.

Luonnollista liikettä

Koska ranskalaisnainen ei koskaan halua näyttää siltä, että hän astui juuri ulos kampaajalta, hiuksiin hankitaan oman tukan sävyyn sopiva väri, mieluiten ombré- tai bronde-tyylillä tehtynä. Leikkauksessa tärkeintä on liikkuvuus: mallin pitää olla niin huoleton, että tukkaa voi aina sukia sormilla samalla, kun nauttii café noisettea kahvilan terassilla.

Tuoksu toimii aina

Jos ranskattaren voisi pistää pulloon, olisi tuloksena luonnollisesti Chanelin no.5 -tuoksu. Hyvä tuoksu kantaa pitkälle, ja siksi aamuisin tuoksua suihkautetaan kevyesti sekä hiuksiin että korvien taakse. Hajuvesi tarttuu tukkaan hyvin, ja päivän aikana vanavedessäsi kulkee hento häivähdys lempiparfyymiasi.