Unohda ennakkoluulot

Jos tunnet ennakkoluuloja hiusöljyjä kohtaan, unohda ne. Uudet öljyt ovat kevyitä ja sopivat myös hennoille hiuksille.

Kérastase Elixir Ultime, 40 e/100 ml.
Tuotteen luvataan lisäävän tuuheutta hentoihin ja normaaleihin hiuksiin. Suihkutettava öljy oli kevyttä ja hyväntuoksuista ja poisti hiuksista pörröisyyden ja
kuivuuden. Tuuhentavaa vaikutusta en huomannut, mutta tuote ei latistanut hiuksia vaan jätti ne ilmaviksi. SUOSIKKI.

Biozell Professional Arganöljyeliksiiri, 8 e/50 ml.
Pullosta tuli kertapainalluksella juuri sopiva määrä öljyä. Tuoksu oli erittäin hyvä ja öljy oli helppo levittää hiusten latvoihin. Eliksiiri ei tehnyt hiuksista rasvaisen
oloisia. Olisin kaivannut vielä lisää kosteuttavuutta, sillä illalla öljyä piti lisätä.

Rich Argan De-Frizz & Shine Mist, 16,90 e/50 ml.
Värjään hiuksiani kerran kahdessa kuukaudessa, ja tämä suihkeöljy on tarkoitettu juuri värikäsitellyille hiuksille. Suihkepullosta oli kätevää suihkuttaa kuiviin latvoihin kosteutta Latvat saivat kiiltoa ja näyttivät hyväkuntoisilta.

Cutrin Oil Treatment, 14,90 e/100 ml.
Elvyttävä ja virkistävä öljyhoito on tarkoitettu hennoille ja normaaleille värikäsitellyille hiuksille. Öljyn käyttö vaati hieman kärsivällisyyttä, sillä sitä tuli pullosta pieni
tippa kerrallaan. Hoito kosteutti sopivasti hiuksia eikä latistanut ohuiden hiusten latvoja.

Redken Diamond Oil Glow Dry, 36 e/100 ml.
Luonnonkiharat hiukseni ovat helposti takkuuntuvat ja melko kuivat. Kun öljyn levitti pyyhekuiviin hiuksiin ennen föönausta, niitä oli helppo muotoilla. Hiuksista tuli sileän tuntuiset, helposti kammattavat ja ilmavat. Myös kiiltoa tuli lisää.

Awapuhi Wild Ginger Styling Treatment Oil, 38 e/100 ml.
Silottava hoito- ja viimeistelyseerumi sopii myös föönauksen alle. Seerumin koostumus oli ihanan silkkinen ja inkiväärin tuoksu koukuttava. Tuoksu pysyi
hiuksissa, ja pörröiset latvat suoristuivat ja tulivat kiiltäviksi. Käytän mielihyvin jo pelkän tuoksun takia.

Artikkeli on julkaistu helmikuun 2016 Gloriassa.

Oikeilla tuotteilla kauniit kulmat syntyvät hetkessä.

1. Sensai Eyebrow Pencil, 29 e.

Sensain kulmakynän sävy soft brown hämää nimellään. Väri on todella lämmin ja vaatisi käyttäjältään runsaasti punapigmenttiä. Ovaalinmuotoinen kynä tekee luonnollista jälkeä ja on sen verran jämäkkä, ettei väriä tule ronskillakaan otteella liikaa. Plussaa kynän toisessa päässä olevasta kulmaharjasta.

2. Lumene Nordic Noir kulmakynä 15,90e. TESTIN VOITTAJA

Lumenen kulmavärin kynämäisellä päällä on helppo piirtää yksittäisiä karvoja. Tuotteen toinen pää on pehmeä, ja sen puuterisella kulmavärillä saa kevyempää jälkeä. Luonnollinen ja tarpeeksi kylmä sävy. Parhaan lopputuloksen sain rajaamalla kulmat ensin tarkasti kynällä ja levittämällä päälle puuterista väriä.

3. Lily Lolo Brow Duo Pencil, 11,90 e.

Mineraalimeikkeihin keskittyneen Lily Lolon kulmakynässä on kaksi päätä: ruskea kulmaväri sekä vaalea korostusväri, jota voi sipaista kulmien alle. Hieman liian pehmeällä kynällä on vaikeaa saada aikaan siistiä jälkeä. Väriä irtoaa kevyellä otteellakin niin runsaasti, että lopputulosta joutuu pehmentämään erillisellä kulmaharjalla.

4. Talika Brow Tintation, 25,90 e.

Tämän helpompaa kulmien kotivärjääminen tuskin voi olla. Suoraväriä harjataan ripsiväriä muistuttavalla harjalla suoraan kulmakarvoihin, ja sitten odotellaan puolesta tunnista tuntiin. Iho ei värjäytynyt projektissa lainkaan. Loistotuote tuuheakulmaisille. Omat harvat kulmani vaativat kaveriksi myös kulmakynää.

5. Dior Backstage Brow Palette, 45,50 e.

Diorin paletissa on kaksi erisävyistä ruskeaa sekä kulmavaha, joka pitää kulmat kurissa koko päivän. Värit näyttivät pakkauksessa epäilyttävän vaaleilta, mutta paljastuivat käytössä todella pigmenttisiksi ja luonnollisiksi.  Muuten täydellinen tuote, mutta pakkauksen mukana ei tule minkäänlaista  sivellintä.

6. Bronx Colors Eyebrow Travel Kit, 11,90 e.

Näppärä matkapakkaus kätkee sisäänsä vaaleamman ja tummemman kulmavärin, valkoisen korostusvärin, peilin sekä kaksipäisen siveltimen. Reissussa pärjäisi pelkästään tällä, mutta arjessa käytän mieluummin omaa kulmasivellintäni kömpelön pikkusiveltimen sijaan. Vaaleampi kulmaväreistä on makuuni liian punertava.

 

 

Mira Luodin keikkaelämää tasapainottavat jooga ja kasvisruoka.

Keikkailevan artistin elämä on todellisuudessa kaukana villistä rokkimeiningistä: Mira Luodilla on välillä keikkamatkalla lapsi mukana, ja keikan jälkeisenä päivänä hän tekee mielellään pitkän juoksulenkin.

Lavalla Mira esiintyy voimakkaassa meikissä, joka syntyy keikkalavan takatiloissa usein taskupeilin avulla ja huonossa valaistuksessa. Pitkän uran aikana luottomeikit ja omat kasvot ovat onneksi tulleet niin tutuiksi, että jälki on tasaisen varmaa.

Kun ihoa jynssää moneen otteeseen viikonlopun aikana, ei Mira viikolla juurikaan viitsi meikata. Ihonhoitoon hän kuitenkin panostaa viikon jokaisena päivänä: puhdistaa kasvot iltaisin kunnolla ja levittää voiteen kaksi kertaa päivässä, mieluiten luonnonkosmetiikkaa. Vedenkestävä silmämeikki lähtee parhaiten kookosöljyllä.

Julkisuudessa aina tummana nähdyn Miran hiukset ovat todellisuudessa vaaleat ja perinteisesti suomalaisen ohuet.

”Olen aika merkkiuskollinen hoitotuotteissa. Kun löydän kivan sarjan, pidän siitä kiinni. Nyt Mossa on suosikkejani, brändin tuotteissa on hinta-laatusuhde kohdallaan. Värikosmetiikassa on vielä vaikea löytää luonnonkosmetiikan meikkejä, jotka pysyisivät kasvoilla läpi keikan.”

Nuorempana Mira tupeerasi tukan isoksi ja peitti pisamat meikkivoiteella. Nykyisin pisamat saavat näkyä, ja niitä on kiva jopa korostaa meikillä. Julkisuudessa aina tummana nähdyn Miran hiukset ovat todellisuudessa vaaleat ja perinteisesti suomalaisen ohuet.

”Tasaisin väliajoin tekee mieli leikata hiukset polkaksi, mutta jo viikko kampaajakäynnin jälkeen itkettää.”

Kehoa Mira huoltaa salin ja juoksulenkkien lisäksi joogalla. Vuosien hot jooga -harrastuksen rinnalle on tullut uusi suosikki, astangajooga.

”Olen ollut lapsesta asti kasvissyöjä, en ole ikinä tykännyt lihasta. Myöhemmin olen ymmärtänyt myös ruokavalion eettisyyden. Bändissämme on kaksi vegaania, joten usein keikkamatkat eletään täysin vegaanisella ruualla.”

Mira Luoti, laulaja, näyttelijä, 40.

Suosikkituotteet: Inglotin luomivärit: ”Hyvin pigmenttiä, ja kestää luomilla läpi keikkatemmellyksen.”

Mossa Facial Oil Vitamin Cocktail -kasvoöljy: ”Kosteutan ihoa orjallisesti aamuin illoin. Tämä tuote on ihana pintakuivalle iholle.”

Paul Mitchellin Neon Sugar Rinse -hoitoaine: ”Aivan loistava tuote! Käytän ainoastaan Paul Mitchelliä hiusten hoitoon.”