Samppanjan valmistajat sekä alan ammattilaiset ja harrastajat kokoontuvat Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla  toista kertaa järjestettävään Grand Champagne -tapahtumaan. Koska tarjonta on ylenpalttista, pyysimme Master of Wine Essi Avellanilta vinkit, mitä ainakin kannattaa maistaa.

1. Tapahtuman 150 maisteltavassa samppanjassa riittää valinnanvaraa. Maistelun voi aloittaa raikkaasta Palmer & Co Blanc de Blancista ja päättää runsaaseen roseeseen, kuten Charles Heidsieck Rosé 2006.

2. Grand Champagnessa on mukana paljon champagnelaisia huippuvieraita. Pientuottajien tähtinimistä tutustu ainakin Jacques Lassaignen Emmanuel Lassaigneen ja Janisson-Baradonin Cyril Janissoniin ja molempien talojen persoonallisiin samppanjoihin.

3. Bollingerin apulaiskellarimestari Denis Bunner pitää lauantaina huippumielenkiintoisen Master Classin, jossa pääsee tutustumaan talon vakiosamppanjan Spécial Cuvéen sekoituskomponentteihin eli alueen kuohumattomiin perusviineihin ja reserviviineihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Tapahtumassa voi testailla samppanjaa ruokajuomana monenlaisessa roolissa. Maista Finlandia Caviarin ostereita kera Laurent-Perrierin Ultra Brutin ja kaviaaria Taittinger Prélude Grand Crun parina. Sommelieryhdistys järjestää myös opettavaisen ruokarastiradan, jossa pääsee tutustumaan sekä lasin että ruoan vaikutukseen samppanjan makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Torstaina järjestetään Grand Champagne Challengen finaali, jossa valitaan Suomen samppanjamestari vuodelle 2016. Samppanjan tieto- ja tarjoilutaitoa pääsee seuraamaan salissa kello 17.45 alkaen. KR

Grand Champagne Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla 23.4. saakka. www.grandchampagnehelsinki.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla