Time-lehden viime vuoden viimeisessä kannessa oli luku 2020 ja teksti ”Huonoin vuosi koskaan”.

No, olihan se huono, mutta tuollainen luonnehdinta on kuitenkin rajusti liioiteltu. Olen varma, että suurten nälkävuosien tai talvisodan aikalaiset olisivat mieluusti eläneet mieluummin viime vuoden kuin jonkin noista elinvuosistaan.

Viime vuodesta jäi jäljelle myös paljon hyvää – esimerkiksi uudenlainen yhteisöllisyyden tunne, työntekemisen uudet tavat ja ihan uudella lailla tutuksi tulleet läheiset.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös muodissa otimme viime vuonna harppauksia eteenpäin – minä muiden mukana. Ensimmäistä kertaa elämässäni keskityin todellakin laatuun ja vaatteisiin, joita aidosti tarvitsin ja rakastin. Ei mitään kakkosvaihtoehtoja, vain parasta minulle. Korona-ajan hankinnat jäävät vaatekaappiini ikuisesti. Ne myös muistuttavat minua aina siitä, miten tärkeää on satsata eikä hassata rahojaan hetken mielijohteesta johonkin krääsään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaukokaipuu on myös kasvanut aivan uusiin ulottuvuuksiin, ja matkustamisasioissakin olemme viisastuneet, vaikka sitten pakon edessä. Läheltäkin löytyy vaikka mitä ihania kohteita, ja jos lähden kauemmas, matkan pitää olla kunnon satsaus.

Ja kun matkaa on niin kauan odottanut, voi vain kuvitella, miltä matkalla olo sitten tuntuu. Voi jo melkein kuvitella ensimmäisen aamun, kun aurinko pilkahtaa verhojen välistä ja ikkunasta kuuluu vieraan suurkaupungin kohina.<

Näiden muutosten ja unelmien vuoksi uskallan ennustaa, että tästä vuodesta tulee paras vuosi ikinä. Valtaisa helpotus siitä, että pandemiatilanne vähitellen helpottaa, yhdistyy muuten ankean viime vuoden parhaisiin oppeihin, ja edessä on kaikkea uutta ihanaa.

Sellaisella yhdistelmällä voi vain voittaa.

Tämä on tammikuun 2021 Glorian pääkirjoitus. Lehti ilmestyy 7.1.2021.

Sisältö jatkuu mainoksen alla