Source
Marica Rosengård

Lyhyt, pitkä, hihaton, tumma, vaalea, kirjava... Tekoturkis voi nyt näyttää monenlaiselta, mutta on supermuodikas kaikissa muodoissaan. Katso videolta, millä kaikilla tavoilla voit sitä käyttää.

Kaupungille, konserttiin, illalliselle... Kaikkialle mennään nyt tekoturkiksissa. Muotijuttumme kuvauksista kuvatulta videolta näet, miten kauden trendikkäin kuosi muuttaa ilmettään asun mukaan.

 

Leikisti turkissa -muotijutun löydät 7.9. ilmestyneestä syyskuun Gloriasta

Marde Keinänen, Martina Kallionalusta. Riitta Viiperi ja muut takavuosien suursuosikit palasivat hetkeksi mallimaailmaan Glorian muotijutun kuvauksissa.

He olivat 1980- ja 90-lukujen suosikkimalleja, joiden kuvia näkyi kaikkialla – ja nyt he palasivat hetkeksi entiseen ammattiinsa. Vincent Bakkum, Martina Kallionalusta, Marde Keinänen, Hannele Malin, Caius Wikström, Kusti Ristiluoma ja Riitta Viiperi osoittivat Glorian kuvauksissa, ettei heidän ammattitaitonsa ole vuosien varrella ruostunut.

Entiseen malliin -muotijutun sekä jutun mallien nykyiset kuulumiset löydät 7.9. ilmestyneestä syyskuun Gloriasta.

Glorian muotijuttu kuvattiin historiallisessa Villa Lantessa, jossa tarinan mukaan majailee myös kolme kummitusta. Videolle he ainakaan eivät tarttuneet.

”Jokaisessa tilassa oli niin voimakas tunnelma ja inspiroiva valo, että fiilikseen pääsi nopeasti”, jutun muotitoimittaja Anna Komonen kuvailee Villa Lantea. Videolta pääset itse ihastelemaan upeaa miljöötä.

Rooman Gianicolo-kukkulalla komeileva renessanssihuvila on inspiroinut ja majoittanut taiteilijoita, kirjailijoita, muusikoita ja aatelisia jo vuosisatojen ajan. Villa Lante siirtyi suomalaisomistukseen vuonna 1950, kun Suomen Rooman-instituutti osti sen perustajansa Amos Andersonin lahjoituksen avulla. Nykyään suomalaistaiteilijoilla, tutkijoilla, opiskelijoilla ja arkkitehdeilla on mahdollisuus asua ja työskennellä huvilassa. Myös vierailijat pääsevät tutustumaan huvilaan, joten paikka kannattaa painaa muistiin seuraavan Rooman-matkan varalle.

”Toisessa kerroksessa kummittelee kuulemma 1600-luvun aatelismies, pylväskäytävässä puolestaan nunna”

"Instituutin johtaja Tuomas Heikkilä kertoi meille tarinoita tiloista, muun muassa talon kolmesta kummituksesta. Toisessa kerroksessa kummittelee kuulemma 1600-luvun aatelismies, pylväskäytävässä puolestaan nunna”, Anna kertoo.

”Myös Villa Lanten persoonallinen talonmies Giovanni antoi oman mausteensa kuvauspäiviin. Hän esimerkiksi pyysi päästä meikattavaksi useaan otteeseen.”

Talvivaatteiden kuvaaminen lähes 40 asteen lämmössä oli välillä haastavaa, mutta jutun malli Tatiana selviytyi tehtävästä kunnialla. Kuvauspäivä huipentui kattoterassilla nautittuun illalliseen.

Paikalla oli kuvaamataidon- ja valokuvauksenopettajia, joiden kanssa yhdessä söimme illallisen katsellen alas auringonlaskusta vaaleanpunaiseksi värjäytyvää Roomaa”, Anna kuvailee.

Syysloma Roomassa -muotijutun löydät 7.9. ilmestyneestä syyskuun Gloriasta.