Mekko Ivana Helsinki, poolo Uniqlo, kengät Asos.
Mekko Ivana Helsinki, poolo Uniqlo, kengät Asos.

Graafinen suunnittelija Enni Koistinen haluaa käyttää vaatteita, jotka sopivat mahdollisimman huonosti yhteen.

Enni Koistisen lähestymistapa pukeutumiseen on melko omalaatuinen.

– Yleensä lähden liikkeelle jostain vaatteesta, jota en ole käyttänyt pitkään aikaan. Seuraavaksi mietin, mikä sopisi sen kanssa yhteen mahdollisimman huonosti.

Koistista eivät kiinnosta pukeutumissäännöt tai rajoitukset: tarkoitus on pitää hauskaa. Usein riemastuttavimmat asut syntyvät juuri tällä method Koistisella eli yhdistämällä vaatteita, jotka eivät ensivilkaisulla näytä sopivan toisiinsa. Kuten esimerkiksi pukemalla neule-t-paita kauluspaidan päälle tai liittämällä vanha bändipaita juhlavaan alaosaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun Koistinen on saanut koottua asunsa, hän keksii sille nimen, ottaa kuvan ja postaa sen Instagram-tililleen. Viime aikojen tyylejä ovat olleet muun muassa Abba vapaa-ajalla, Moderni Uuno Turhapuro sekä Appelsiinikiisseli raitapedillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tän lookin nimi on ”Moderni Uuno Turhapuro” 😎

A post shared by Enni Koistinen (@ennikoistisesi) on

Koistinen on ammatiltaan graafinen suunnittelija ja yrittäjä. Hän saa nykyään palkkaa myös monista asioista, jotka ovat alkaneet harrastuksina: ystäviensä kanssa tekemästään Musla-lifestyleblogista sekä Hollywoodin julkkisjuoruja käsittelevästä Tuplakääk-podcastista. Kaikkia töitä yhdistää yksi asia: oma tyyli.

– Kaikissa duuneissani on läsnä sama asia kuin pukeutumisessakin, eli leikkisyys ja ilo. Pukeutuminen on minulle yksi ilmaisukeino muiden joukossa, ei siis mitenkään pinnallinen asia.

Uudenvuodenlupaus, joka piti

Muutama vuosi sitten Koistisen elämässä oli jakso, jolloin tyyliasiat eivät jaksaneet kiinnostaa.

– Kärsin noin neljä vuotta sitten pahoista selkäongelmista ja jouduin niiden takia leikkaukseen. Silloin ei ollut energiaa mihinkään ylimääräiseen. Käytin vain jotain perusfarkkuja ja paitaa.

Toipilaana maatessaan Koistinen selasi puhelimellaan Instagramia. Hän katseli tuttujen ja julkkisten mietittyjä asukokonaisuuksia ja harmitteli omaa tylsää olemustaan.

– Sitten tajusin, että eihän mikään estä minua pukeutumasta ihan yhtä glamörööseihin lookeihin. Tein uudenvuodenlupauksen, että tästä lähin pukeudun ihan niin rohkeasti kuin haluan. Se on ainoa uudenvuodenlupaus, jonka olen koskaan pitänyt.

Marimekon musta takki on paksumpaa kangasta kuin talon vaatteet yleensä. Se on yksi Koistisen luottovaatteista. Vinyylihousut Asokselta.

Se on kannattanut. Koistisella on Instagramissa nykyään tuhansia seuraajia, joilta hän saa säännöllisesti viestejä. Niissä kerrotaan, miten hänen tyylinsä rohkaisee, inspiroi ja saa hymyilemään.

Mistä Enni hankkii vaatteensa? Mistä tyyliasioista hän on nyt innostunut? Tekeekö hän virhehankintoja, entä sujuuko konmaritus? Lue koko juttu ja katso ihanat kuvat asuista helmikuun 2020 Gloriasta.

 

Kuka?

Enni Koistinen, 30. Graafinen suunnittelija ja yrittäjä.Tekee graafista suunnittelua muun muassa Marimekolle.

Asuu: Helsingin Töölössä avopuolison kanssa. “Ystävät ihmettelevät joskus, miten mahdumme 34 neliön minikaksioon, mutta minä rakastan kotiamme. Olen asunut tässä jo 12 vuotta.”

 

 

 

Hoitoalalla

Olen kyllästynyt aina näihin vaate vaate vaate ulkonäkö vaate -tapauksiin.

  • ylös 17
  • alas 20
Sisältö jatkuu mainoksen alla