Mikko Kuustosen nerokkaan yksinkertainen kanacurry onnistuu aina, koska siinä on virhe.

Aasialaisen keittiön herkut ovat muusikko Mikko Kuustosen intohimo. Jos haluaa saada ruoasta orgastisen kokemuksen, ensimmäisessä suupalassa pitää tuntua vau. Siksi Mikon padassa porisee thaimaalainen kanacurry, pataruoka, jossa yhdistyvät suolainen, makea, tulinen, hapan ja karvas.

”Curryssa on hitunen myös köyhän keittiön hienoutta. Sen nerokkuus ei ole raaka-aineiden kalleudessa vaan niiden yhdistelmässä”, hän huomauttaa.

Thaimaalaiseen kanacurryyn kuuluu thaimaalainen kalakastike. Se haisee hirveältä. Mikkoa tämä ei haittaa – päinvastoin. Ristiriidat tai suorastaan pienet virheet tekevät ruuankin kiinnostaviksi. Kalakastike on kanacurryn ”virhe”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”On ihmeellistä, että jokin niin kamalalta haiseva neste on olennainen osa tätä ruokaa”, hän sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikko Kuustonen on jopa kilpaillut curryn tekemisestä tyttäriensä Iinan ja Minkan kanssa, ja nykyisin tyttäret tekevät parempaa.

”Ovat menneet kaikessa ohi”, Mikko sanoo ja huokaa.

Vaikka Mikko osaa murskata chilitahnat alusta asti, nykyisin kelpaa myös valmis tuoretahna. Curryja keitellessä on hyvä muistaa, että haudutusaika vaikuttaa siihen, kuinka voimakkaasti chili maistuu.

Kun Mikko valmistaa curryaan ystäville ja rakkaille, hän säätelee sen tulisuutta ja makeutta vieraiden, säätilojen ja jopa omien mielentilojensa mukaan.

”Tätä pataa rakastavat kaikki.”

 

Poppamiehen parempi pata

300–450 g kanasuikaleita


1 sipuli

2 valkosipulin kynttä


2 rkl raastettua inkivääriä


1 punainen paprika

1 vihreä paprika

1 rs kirsikkatomaatteja

1 rkl rypsiöljyä

2–3 rkl punaista thai-currytahnaa (mieluiten tuoretahnaa)

4 kaffirilimetin lehteä

1 tlk  kookosmaitoa


1 rkl kalakastiketta


2–3 rkl palmusokeria

kourallinen thai-basilikan lehtiä

1 rkl limetin mehua

suolaa

mustapippuria

1. Paloittele sipuli ja valkosipuli hakkelukseksi. Raasta inkivääri. Kuutioi paprika ja halkaise kirsikkatomaatit.

2. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää öljy ja currytahna. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä muutama minuutti.

3. Lisää kanasuikaleet ja paista vielä 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

4. Lisää puolet kookosmaidosta, kalakastike ja sokeri. Laita paistinpannun päälle kansi, alenna lämpötilaa ja anna hautua 5 minuuttia.

5. Lisää kaffirilimetin lehdet sekä kuutioitu paprika ja hauduta 10 minuuttia. Lisää sitten loput kookosmaidosta, basilikan lehdet ja halkaistut tomaatit. Hauduta tässä vaiheessa vain hetki, että tomaatit eivät menetä muotoaan. Maista ja lisää limetin mehu sekä tarvittaessa suolaa ja sokeria.

6. Tarjoa nuudeleiden tai riisin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla