Tämän vuoden aikana on välillä tuntunut ristiriitaiselta kirjoittaa muodista. Kiinnostaako se teitä lukijoita, joista suuri osa on samassa tilanteessa kuin olen itsekin: päivät pitkät töissä kotona, ja lähes kaikki juhlat ja tilaisuudetkin on peruttu.

Mutta eihän maailma ole pysähtynyt, vaikka arki on hetkellisesti muuttunut. Muotitalot julkistavat uusia kokoelmiaan, tosin monet eri lailla kuin ennen, mutta muutosta oli ilmassa jo ennen pandemiaa.

Vaatteilla viestitään: presidentti Bidenin virkaanastujaisissa useat naiset suosivat voimaväriä, violettia. Varapresidentti Kamala Harrisin Voguen kansikuvaversiot puhuttivat: olivatko tennarit liian rento valinta?

Siksi Glorian maaliskuun numero on jälleen suuri muotinumero. Muoti tuo iloa arkeen samalla lailla kuin hyvä ruoka tai viihtyisä koti, ja iloa me nyt tarvitsemme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Itse katselen muotijuttuja ja näytöskuvia kuin taidetta. Muotijutuissammekin haluamme tarjota ostosvinkkien lisäksi inspiraatiota ja ihanaa silmänruokaa.

On ollut hauska huomata, että kun juhlat ovat minimissään, niin niihin harvoihin pienen piirin tilaisuuksiin laittautuminen on ollut paljon hauskempaa kuin a.e.k., aikana ennen koronaa. Suosittelen lämpimästi turvajuhlia ja myös ruokailua ravintoloissa, kunhan etäisyydet pöytien välillä ovat riittävät. Käykää myös kivijalkakaupoissa. Muuten käy niin, että kun pandemiasta päästään, niin kaupungit ovat kuin neutronipommin jäljiltä.

Lock downin alkaessa päätin, että en aio vaipua aivan peikoksi. No, täytyy myöntää, että välillä on tullut notkahduksia, mutta lähettien yllätyskäynnit pitävät yllä jonkinlaista säädyllisyyttä. Ja kun valo lisääntyy, tekee mieli hankkia jotain uutta, eikä tämä kevät ole poikkeus. Enkä varmasti hanki enää yhtään leppoisaa oloasua.

kristiina.raitala@sanoma.com

Tämä on maaliskuun 2021 Glorian pääkirjoitus. Lehti ilmestyy 4.3.2021

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla