Joko nämä huippuromaanit on luettu?
1) Synkistä tarinoistaan tunnettu Antti Tuomainen yllättää kirjoittamalla aidosti hauskan dekkarin. Murhaajan paljastumista kiinnostavampaa on seurata päähenkilön, omaa kuolemaansa myrkytyksen uhrina odottavan miehen, itsetutkiskelua sekä valmistautumista väistämättömään. Huumori nousee niistä järjettömistä tilanteista, joihin omaa tappajaansa etsivä mies joutuu.
2) Anna-Kaari Hakkaraisen blogimaailmaa kuvaava teos on kiehtova aikalaisromaani. Ensimmäistä kertaa (ainakin suomalaisessa) kirjallisuudessa kuvataan analyyttisesti valtavaksi kasvanutta blogi-ilmiötä ja pohditaan, mitä se kertoo maailmasta. Yksi päähenkilöistä, huippubloggaaja Dora, rakentaa itselleen täydellistä julkisivua, ja sillä on kova hinta. Loppu on lähes trillerimäinen.
3) Markus Leikolan järkälemäinen romaani on lähihistoriaa uudesta näkökulmasta, kaunokirjallisena versiona tosin. Jos etsit vastausta kysymykseen, mitä viime aikoina on tapahtunut, tartu siihen. Välillä tarinat rönsyilevät jopa liian runsaina, sillä katettavana on ajanjakso 1910-luvulta lähes nykypäivään. Toisaalta yltiöpäisen suuri henkilögalleria on perusteltu, sillä se osoittaa, miten paljon yksittäinen ihminen voi vaikuttaa historiaan.
Antti Tuomainen: Mies joka kuoli. Like.
Anna-Kaari Hakkarainen: Kristallipalatsi. Tammi.
Markus Leikola: Uuden maailman katu. WSOY.