Jos laulaja Chisun ei ole ihan pakko tehdä jotakin, hän jättää sen tekemättä. Mahdollisuudet lorvimiseen kuitenkin vähenivät, kun hänestä tuli äiti.

A Aurinko
Aurinko säätelee mielialaani. Olen vasta vanhempana huomannut, miten paljon se vaikuttaa minuun. Jos on masentava sää, en saisi tehdä mitään päätöksiä.

B Plan B
on aina hyvä olla toinen suunnitelma, ja joskus se on jopa parempi kuin suunnitelma A. Jos menettäisin ääneni, tekisin musiikin parissa töitä edelleen. Olisin Asko Kallonen, joka bongaa tulevia starboja.

C Christel
olen joutunut selittämään, miksi Chisu kirjoitetaan ch:lla, mutta se tulee tietenkin Christel-nimestäni. Taiteilijanimeni ärsytti alussa monia, mutta sain Chisu-lempinimen jo kaksivuotiaana. Isoveljeni Christian keksi sen, kun en osannut sanoa omaa nimeäni.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

D Daavid
Asuimme lapsuudessani Laajasalossa Orisaarentiellä, ja talon kirjain oli D. Esiinnyin kymmenvuotiaana Kansallisteatterissa eräässä näytelmässä ja jouduin tulemaan aina taksilla kotiin esityksen jälkeen. Minua jännitti, löytääkö taksikuski kotitaloani, joka oli D niin kuin Daavid.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

E Erakko
kun sävellän, tykkään tehdä sitä omassa rauhassani. Sama pätee päätöksien tekemiseen. Asuin lapsena kaksistaan äitini kanssa ja totuin siihen, että minulla oli tilaa ympärilläni. Olen tullut sosiaaliseksi vasta myöhemmällä iällä. Nyt kotini ovet ovat aina auki, ennen sellainen ei olisi tullut mieleenikään. Eristäytymisessäni oli varmaan kyse myös epävarmuudesta ja suojautumisesta.

F Fammu
olin läheinen fammuni kanssa, ja asuimme lähellä toisiamme. Poimin aina hänelle valkovuokkoja äitienpäivänä. Hän kuoli kymmenen vuotta sitten. Hän olisi niin ylpeä siitä, mitä kaikkea elämässäni on tapahtunut. Hän oli terävä-älyinen ja tarkoitti aina sitä, mitä sanoi. Hän on minulle vahvan naisen esikuva. Vaikeassa tilanteessa mietin, mitäköhän fammu sanoisi tai tekisi.

G Genitaalinärppes
entisellä valomiehelläni Villellä oli punkbändi, jonka nimi oli Genitaalinärppes. Hän taitaa olla nyt Nightwishin matkassa. Mahtava tyyppi, terkkuja!

H Helsinki
muutin Helsingin ulkopuolelle viime vuonna, mutta miellän itseni yhä helsinkiläiseksi. Helsinki on minun kaupunkini, vaikka en enää pysy perässä, missä on se uusin yökerho.

I Iilimato
Minua ei ole iilimato koskaan puraissut, mutta muistan, kuinka veljeni jalkaan tuli iilimato mökillä. Se oli kauheaa.

J Jaakko Luomanen
Asuin kesällä levyä tehdessäni muusikkokaverini city-asunnossa. Tähdet- ja Ihana-biisit on tehty hänen asunnossaan. Siellä oli ihanaa olla, kun sain keskittyä täysillä työhön ilman breikkejä.

K Kahvi
Aamuni alkaa perusmokkamasterikahvilla, ainakin kaksi kuppia on saatava. Mutta en ikinä voi juoda kahvia illalla kuuden jälkeen, koska sitten en nuku.

L Laiskuus
ihmiset varmaan ajattelevat, että vedän turboteholla koko ajan. En ole ollenkaan sellainen. Minusta on ihanaa lorvia. Jos ei ole pakko tehdä jotakin, en varmasti tee. Voin laahustaa vaikka koko päivän kotona. Toki tähän ei ole enää kovin paljon aikaa, koska minusta on tullut äiti.

M Masterointi
Levyn viimeistelyyn eli masterointiin menee aina viikko tai pari. Se on vähän kuin levyn oikolukua, viimeinen juttu, joka tehdään ennen kuin levy lähetetään tehtaalle. Se on ihanaa ja kauheaa. Onneksi minulla on maailman paras masteroija Henkka Niemistö.

N Nepalilainen
Rakastan thaimaalaista, nepalilaista ja intialaista ruokaa. En ole itsekään ihan järkky kokki, mutta teen aika perinteisiä ruokia. Viimeksi tein kookoskalakeittoa.

O Omena
minulla on pihassa omenapuu, se teki tasan kaksi omenaa tänä syksynä. En enää tiedä, missä ne ovat. Ehkä peurat söi ne.

P Polaris
uusin ja neljäs levyni. Edellisestä levystä on kolme vuotta. Niihin vuosiin mahtuu tosi paljon eri vaiheita. Polaris on ihmisen keskiön metafora, se on se pieni ääni, jota kuuntelemalla voi helpottaa omia valintojaan.

Q Superkuu
Anssi Kelan Superkuu on hieno levy, kuuntelin sitä aikoinaan paljon. Anssi on superhauska ihminen niin kuin näkyy Vain elämää -ohjelmassa. Minua on pyydetty ohjelmaan, mutta en ole vielä päättänyt, menenkö. Tv-julkisuus vähän jänskättää.

R Rakkaus
Parisuhteen rakkautta suurempaa on ystävyysrakkaus, joka oikeasti kestää läpi elämän. Pitkän suhteen salaisuus on ehkä se, että on myös ystävä puolisonsa kanssa.

S Supergirl
Lempileffani 80-luvulta. Siinä oli Faye Dunaway ja Jerry Goldsmithin mahtava musiikki.

T Talvi
Olen syntynyt tammikuun 3. päivä. Talvi on läheisin vuodenaika minulle. Syksy kuluu vain odottaessa, että talvi alkaisi. En tykkää horoskoopeista. En ole yhtään tyypillinen kauris, joka ei muka osaa heittäytyä ja joka vain tekee duunia.

U Urpo
JOs joku on vähän hönö, niin kutsun häntä urpoksi, se on hellittelyhaukkumanimi. Yleensä kiroilen liikaa, käytän varsinkin vee-sanaa.

V Vaatteet
Rakastan vaatteita. En seuraa tarkkaan muotia, eikä minulla ole lempimerkkejä. Mutta diggaan Chanelista, rakastan sen tarinaa ja haluaisin olla yksi Chanel-tytöistä. Olin aikoinaan kahdeksan vuotta töissä vaatekaupoissa, Onlyssa ja Vero Modassa.

W WC
kun näen vessan, käytän sitä. Sen opin rundilla, sillä keikkabussissa ei ole aina vessaa. Kun ajelee Kemistä kotiin, osaa arvostaa toilettia.

X X Factor
aina kun minulta kysytään, kuinka biisini syntyvät, sanon etten tiedä, sillä se on se X Factor, tuntematon tekijä, joka tekee hitin. Kenelläkään ei ole siihen reseptiä, mutta kaikki sitä metsästävät.

Y Yö
yö on minulle luovinta aikaa, mutta nykyään en voi enää kukkua, kun on pieni ihminen kotona. Ehkä vanhana, jos saan elää, kukun kaikki yöt. Rakastan myös aamuja, silloin saan paljon aikaiseksi.

Z Zeppelin
minulla on kappalee nimeltä Tabu, ja siinä lauletaan ”se perii ilot, se perii kivut”. Tosi moni kuulee tuon kohdan väärin: että laulan zeppelinistä. Moni on kysynyt, olenko saanut vaikutteita Led Zeppelin -yhtyeestä, kun kerta laulan siitä.

Å Ååå?
isäni on suomenruotsalainen, mutten koskaan oppinut ruotsia, koska minulle ei puhuttu sitä. Nyt se harmittaa.

Ä Äyskäri
Diggaan biisistäni Veneretki, koska siinä lauletaan elämän ironiasta. Aina kun luulet, että kaikki on hyvin, tapahtuu jotakin. Vene uppoaa, ja äyskäri on rannalla.

Ö Örkkimörkki
Siitä tulee mieleen isoveljeni Kenneth, joka puhuu aina örkkimörkeistä. Minulla on kolme isoveljeä isän puolelta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla