Kauris ottaa isomman taakan kuin jaksaa kantaa. Maali ei tule lähemmäksi, jos lyyhistyy alkumetreillä. Anna itsellesi lupa edetä hitaasti. Olet käymässä läpi syvällistä muutosta, se ei ole helppoa. Etene omien toiveidesi, älä muiden vaatimusten, mukaan. Onnekkaimmat päivät 23.1 & 25.1.

Vesimies 20.1.-19.1.

Vesimiehen hartioille yritetään asettaa marttyyrin viittaa. Älä ota sitä vastaan. Asiat eivät juuri nyt etene haluamallasi tavalla, mutta uhriutuminen ei edistä niitä. Hyvä häviäjä on paljon parempi kuin huono voittaja. Ole kärsivällinen. Taivas hymyilee sinulle taas kuun lopussa ja saat vielä uuden tilaisuuden parantaa maailmaa.

Onnekkaimmat päivät 2.1. & 20.1.

Kalat 20.2.-20.3.

Kalojen ei nyt pitäisi ottaa kannettavakseen toisten ihmisten taakkoja. Näet jonkun ihmisen ruusunpunaisten lasien läpi, ja saatat löytää itsesi sydän särkyneenä, jos et pysähdy miettimään, mitä oikeasti haluat – ja oletko juuri sitä saamassa. Sitoutuminen mihinkään pitkäaikaiseen projektiin ei nyt ole järkevää.

Onnekkaimmat päivät 12.1. & 13.1.

Oinas 21.3.–19.4.

Oinas on tammikuussa täynnä tulta. Et ole kovin tasainen luonteeltasi koskaan, mutta nyt olet räjähdysherkkä. Syytä siis tähtiä, jos saat jonkun toisenkin suuttumaan. Parisuhde on puntarissa. Vaihtelu virkistää, mutta muistathan vanhat viisaudet himojen hillitsemisestä ja hetken hurmiosta.

Onnekkaimmat päivät 6.1. & 23.1.

Härkä 20.4.–20.5.

Härän vuosi vaihtuu romanssien merkeissä. Tarjolla olisi nyt enemmän kuin mihin itse olet valmis, varo siis ettet polta sormiasi. Jokin asia ratkeaa nyt tavalla, joka ei tunnu sinusta oikeudenmukaiselta. Muista, että paras johtaja on se, joka toipuu nopeimmin vastoinkäymisistä. Rohkeus ja periksiantamattomuus ovat nyt hyviä valintoja.

Onnekkaimmat päivät 3.1 & 22.1.

Kaksonen 21.5.–20.6.

Kaksosten vuosi vaihtuu intohimon merkeissä, mutta saattaa päätyä mustasukkaiseen yhteenottoon. Onneksi aika on puolellasi, ja loppukuu sujuu valoisissa merkeissä. Olet nyt niin vaihtelunhaluinen, että matka pois arki-

ympyröistä olisi hyvä ratkaisu kaikkien kannalta. Varaa matka kuitenkin ennen 5. päivää. Äiti aiheuttaa vähän huolta.

Onnekkaimmat päivät 4.1 & 20.1.

Rapu 21.6.-22.7.

Rapu saa uutta sisältöä elämäänsä työstä. Voi olla, että löydät kokonaan uuden työn tai saat uutta potkua vanhaan uudella lähestymistavalla. Aika on erittäin otollinen myös työpaikkaromanssille. Jotkut ovat muodostaneet mielipiteen sinusta huhujen perusteella, mutta oivaltavat sen virheelliseksi tulkinnaksi.

Onnekkaimmat päivät 24.1 & 25.1.

Leijona 23.7.–22.8 .

Leijona elää kypsymisen kautta. Monelle tämä merkitsee vakiintumista, mutta siihen liittyy myös omien rajojen hakemista valtataistelun avulla. Kompromissi on kuitenkin alistamista parempi vaihtoehto. Jos suunnittelet kodinkoneiden ostamista, tee se vasta kuun viimeisellä viikolla.

Onnekkaimmat päivät 7.1 & 29.1.

Neitsyt 23.8.–22.9.

Neitsyt elää voimakasta elämänvaihetta. Kohtalon kosketus on melkein fyysisesti aistittavissa, niin voimakkaasti sisäinen pakko nyt ohjaa valintojasi. Tarvitset kipeästi itsenäisyyttä, etkä ole tasapainossa, jos joudut tyytymään saneluratkaisuihin. Mitä rohkeammin uskallat luottaa itseesi, sitä onnellisemmaksi tulet. Saat uuden mahdollisuuden.

Onnekkaimmat päivät 5.1 & 25.1.

Vaaka 23.9.–23.10.

Vaaka aloittaa vuoden tomerana. Olet normaalisti sovitteleva, mutta nyt saat voimaa vastustaa suuntaa, jonne et halua mennä. Töissä tämä saattaa johtaa avoimeen konfliktiin, mutta pidä pääsi, sinulla on kyky nähdä kokonaisuus kaikkien parhaaksi. Yhteistyö Vesimiehen ja Jousimiehen kanssa toimii.

Onnekkaimmat päivät 2.1 & 27.1.

Skorpioni 24.10.–22.11.

Skorpionille uusi vuosi tarjoaa kohtalokasta romanssia, sillä sielusi etsii nyt kumppaniaan. Katsele siis tarkasti ihmisiä, jotka nyt osuvat tiellesi omituisten sattumien avulla. Heillä voi olla erittäin merkittävä rooli elämässäsi. Jotkut asiat on nyt tehtävä kahteen kertaan, ennen kuin onnistut.

Onnekkaimmat päivät 6.1 & 11.1.

Jousimies 23.11–21.12.

Jousimies joutuu palaamaan ajassa taaksepäin, kun jokin asia menneisyydestä vaatii uudelleen huomiotasi. Jos kaappien kätköihin on jäänyt luurankoja, ne kolistelevat sieltä nyt ulos. Pölyjä pyyhkiessäsi joudut arvioimaan myös läheisimmät ihmissuhteesi. Olisi hyvä, jos pystyisit viettämään jonkin aikaa aivan yksin ennen kuin teet isoja päätöksiä.

Onnekkaimmat päivät 30.1 & 31.1.

Kuukauden tähtimerkki Jousimies puhuu nyt suunsa puhtaaksi.

 

Oinas 21.3.–19.4.

Hoida pois alta lahjojen hankinta kiertämällä iltalenkin lomassa kaupat ja myyjäiset, mutta jätä pitkää pinnaa kysyvä paketointi suosiolla toisille. Loppuvuodesta rakkautta ja romantiikkaa on tarjolla lumimyrskyn rajuudella niin uudempaan kuin kypsempäänkin suhteeseen. Hurmaa oikein urakalla, mieluiten vähän varastoonkin.

Huomaa nämä päivät: Hillitse ja hallitse sanojasi 4.-10.12.

Härkä 20.4.–20.5.

Tänä vuonna voit tehdä henkilökohtaisen joulurauhan julistuksen jo hyvissä ajoin heti alkukuusta. Pienet myönnytykset periaatteissasi saavat ihmeitä aikaan ystävä- ja perhepiirissä. Pinna tuppaa kiristymään itse kullakin silloin tällöin, mutta viisaampana osaat kyllä antaa periksi oikeassa kohdassa.

Huomaa nämä päivät: Pyri kompromisseihin kaksintaistelujen sijaan 10.12.–6.1.

Kaksonen 21.5.–20.6.

Viriilin villin mielesi parasta ravintoa ovat leikkimieli ja hauskanpito. Keskitalven juhla on monelle kuitenkin vakava ja hermoja raastava tapahtuma. Väärinkäsitysten välttämiseksi ole tarkkana, kuinka kenetkin kutsut. Hauska kierros kaupungin pimenevässä illassa sulattaa kyllä jäyhimmänkin sydämen.

Huomaa nämä päivät: Saata keskeneräiset asiat valmiiksi mieluiten jo 22.12. mennessä.

Rapu 21.6.–22.7.

Päästä irti sellaisista velvollisuuksista, joiden taakka kasvaa ylivoimaiseksi kantaa. Tee myös pientä inventaariota siitä, ketkä lasket sisälle halipiiriisi. Jos unelmanasi on ollut viettää joulu jossain kaukana ilman matkaseuraa, olisiko nyt siihen oiva tilaisuus?

Huomaa nämä päivät: Peiliin katsomisen paikka 21.12.

Leijona 23.7.–22.8.

Ei kannata ottaa kaikkea omalle kontolleen niin hyvässä kuin pahassakaan. On parempi, että ajattelet asioita hieman suuremmassa mittakaavassa ja keskität voimavarasi vaikka aattoillan menun ja ohjelman suunnitteluun. Jaa tehtävät perheen ja suvun kesken valmentajan otteella.

Huomaa nämä päivät: Organisoi joulua 12.-21.12.

Neitsyt 23.8.–22.9.

Elämä vain sattuu olemaan ihanaa aina silloin tällöin, ja nyt sen aika näyttäisi olevan sinun kohdallasi. Älä turhaan nuukaile ja odota vielä jotain tätäkin suurenmoisempaa. Ota onnesta kiinni, kun se kohdalle sattuu. Ota vastaan elämän ihanuudet, jotka vastaan tulevat, ja laita hyvä kiertämään.

Huomaa nämä päivät: Seitsemän viikon aktiivikautesi alkaa 10.12. Aloita sinäkin!

Vaaka 23.9.–22.10.

Uusi vuosi saattaa tuoda ylimääräisiä hankintoja ja matkoja eteesi, jotka vasta siintävät haaveina mielesi sopukoissa. Katso kaksi kertaa ennen kuin teet ostopäätöksen. Tarkkuus kortin käytössä on suositeltavaa yllätysten välttämiseksi.

Huomaa nämä päivät: Pidä ekstratehoviikko heti 4.–10.12. ja viimeistele asioita joulun alta pois.

Skorpioni 23.10.–21.11.

Ovatko omat tutut ja turvalliset sporttiharrastukset alkaneet tuntua liian leppoisilta? Jos kuulet vastaavasi kyllä, on aika ottaa ohjat omiin käsiin ja siirtyä suoraan toimintaan. Siirrä lomakiikarisi sinne, missä hanget ovat korkeat ja pakkanen paukkuu tai aaltojen kaatuminen ei koskaan tunnu loppuvan.

Huomaa nämä päivät: Lisää vauhtia ja vaarallisia tilanteita 10.12.–26.1.

Jousimies 22.11.-21.12.

Joulun pyhiksi on turha jättää mitään hampaankoloon tunnelmaa pilaamaan. Viisas virheensä tunnustaa, vielä viisaampi sen mukisematta korjaa ja ottaa siitä opikseen. Suora tapasi tehdä asioita saattaa aiheuttaa närää ihmisissä. Loppupeleissä rempseä ja reilu tyylisi viehättää ja valloittaa kyllä tiukimmankin päällepäsmärin.

Huomaa nämä päivät: Estradi on sinun, ota yleisösi 4.–25.12.

Kauris 22.12.–20.1.

Raivaa kasaantuneet työt pois rutiinilla joulujärjestelyjä häiritsemästä. Katsele tulevan vuoden kalenteria sillä silmällä, että pystyt realistisesti asettamaan ja saavuttamaan tavoitteesi. Kuun lopussa alkaa parin vuoden tuloksentekojakso, jolloin mahdollisuuksiin kannattaa tarrata kaksin käsin.

Huomaa nämä päivät: Parin vuoden suursiivous- ja tuloskausi alkaa 21.12.

Vesimies 21.1.–19.2.

Kuinka yhdistää bikinit ja palttoo? Riippuu tietysti siitä, missä aiot joulusi viettää mutta tärkeintä on, että matkalaukussa on passi ja hammasharja näin ensi vaiheessa. Työilmapiirisi voi olla hieman sähköistynyt. Pidä kuitenkin pääsi kylmänä. Jos aihetta ilmaantuu, selvitetään, mistä on kysymys.

Huomaa nämä päivät: Valtapelejä ilmassa 10.12.–26.1.

Kalat 20.2.–20.3.

Pienillä teoilla on suuri merkitys. Tärkeämpää kuin lahjojen saanti on niiden antaminen tarvitseville. Loppuvuodesta on hyvä aika aloittaa aktiivisempi vaihe. Kaikkea uutta ja jännää on tarjolla mielin määrin, kunhan vaan pidät mielesi avoinna.

Huomaa nämä päivät: Luo elämääsi uusia alkuja jo 20.12. lähtien.

Skorpioni elää nyt huippuvuottaan ja juhlistaa sitä huippumuodilla.

 

Oinas 21.3.–19.4.

Vaikka kuinka harmittaa, niin ei tiuskiminen muille omaa oloasi helpota. Porealtaan pulputuksessa aromaattisten öljyjen hoitavissa tuoksuissa harmit haihtuvat ja ikävät asiat jäävät taakse. Tuulentuivertama kehosi ja mielesi ovat tämän jälkeen valmiita ansaitulle levolle.

Huomaa nämä päivät: Vauhtikautesi jatkuu 9.12. asti. Luo ja vakiinnuta uusia aktiivirutiineja arkeesi.

Härkä 20.4.–20.5.

Marraskuu on loistava aika sukeltaa oman mukavuusalueesi ytimeen ja päättää, mikä on ollut se viime vuosien kaikkein paras asuvalinta ja tyylikokeilu. Valitse se, mikä kestää ajan hampaan ja muodin oikut. Hyviä vinkkejä antavat myös nostalgiamatka vaatekaapin uumeniin sekä somepäivitysten katselu vuosien varrelta.

Huomaa nämä päivät: Helli, hemmottele ja hoida itseäsi ja kehoasi etenkin 8.11. alkaen.

Kaksonen 21.5.–20.6.

Elohopea lämpömittarissa saa pudota vaikka pakkasen puolelle, mutta sehän ei vauhtiasi hidasta. Nyt saattaa ilmassa olla sen verran paljon sanailua, että pieni kertaus keskusteluetiketistä on paikallaan. Energinen ja aikaansaava työimagosi vain vahvistuu, kun annat suunvuoron välillä toisille.

Huomaa nämä päivät: Liian monta rautaa tulessa? Pidä palikat kasassa 6.11. lähtien.

Rapu 21.6.–22.7.

Neljän seinän sisälle jääminen tuntuu turvalliselta. Toinenkin tapa on. Avaa ovi reilusti apposen avoimeksi maailmalle ja uusille elämyksille. Pieni puhuri tai räntäsade eivät tunnelmaa haittaa, ja muotisaapikkaissa kylmettyneet varpaatkin kyllä sulavat pikkutunneille saavuttaessa.

Huomaa nämä päivät: Virittäydy viehätysvoimaiseksi 8.11. alkaen.

Leijona 23.7.–22.8.

Juuri, kun luulit että kiireet ja hektisyys helpottavat ja että pääset lepotuoliin lojumaan mukavasti lämpöisen viltin alle, niin eikös elämä mene vieläkin mielenkiintoisemmaksi. Singahda mahdollisuuksien mukaan edes hetkeksi ulos raittiiseen ilmaan.

Huomaa nämä päivät: Oikeat ihmiset, suhteet ja verkostot ovat kaiken a&o 2.11.–4.12.

Neitsyt 23.8.–22.9.

Olet saanut viime vuosien aikana elämääsi selkeyttä, järjestystä ja uusia oivalluksia. Eivätköhän jo nyt ala olla miettimiset mietitty. On aika siirtyä teoriasta käytäntöön. Säästäväisyys on hieno asia, mutta kyllä elämä on myös kuluttamisen ja kokemisen arvoinen.

Huomaa nämä päivät:

Pidä suuta soukemmalla 6.11. alkaen.

Vaaka 23.9.–22.10.

Nyt ei paljon tarvita, että saat suostuteltua itsesi kuntourheilun pariin, sillä itsensä edustavana pitäminen ja osallistuminen illallisille vaativat myös hyvää kuntoa ja riittäviä yöunia. Liikehän on lääke myös moneen vaivaan. Liikkuessa saa myös näkyä ja tulla nähdyksi.

Huomaa nämä päivät: Draivia ja aktiivisia tilanteita 2.11.–9.12.

Skorpioni 23.10.–21.11.

Tämä vuosi on sinun ja olet sen ansainnut. Älä tyydy pieneen pintaremonttiin kampauksessa tai ehostuksessa. Kierrätys on ihan kiva juttu vaatetuksessa, mutta kyllähän skorpioni pukeutuu ainakin kerran vuodessa Pradaan. Otat sen mitä haluat, ja se mikä ei kiinnosta tai on liian tavanomaista, saa jäädä sovinnolla muille.

Huomaa nämä päivät: Lumouskautesi alkaa 8.11.

Jousimies 22.11.-21.12.

Totuuden torvesi saattaa törähdellä tavallista useammin suoraa palautetta kollegoille ja ystäville. Mitäpä turhaan kaunistelemaan, jos voi sanoa suoraan. Ota huo-mioon hyvät tavat ja kohteliaisuus, ettet turhaan aiheuta mielipahaa. Harkitut leikkaukset iltapuvussa kruunaavat lopputuloksen.

Huomaa nämä päivät: Parin kuukauden viestintä- ja väittelykausi alkaa 6.11.

Kauris 22.12.–20.1.

Kun kerran olet päättänyt, että ulkoasusi kaipaa uudistusta, niin tee nyt haaveistasi totta. Vaikka ystävien mielipiteet ja neuvot ovat tärkeitä, liian monta kokkia ei vain sovi saman kauhan varteen. Tärkeintä on kuitenkin se, että tunnet itsesi varmaksi muiden seurassa omana itsenäsi. Ajanvaraukset netin kautta stylistille ja kampaajalle käyvät sukkelasti.

Huomaa nämä päivät: Siirry nopeasti oikeille urille heti 2.11. alkaen.

Vesimies 21.1.–19.2.

Ole tarkkana siitä, että avaat visioitasi muille. Muuten saatat tulla luvanneeksi liikoja ja saatat jäädä yksin nuolemaan näppejäsi, kun kaikki ei sujunutkaan suunnitelmien mukaan. Oikea annostelu on siis tärkeä tässäkin asiassa. Opettele lukemaan hienoviritteistä, sanatonta viestintää.

Huomaa nämä päivät: Vältä liian hätiköityjä sosiaalisia päätelmiä 1.12. asti.

Kalat 20.2.–20.3.

Hyvin menee. Nyt ei muiden kateudesta kannata kantaa huolta eikä murhetta. Anna mennä rinta rottingilla, varmuutesi loistaa ja tule nähdyksi. Vakiintunut rento tyylisi olkoon tavaramerkkisi. Sydänystävät säilyvät ja osaavat iloita kanssasi hyvinä aikoina sekä olla tukena silloin, kun on haasteellista.

Huomaa nämä päivät: Elä, nauti ja rakasta. Aloita viimeistään 8.11.