<p><p>Makuuhuoneen yleisilme oli talven jäljiltä väritön, jäsentelemätön ja tylsä. </p></p>

Makuuhuoneen yleisilme oli talven jäljiltä väritön, jäsentelemätön ja tylsä.

<p><p>Makuuhuoneeseen lähdettiin hakemaan uutta freesimpää ilmettä tekstiilien avulla. Modernin raikas mummolahenki syntyi ovelilla kuvioilla, lämpimällä puulla, rouhealla pellavalla ja pehmeällä villalla.</p></p>

Makuuhuoneeseen lähdettiin hakemaan uutta freesimpää ilmettä tekstiilien avulla. Modernin raikas mummolahenki syntyi ovelilla kuvioilla, lämpimällä puulla, rouhealla pellavalla ja pehmeällä villalla.

<p><p>Uudistuneen tilan katseenvangitsijana toimii vanha senkki, joka rytmittää ja jäsentää tilaa. Lämmin puu tuo kontrastia valkoiseen tilaan.</p></p>

Uudistuneen tilan katseenvangitsijana toimii vanha senkki, joka rytmittää ja jäsentää tilaa. Lämmin puu tuo kontrastia valkoiseen tilaan.

<p><p>Huoneen värimaailma on nyt raikas ja lämmin. Graafinen villamatto on kaunis kontrasti vanhalle senkille, ja pastellisävyt tuovat pehmeyttä tilaan.</p></p>

Huoneen värimaailma on nyt raikas ja lämmin. Graafinen villamatto on kaunis kontrasti vanhalle senkille, ja pastellisävyt tuovat pehmeyttä tilaan.

<p><p>Sängyn muhkea petaus syntyi rennon ryppyisistä pellavatekstiileistä ja lukuisista tyynyistä.</p></p>

Sängyn muhkea petaus syntyi rennon ryppyisistä pellavatekstiileistä ja lukuisista tyynyistä.

Pastelliset yksityiskohdat ja y&ouml;p&ouml;yd&auml;lle asetettu pioni viimeistelev&auml;t huoneen tunnelman.
Pastelliset yksityiskohdat ja yöpöydälle asetettu pioni viimeistelevät huoneen tunnelman.
Lopputulos on kes&auml;isen raikas sekoitus modernia ja vanhaa.
Lopputulos on kesäisen raikas sekoitus modernia ja vanhaa.

Pihkala-sisustusblogin pitäjä Maija Rasila vaihtoi makuuhuoneensa tunnelmaa. Katso kuvasarja muutoksesta.

Maija kertoo, miten muutos syntyi: 1940-luvun talon yläkerrassa sijaitsevan makuuhuoneemme yleisilme oli talven jäljiltä väritön ja monotoninen. Tila suorastaan vaati väriä, piristystä ja hieman selkeämpää rytmitystä kalustukseen. Pienet pöydät ja tuolit lojuivat hajanaisesti pitkin tilaa, ja lopputuloksena oli ryhditön ja jäsentelemätön tila.

Toiveissa oli siis pieni ryhtiliike ja raikastus alkavaan kesäkauteen, toteutettuna vanhan talon ehdoilla ja tyylejä rennosti sekoitellen. Tilan katseenvangitsijaksi toin vanhan senkin, jonka kunnostin hiljattain juuri makuuhuonettamme varten. Kookas senkki rytmittää tilaa tehokkaasti ja luo huoneeseen selkeät raamit, lisäksi vanha kaluste tuo syvyyttä ja kontrastia valkoiseen tilaan. Senkki toimii myös näppäränä laskutasona, johon voi rakentaa kauniita asetelmia niin iltalukemisista kuin kauneudenhoitovälineistäkin. Kalusteen sisään uppoaa myös kiitettävä määrä säilytystilaa, joka vanhassa talossa tuntuu aina olevan kortilla.

Lähdin täydentämään huoneen tunnelmaa tekstiilien avulla, tavoitteena talon rakennusaikakauteen sopiva modernin mummolamainen ja raikas lopputulos. Tekstiilivalinnoissa halusin käyttää ensisijaisesti aitoja luonnonmateriaaleja, jotka tuovat lämpöä ja raikkautta tilaan. Kutsuva petaus syntyi rennon ryppyisistä pellavalakanoista ja isosta röykkiöstä pehmeitä tyynyjä. Petauksen keskipisteeksi asettelin kauniin Bakerin kankaasta tehdyn kukkatyynyn, jonka väritys ja kuviointi täydentävät vanhan senkin tunnelmaa. Tyyny on hankittu Sisustuksen koodista. Sängyn viereen pääsi moderni villamatto, joka graafisuudellaan tuo hieman kontrastia tilaan. Pehmeän pastelliset yksityiskohdat ja herkkä pioni yöpöydällä viimeistelevät raikastuneen ilmeen. Nyt makuuhuone on valmis kesään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pihkala-blogin löydät täältä.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso, millaisen muutoksen Kotipalapeli-bloggaaja teki keittiöönsä

Näin muutat makuuhuoneen ilmeen teräslevyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla