Halusin kokeilla, miltä porstua näyttäisi ilman siihen kiinteäksi rakennettua klapilaatikkoa.
Halusin kokeilla, miltä porstua näyttäisi ilman siihen kiinteäksi rakennettua klapilaatikkoa.
Purimme laatikon varovasti pois sillä ajatuksella, että sen voi vielä laittaa takaisin joskus. Avartuihan tuo piskuinen tila siitä melkoisesti. Hieman uutta maalia raikastamaan ja piilottamaan vanhat kolhut ja kunnon siivous, niin tila muuttuu synkeästä pirteämmäksi.
Purimme laatikon varovasti pois sillä ajatuksella, että sen voi vielä laittaa takaisin joskus. Avartuihan tuo piskuinen tila siitä melkoisesti. Hieman uutta maalia raikastamaan ja piilottamaan vanhat kolhut ja kunnon siivous, niin tila muuttuu synkeästä pirteämmäksi.
<p><p>Vanha, ison kutomakoneen porras toimii oivallisesti kasvipöytänä. Olemme nimenneet sen portaiksi "ei minnekään".</p></p>

Vanha, ison kutomakoneen porras toimii oivallisesti kasvipöytänä. Olemme nimenneet sen portaiksi "ei minnekään".

<p><p>Suuri, vanha nojatuoli on mitä parhain paikka aurinkoisiin aamukahvihetkiin.</p></p>

Suuri, vanha nojatuoli on mitä parhain paikka aurinkoisiin aamukahvihetkiin.

<p><p>Halvin mahdollinen kukka-amppeli syntyi vanhasta maaliämpäristä ja ketjusta. Molemmat spreijattiin mustiksi ja tyyli oli valmis. Huom! Laita ämpärin sisälle suojaruukku, sillä kuivunutkin maali ämpärin pohjalla voi ärsyttää kasvia.</p></p>

Halvin mahdollinen kukka-amppeli syntyi vanhasta maaliämpäristä ja ketjusta. Molemmat spreijattiin mustiksi ja tyyli oli valmis. Huom! Laita ämpärin sisälle suojaruukku, sillä kuivunutkin maali ämpärin pohjalla voi ärsyttää kasvia.

<p><p>Vanha työkaluvaunu näyttää kovin tyylikkäältä kukkatelineenä.</p></p>

Vanha työkaluvaunu näyttää kovin tyylikkäältä kukkatelineenä.

<p><p>Kirpputorilta löytynyt ritilikkö pääsi seinälle. Koukuilla ripustetuista mustiksi spreijatuista säilyketölkeistä tuli oivalliset kukkaruukut kuukausimansikoille. Säilykepurkit kannattaa salaojittaa esimerkiksi laittamalla ruukkusoraa pohjalle.</p></p>

Kirpputorilta löytynyt ritilikkö pääsi seinälle. Koukuilla ripustetuista mustiksi spreijatuista säilyketölkeistä tuli oivalliset kukkaruukut kuukausimansikoille. Säilykepurkit kannattaa salaojittaa esimerkiksi laittamalla ruukkusoraa pohjalle.

<p><p>Nyt porstuassa voi ihan oikeasti rentoutua, uppoutua hyvään puutarhakirjaan ja unelmoida olevansa jossain kaukomaassa, lämpimässä tropiikissa. </p></p>

Nyt porstuassa voi ihan oikeasti rentoutua, uppoutua hyvään puutarhakirjaan ja unelmoida olevansa jossain kaukomaassa, lämpimässä tropiikissa.

Diagnoosi sisustusmania -blogia pitävä Maria Meder teki muodonmuutoksen kotinsa porstuaan. Siitä tuli kuin trooppinen viherkeidas. Katso kuvat ennen ja jälkeen.

Näin Maria kertoo rintamamiestalonsa porstuan muutoksesta:

"Pieni porstuamme on talon huoneista kaikista pienin ja kaikista vähiten käytetty. Toki siitä läpi kuljetaan, mutta aikaa siellä emme juurikaan vietä. Sisustan yleensä tilan vain kauniiksi vuodenaikojen mukaan, vähän niin kuin näyttelyksi, jonka läpi on sitten kiva tulla kotiin.

Tila on funktioltaan epäkäytännöllinen ja päädymmekin useimmiten vain varastoimaan siellä kaapeissa ja hyllyillä puutarhassa tarvitsemiamme tavaroita kuten oksasaksia, kukkaruukkuja ja kynttilälyhtyjä. Ja koskapa siinä ei kunnon eristystäkään ole tuppaa se olemaan muuna kuin kesäaikana hieman vilakka tila oleskella muutenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Porstua talviasussaankin oli ihan kiva, mutta se kaipasi kipeästi vihreää. Ihan hirveästi vihreää. Nyt se oli tähän kevääseen aivan liian ruskea ja kylmä. Olen jotenkin valtavan ihastunut välimerellisiin lasiverantoihin ja kasvihuoneisiin. Sellaisiin joissa hyöty- ja huonekasvit ovat iloisesti sekaisin keskenään. Olen jo vuosia haaveillut omasta kasvihuoneesta ja koskapa sellainen ei vielä ole ihan valmis pihallamme päätin sisustaa porstuaamme oman pikku palasen tropiikkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt siellä voi ihan oikeasti rentoutua, uppoutua hyvään puutarhakirjaan ja unelmoida olevansa jossain kaukomaassa, lämpimässä tropiikissa. Puhumattakaan siitä kuinka hyväntuuliseksi sitä tulee aina kotiin tultuaan kun tuollainen on vastassa."  

Diagnoosi sisustusmania -blogi löytyy täältä.  

Katso, millaisen muutoksen Kotipalapeli-bloggaaja teki keittiöönsä

Sisältö jatkuu mainoksen alla