Mestarillisena värien käyttäjänä tunnettu sisustusarkkitehti Hanni Koroma kertoo, miten saat kodistasi avaramman ja lisää "valeneliöitä". Katso Hannin vinkit ja esimerkkikuva!

Näillä Hannin ohjeilla saat kotisi vaikuttamaan avarammalta:

1 Ymmärrä kotiasi.

”Opettele ymmärtämään tilaasi, ennen kuin sisustat. Jos et ymmärrä tilaa ja haluat keskittyä pelkkään mööpelivalssiin, pyydä apua ammattilaiselta. Monesti ihmisten on vaikea hahmottaa tilaa."

2 Älä maalaa seiniä valkoisiksi.

"On yleinen suomalainen harhaluulo, että valkoinen avartaa tilaa. Se ei pidä paikkaansa, vaan sitä vastoin murretut värit suurentavat tilan paremmin. Ne ikään kuin painavat seiniä loitommalle."

3 Mikään väri ei ole huono. Eikä väärä.

"Kysymys on siitä, mitä haluat korostaa. Esimerkiksi lastenhuoneessa voit maalata seinäpinnan vahvalla värillä viedäksesi huomion pois lattialla lojuvista leluista.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4 Hanki paljon peilejä.

"Minä käytän peilejä avartamaan tiloja muuallakin kuin kylpyhuoneessa. Mitä suurempi peili, sitä paremmin se peilaa tiloja. Peili taikoo valeneliöitä. Et siis vaikuta omahyväiseltä, vaikka kotonasi on paljon suuria peilejä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5 Ripusta seinille taidetta.

”Taulut ja taide ovat kodin ’toisia ikkunoita’; ne ovat ikkunoita erilaisiin maailmoihin. Sijoita kullekin seinälle taideteoksia, joissa on yhtenäinen värimaailma.”

6 Maalaa lattia korkeakiiltoiseksi.

”Kiiltävä, vaalea lattiapinta avartaa tilan helposti.” 

 

Hanni Koroma on julkaissut Sami Sykön kanssa kirjan Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin (Gummerus).

Juttu on julkaistu aiemmin Glorian Koti -lehdessä. Hannin kuva Anna Huovinen  ja tila Jaanis Kerkis.

Lue myös:

Missä sijaitsevat Helsingin hulppeimmat neliöt?

Täydellinen sisustuslehtikoti - vai onko?

Sisältö jatkuu mainoksen alla