Katso, miten tämä makuuhuone muuttui rautakauppareissun jälkeen!

Muutin minimalistisen makuuhuoneen entistä kiinnostavammaksi pellavalakanoilla ja yllättäen teräslevyllä. 

Näin tein makuuhuoneen muutoksen:

K-raudasta hankkimani teräslevy toimittaa sängynpäädyn virkaa sekä ajattomasti että muodikkaan teollisuushenkisesti. Roikkavalaisin, Clas Ohlson.

2 Liinavaatteiden väriskaalaa laajentamalla ja tyynykokoja vaihtamalla saa aikaan viimeistellyn kokonaisuuden. Teräskään ei tunnu kylmältä, kun sen ympäröi lämpimien pellavatekstiilien kirjolla. Käytin seuraavia tekstiilejä: Emilie-pellavalakanat ja Elise-torkkupeite, Finlayson. Ruskeat pellavatyynyliinat, Moko. Pitkulainen pellavatyyny, Tikau. Valkoiset ja violetti pellavatyyny, Sali.Vedenvihreä villatyyny, Koopernu. Tummanharmaa torkkupeitto, Stockmann.

3 Runkopatja ilman jalkoja näyttää vaihteeksi virkistävän nuorekkaalta eikä opiskelija­boksin ankealta leposijalta. Tässä makuuhuoneessa on Sultan Silsand -runkopatja 120 x 200 m, Ikea.

4 Ravintolasta lainattua. Terästarjotin lämpenee kummasti tekstiilien rinnalla. Metallitarjotin on Myllypuron kierrätystavaratalosta. Alunen 35 e, Sali. Steltonin vaalean­sininen maitokaadin, Stockmann. Kukallinen lasinalunen, Pino. Silmä­laput matkapakkauksesta, johon sisältyvät myös villasukat ja villahuivi, Gant.

Muut kuvissa näkyvät tuotteet: Betoninen, teräsrunkoinen pikkupöytä ja siniharmaa kuppi, Home Bazaar. Normann Copenhagenin jalallinen peili sekä metallinen tuikkulyhty, Formverk. Keraaminen pöytävalaisin 115 e, Peroba. Koristeellinen kynttilänjalka, Sali. Liila lasikarahvi 34 e, Olkkari. Lasiset paperipainot, Finnish Design Shop.

Lue myös:

Täältä edullisimmat pellavalakanat - Glorian Kodin vinkit

5 Shades of Grey - aistikas harmaa

Ympäristöystävällisemmät puhdistusaineet syntyvät kotikeittiössä – yllättävän helposti!

Ei ole ihan sama, millaisilla aineilla kotiaan siivoaa. Kemiallisesta kuormituksesta ja ympäristöstä kiinnostunut kotisiivooja etsii kaupan pesuainepulloriveistä ne ympäristömerkkejä kantavat tai kokkailee siivousaineensa itse kotikeittiössä. Kun lian ei anna pinttyä, kevyempikin puhdistusaine toimii.

Testasimme ja valitsimme parhaat itsetehdyt puhdistusaineet. Katso videoilta valmistusohjeet.

Sitruunantuoksuinen yleispuhdistusaine

1-2 sitruunaa

1 dl vettä

1 dl etikkaa

4–6 tippaa sitruuna verbena -öljyä.

Kuori sitruunat. Sekoita nesteet kannellisessa lasipurkissa ja lisää sitruunakuoret. Anna tekeytyä noin kaksi vuorokautta. Käytä esimerkiksi jääkaapin ja mikroaaltouunin pesuun.

2386376

Ikkunanpesuaine

5 dl kuumaa vettä

25 ml etikkaa

1/2 tl ruokasoodaa

(teepuuöljyä)

Sekoita aineet keskenään ja kaada neste spraypulloon. Käytä normaalin ikkunanpesuaineen tavoin.

2386375

Lieden puhdistusaine

1 dl oliiviöljyä

2 dl ruokasoodaa

Sekoita oliiviöljy ruokasoodaan. Sopii lieden puhdistamiseen ja öljypohjansa ansiosta aine irrottaa hyvin myös lasipullojen etikettitarrat.

Hankausaine - hajusyöppö

3 dl ruokasoodaa

1 dl vettä

Sekoita vesi ruokasoodaan. Seos soveltuu hangattavien pintojen, kuten pesualtaiden sekä keittiön pöytätason puhdistamiseen. Sekoita seosta ennen käyttöä. Testaa ensin pienelle alueelle, ettet vahingoita puhdistettavaa pintaa.

Saitko useamman joulutähden lahjaksi? Tee niistä rehevä asetelma vanerilaatikoihin. Puu korostaa kestosuosikin hehkuvaa väriä.

Laita ruukuille aluslautaset tai mieluummin yksi iso kastelualusta, esimerkiksi foliovuoka. Taittele laatikon pohjalle alimmaksi sanomalehtipaperia imemään kosteutta. Asettele kasvit koon mukaan sopiviin kohtiin, korkeimmat keskelle ja matalat reunoille. Nosta laatikko pöytäkoristeeksi, ikkunalaudalle tai vaikka eteisen penkille. Joulutähti viihtyy lämpimässä ja vedottomassa paikassa niukasti mutta tasaisesti kasteltuna.

Iso vanerilaatikko 24,90 e ja pieni 18,90 e, Granit. Kay Bojesenin Lovebirds-lintupari 99 e, Stockmann. Rifle Paperin kortit 3,50 e/kpl, Moko. Finnvard-pukkijalat 25 e/kpl, Ikea. Pöytälevy tehtiin vanhoista laudoista ja maalattiin valkoiseksi Tikkurilan Helmi-kalustemaalilla.

Kuva Piia Arnould

Juttu on julkaistu Glorian Kodissa 12/2014