<p><p>Piitu Uski on 46-vuotias näyttelijä, äiti ja isoäiti sekä intohimoinen ”trash builder”. Hänen mielestään ruokapöydän pitää olla niin iso ja jykevä, että siinä voi tanssia. Hyllyillä on Ulla Procopén Arabialle suunnittelemia Ruska-astioita.</p></p>

Piitu Uski on 46-vuotias näyttelijä, äiti ja isoäiti sekä intohimoinen ”trash builder”. Hänen mielestään ruokapöydän pitää olla niin iso ja jykevä, että siinä voi tanssia. Hyllyillä on Ulla Procopén Arabialle suunnittelemia Ruska-astioita.

<p><p>Jugendpöytä löytyi roskalavalta Merikadulta Helsingistä. Tuolit ovat ”sieltä täältä”, esimerkiksi roskalavalta Tallinnasta. </p></p>

Jugendpöytä löytyi roskalavalta Merikadulta Helsingistä. Tuolit ovat ”sieltä täältä”, esimerkiksi roskalavalta Tallinnasta.

Jokainen keitti&ouml;n esine saa kulua arjessa ja olla n&auml;kyvill&auml;.
Jokainen keittiön esine saa kulua arjessa ja olla näkyvillä.

Toisen roska on toisen aarre, on Salatut elämät - sarjasta sekä Kotikadusta tutun näyttelijän Piitu Uskin sisustusmotto. Roskalavojen aarteista hän on rakentanut kokonaisen keittiön.

Näin Piitu Uski kirjoittaa, miten hän rakensi keittiön Helsingin-kotiinsa: "Haastoin  asuntoni remontin ja dyykkasin kokonaisen keittiön. Remonttityön – eli leikkimisen, kuten perheessäni sitä nimitämme – teimme mahdollisimman pitkälle itse.

Kun ravintola DTM teki muuttoa pois Iso Roobertinkadulta vuonna 2011, hoksasin kysäistä baarin rosterikaluston kohtaloa. Samalla luvalla tuli kannettua vetolaatikkoinen kylmäkaappi jääkaapiksi. Nyt pala Helsingin biletyshistoriaa keimailee kiinni keittiöni seinissä. Tasojen kustomoinnissa juuri tähän tilaan auttoi Resta-Mesta vaihtaen isompia palasia pienempiin. Ainoan varsinaisen ostoksen, lieden, bongasin Kaasuvalo-kaupan kampanjasta.

Jätelavalta löytyi täystamminen jugendpöytä. Pöydän kun pitää olla niin iso ja jykevä, että siinä voi tanssia. Perhepäivällisille sai jokainen valita oman tuolinsa. Oma valtaistuimeni on Tallinnan tuliaisia, sekin roskalavalta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Monesti vaihdamme esineiden käyttötarkoitusta: esikoinen nappasi tupaantuliaislahjansa talonmiehen tehdessä huoltotöitä. Nyt rappuvalo toimii leipäkorina. Roskalavalta löytyneestä ruostuneesta polkupyörän vanteista tein kattokruunun, satulasta mökille grillikatoksen istuimen ja polkimista aion tehdä kaappeihin vetimet. Minun täytyy siis opetella hitsaamaan - priimasti. Meillä ei trash designissa, tai oikeammin roskasta rakentamisessa, nimittäin mikään kakkoslaatu tai kirppari-krääsäjälki pääse läpi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keittiö on kotimme sydän, sillä pöydän ympärille kokoonnutaan kolmessa sukupolvessa. Esikoiseni perhe toimii jokaviikkoisena koemaistajana. Tämän mummun kokkausharrastusta yllyttää juuri kokin mitoille räätälöity kalusto."

Piitu Uski on kirjoittanut keittokirjan Salatut (keittiö) elämät (WSOY, 2001) yhdessä Susanna Laaksosen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla