<p><p>Ensin olohuone näyttää tältä. Hiukan väritön ja persoonaton, vai mitä?</p></p>

Ensin olohuone näyttää tältä. Hiukan väritön ja persoonaton, vai mitä?

<p><p>Harmalla ja muutamalla pehmeällä sävyllä väritetty olohuone on näin seesteinen, olematta kuitenkaan tylsä.</p></p>

Harmalla ja muutamalla pehmeällä sävyllä väritetty olohuone on näin seesteinen, olematta kuitenkaan tylsä.

<p><p>Kun valitset harmaata kotiisi, sävyllä on väliä. Tässä parhaat sisustusharmaat.</p></p>

Kun valitset harmaata kotiisi, sävyllä on väliä. Tässä parhaat sisustusharmaat.

Katso, miten huone muuttui, kun se sisustettiin harmaalla sekä parhaat harmaan sävyt.

Harmaa  toimii lähes kaikkialla. Se saa valkoiset kalusteet hehkumaan ja kulahtaneen sisustuksen näyttämään raikkaammalta.

Sekä tummilla että vaaleilla harmaan sävyillä saa aikaan harmonisen sisustuksen. Tärkeintä on katsoa, millä värillä harmaa on sävytetty. Pelkästään mustasta laimennetut harmaat eli ”arkkitehtiharmaat” ovat kolkkoja, mutta esimerkiksi sinisellä murretut sävyt toimivat lähes aina.

Harmaan voi myös lämmittää lisäämällä siihen aavistuksen rus­keaa. Violettiin tai vihreään vivahtava harmaa on usein upea, mutta saattaa yllättää negatiivisesti, jos valinta ei ole harkittu. Jos olet epävarma harmaan käytöstä isoina seinäpintoina, valitse vaalea sävy. Se toimii kaikissa tiloissa. Tummia sävyjä käyttämällä voit kuitenkin paljastaa todelliset kyntesi sisustajana; niillä voit rajata ja korostaa pintoja tai esineitä. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä olohuoneessa käytin keskiharmaata ja sen parina roosaa. Rauhallinen, hieman hempeä sisustus kestää aikaa, kun vaaleanpunainenkin on värikartan hillityimmästä päästä. Seinän harmaa sävy on Tikkurilan Harmony X428 ja vaaleanpunainen Farrow & Ballin Middleton 245.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Designers Guildin pellaverhot, iso kukallinen koristetyyny  ja liila samettityyny, Vallila Interior. Kahdenistuttava rottinkisohva, Parolan rottinki. Luceplanin Costanza-jalkavalaisin, Blomer. Vaaleanpunainen A-kirjain, Olkkari. Sohvalla olevat huopa ja ruudullinen tyyny ja ruudullinen pellavaviltti, Gant. Villakangastyyny, Skanno. Como-sohva, HT Collection.  Harmaat samettityynynpäälliset, H&M Home.  Medley-sohvapöytä 273 e, Vepsäläinen.  Kirkas lasimaljakko, Kodin Ykkönen. Hopeinen lasipullo, kranssi ja lasten tuoli, Vinkel Homes. Matala vati, Ikea. Betonilautanen kuvausrekvisiittaa.  Harri Koskisen suunnittelema jakkara on mäntyä, Nikari. Hayn vaalean­punainen rasia ja rasiat kaapin päällä, Pino. Silkkinen räsymatto, Les Tissus Colbert. Vanha arkistokaappi ja marmorikippo, Olkkari. Muuton Leaf-valaisin, Finnish Design Shop. Seinään nojaava tarjotin, Pore Helsinki. Maaliläiskät: Flamant, Tikkurila, Farrow & Ball.

Lue myös:

Katso, miten tämä huone muuttui, kun se sisustettiin punaisella

5 Shades of Grey - aistikas harmaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla