Tila- ja Suomen kaunein koti -ohjelmista tuttu sisustussuunnittelija Milla Alftan ei suostu olemaan muodikas pelkistäjä. Hän on runsauttaja, joka näyttää miten kansainvälinen luksustyyli tuodaan suomalaiseen kotiin.

 

Näin luot luksustyylin Milla Alftanin ohjeilla:

Sisusta myös katto.

”Usein katto unohdetaan sisustuksissa. Sisustusta voi kuitenkin helposti jatkaa kattoon saakka. Laske huoneen kattoa sivuilta rakennuttamalla esimerkiksi kipsistä madallus­osa. Valaise keskelle jäävä korkeampi tila lempeällä valolla.”

Käytä seinissä eläväisiä pintamateriaaleja.

”Rakastan suunnitella elävä­pintaisia seiniä. Elävyyttä tuovat erilaiset sisustuslaastit ja seinä­paneelit.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Panosta valaistussuunnitteluun.

”Kauniit pinnat eivät pääse oikeuksiinsa, jos valaistussuunnittelu ei ole kohdallaan. Ei riitä, että kattoon laitetaan näyttävä designvalaisin huoneen wow-elementiksi. Erilaiset valaisuratkaisut  ovat kuin taide­teoksen rakentamista, kuten esimerkkihuoneessa. Valo sängynpäädyssä toimii kuin valotaideteos, joka tuo koristelevyt päärooliin.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Verhottomuus ei kaunista.

”En ole sen koulukunnan sisustaja, joka jättää verhot huolettomasti pois. Vaikka ikkunat olisivat kuinka kauniit, huone tarvitsee verhon, joka pehmentää päivän­valoa. Esimerkkihuoneessa on mustat verhot. Haen aina upean vaikutelman lisäksi kodikasta tunnelmaa, jota usein tuovat tummat verhot.”

Kaikki lähtee säilytystiloista.

”Kaikille tavaroille pitää olla oma paikkansa. Kauniissa kodissa – oli tyyli mikä vain – ei loju asioita väärissä paikoissa. Esimerkiksi sellaisen välttämättömyyden kuin kissanhiekka­laatikon voi hyvin piilottaa kylpy­huoneen kaapiston viereen verhon taakse.”

Valkoista et tarvitse.

”En juuri koskaan jätä seinää valkoiseksi. Saatan jättää yksittäisen valkoisen seinän, jos muut värit kaipaavat raikastusta. Harvemmin kaipaavat, jos sävyillä, tummuuksilla ja mattaa ja kiiltävää vaihtelemalla on pelattu tilassa taitavasti.”  

Juttu on julkaistu aiemmin kokonaisuudessaan Glorian Koti -lehdessä.

Millaa haastatteli lehteen Susanna Lehmuskoski.

Lue myös:

Hanni Koroma: Näin saat lisää neliöitä kotiisi

Seija Strand asuu kodikkaassa rintamamiestalossa  

Sisältö jatkuu mainoksen alla