<p><p>Ensin olohuone näyttää tältä. Hiukan väritön ja persoonaton, vai mitä?</p></p>

Ensin olohuone näyttää tältä. Hiukan väritön ja persoonaton, vai mitä?

<p><p>Näin valoisa ja energinen tuli keltaisella sävytetystä olohuoneesta.</p></p>

Näin valoisa ja energinen tuli keltaisella sävytetystä olohuoneesta.

<p><p>Keltainen voi olla hankala väri sisustuksessa. Nappaa tästä vinkit keltaisen sävyihin, joilla onnistut.</p></p>

Keltainen voi olla hankala väri sisustuksessa. Nappaa tästä vinkit keltaisen sävyihin, joilla onnistut.

Katso, mitkä ovat parhaat sisustuskeltaiset ja miten huone muuttui, kun se sai keltaista sävyä.

Uskallatko värittää auringon värillä? Keltainen mielletään valon tuojaksi. Sen käyttö vaatii taitoa, sillä sen kanssa voi mennä vikaankin.

Kuninkaiden ja taiteilijoiden rakastamassa keltaisessa on auringon energiaa. Vaikka keltaisella on valaiseva vaikutus, Suomessa se ei ole sisustuksen suosikkiväri. Vaaleissa sävyissä keltainen on turvallinen ja kodikas, mutta tummat keltaiset saattavat näyttää tunkkaisilta ja likaisilta. Niiden käyttö vaatii sisustajalta erityistä taitoa. Rakensin keltaisen sisustuksen rennosti kuoseja ja materiaaleja yhdistellen. Taustan tapetoin modernilla kukkatapetilla, jossa on keltaista ja vaaleanpunaista. Tukipuut ja alaosan seinästä maalasin ”muistilapunkeltaiseksi”. Sohvan päälle heitetty pellavapöytäliina tekee tilasta rennon kesäisen.

Seinän sävy on Tikkurilan Harmony V390. Eijffingerin tapetti, Studio-Decor. Luceplanin Costanza-jalkavalaisin, Blomer. Rottinkisohva on Parolan rottingin ja sen selkänojalla roikkuva Klippan-villasaali, Olkkari, ja tyynyt, Kodin Ykkönen. Como-sohva, HT Collection. Keltainen pellavapöytäliina, lohenpunainen samettityyny, kukallinen tyynynpäällinen ja pikkukuviollinen tyynynpäällinen, pieni rasia, kulho, iso lasimaljakko, keltainen säilytysrasia sekä Apina-juliste, Moko. Ristipistotyyny, kuviollinen säilytysrasia, kapea lasimaljakko ja tasolla oleva taulu sekä vanha arkistokaappi, Olkkari. Villatyyny sinisellä koristesaumalla ja vihreä tyyny, Skanno. Kehykset ja pyöreä säilytysrasia, Ikea. Sohvapöytä, Vepsäläinen. Muuton teepannu ja teekuppi, Formverk. Harri Koskisen suunnittelema jakkara, Nikari. Kaitaliina, H&M Home. Sammakko-pehmolelu, Primavera. Keltainen kuppi ja niittyleinikkiaiheinen seinälautanen, Astiataivas. Persikansävyinen bambukulho, Casuarina. Pilkullinen pahvirasia, Peroba. 60 e, Astiataivas. Muuton valaisin, Finnish Design Shop. Maalisävyt: Tikkurila, Teknos, Flamant, Farrow & Ball

Lue myös:

Nämä harmaan sävyt toimivat sisustuksessa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla