Suomi on pullollaan toinen toistaan ihanampia navettapuoteja ja pieniä sisustusliikkeitä. Glorian Koti -lehden toimitus poimi Etelä-Suomen 15 parasta, joihin kannattaa tehdä retki kesälomalla!

Tiirinkosken tehdas (kuva yllä) Hämeenlinnassa synnytti uuden sisustustyylin, maalaisindustrialismin. Rouheaa teollisuustyyliä lämmitetään taljoilla ja vanhalla puulla. Entisessä navetassa sijaitsevassa puodissa myydään muun muassa tanskalaisten Tine K Homen, Bloomingvillen ja House Doctorin tuotteita sekä Tiirinkosken torkkupeittoja ja muita lampaanvillatuotteita. Kaupasta saa myös suloisia Littlephant-tuotteita. Auki torstaista lauantaihin.

Jokiå design on Porvoossa vuosi sitten avattu seitsemän paikallisen designyrittäjän yhteinen myymälä, joka syntyi pikavauhtia, kun sopiva liiketila vapautui kirpputorilta. Putiikissa myydään myös muun muassa loviisalaisen Vaja Finlandin keramiikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Quriosa on lifestyle-putiikki, joka avasi ovensa vuonna 2010 Jungsundissa, Mustasaaressa. Punainen mummonmökki on täynnä esineitä keittiöön, makuuhuoneeseen ja puutarhaan. Quriosa on myös nettikauppa, mutta mökissä lajitelma on laajempi kuin nettipuodissa, sillä paikan päältä löytyy huolellisesti valikoituja vintagetavaroita. Liike on auki vain tiistaisin ja lauantaisin.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kantti Design Shop (kuva yllä) on Fiskarsin Ruukin pääkadulla sijaitseva designkauppa, joka toimi ennen museon yhteydessä Kopper-nimellä. Valikoimassa on sekä suomalaista että ulkomaista designia ja lifestyle-tuotteita: sisustustuotteita, asusteita, laukkuja, koruja. Kaupan sisustuksen on suunnitellut Mattila&Merz.

Sagan Ulvilassa on sekä sisustusliike että entisöintistudio. Friitalan vanhassa nahkatehtaassa on laadukas valikoima suomalaisia ja eurooppalaisia designhuonekaluja ja -valaisimia sekä uusvanhoja huonekaluja.

Loviisan aitta ei sijaitse Loviisassa vaan Ruskossa. Sisustusliikkeeksi remontoidulla navetalla on vannoutunut fanikunta, eikä ihme. Isosta liikkeestä maalaisromantiikan ystävä löytää kaiken, mistä on unelmoinut. Merkkejä ovat Gant Home, Bloomingville sekä Rivièra Maison, jonka tuotteilla on sisustettu kokonaan navetan vieressä oleva vanha kuivuri. Pop up -myymälä sijaitsee tämän kesän ajan Kustavissa.  

 

7  Sisustusliike Teatteri (kuva yllä) Turussa on kuin kodikas olohuone. Siellä on ruutuikkunat, patinoitunut lankkulattia, seinissä rehevät kuviotapetit ja sohvalla kirjavat koristetyynyt. Ne on ommeltu myymälän takahuoneen verhoomossa. Myynnissä on kankaita ja tapetteja, joista tehdään asiakkaille verhoja, sohvanpäällisiä ja varjostimia. Tuotteet ovat muun muassa Designers Guildin, Osborne & Littlen ja Louise Bodyn.

Villa Blanco on yhden naisen Orivedellä sijaitseva yritys, joka syntyi rakkaudesta kaikkeen kauniiseen. Tuotteet tulevat pääosin Tanskasta ja Ruotsista, ja päävärin kertoo putiikin nimi. Nettikauppa on aina auki, mutta Villa on avoinna ainoastaan viikonloppuisin.

Metsänkylän navetta Hämeenlinnassa on vanhan talon korjaajan ja rosoisen maalaissisustuksen ystävän pyhiinvaelluskohde. Navetta on auki vain sunnuntaisin.  

10 Live With We -liikkeessä (kuva yllä) Tampereella on rouhea tyyli, ja sieltä löytyy paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia kotiin. Tuotteet valmistetaan kierrätysmateriaaleista ja ne tulevat eri puolilta maailmaa. Valikoimaan kuuluu myös kalusteita.

11 Adalmiinan helmi -liikkeen valikoima Paimiossa on niin houkutteleva, että sieltä on liki toivotonta yrittää lähteä tyhjin käsin. Uusien, maalaisromanttisten tuotteiden lisäksi myynnissä on särmikästä antiikkia ja jonkin verran vaatteitakin. Aina loppusyksystä Adalmiinan Helmi muuttuu joulumaaksi. Katso kuvat Adalmiinan helmen omistajan kodista täältä.

12 Amalias Hem -saaristolaispuoti Korppoossa on vaalean, häpeilemättömän romanttisen sisustuksen ystävälle kuin paikka auringossa.

 

13 Suvimarja (kuva yllä) on Auttoisilla sijaitseva maalaisromanttisen tyylin ystävien kohtaamispaikka. Vanhaan navettaan perustetussa puodissa on myynnissä muun muassa ruotsalaisia ja tanskalaisia tuotteita: lyhtyjä, pellavalakanoita, tyynyjä, puukenkiä, pitsitunikoita, astioita, kukkaruukkuja ja tuoksukynttilöitä. Tänä kesänä Suvimarjalla on puodit myös Vanhassa Vääksyssä ja Padasjoen satamassa.

14 Villa Hima sijaitsee Hangon Bulevardilla ja myy Hanko-henkistä sisustustavaraa, kuten huonekaluja, tapetteja, valaisimia, mittojen mukaan tilattavia mattoja sekä muita tekstiilejä. Vuoden 2014 alusta Villa Hima on aloittanut myös kauniiden Fouta-liinojen maahantuonnin.

15 Pioni ja piironki on sisustus-, lahja- ja puutarhatuotteiden myymälä Hollolan Vesalan kylässä Kinnarin tilalla. Sisustustuotteissa tuulahtavat rustiikki, romantiikka, muistot ja kaunis vanha aika. Täältä saa myös kaupan nimen mukaisesti pionin taimia, valikoimassa on yli 40 eri lajiketta. Shoppailun lomassa voi istahtaa kahville.  

Poiminnat: Glorian Koti -lehden toimitus Kuvat: Heli Blåfield, Tuomas Kolehmainen ja Anna Huovinen Kantti Shopin kuva on kaupan oma  

Puuttuuko listalta sinun suosikkipuotisi? Missä se sijaitsee ja miksi se on suosikkisi? Kommentoi ja vinkkaa!    

Katso ideoita kesämökin sisustukseen!

Sisustusliike Adalmiinan helmen omistajan puoti ja koti - katso 10 kuvan sarja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla