<p><p>Virpi Suutarin kesämaja on koko kotipihan kaunistus. Öljymaalauksen kopio on hankittu Eremitaašin kaupasta, ja vanha öljylamppu on löytö Billnäsin antiikkimarkkinoilta. </p></p>

Virpi Suutarin kesämaja on koko kotipihan kaunistus. Öljymaalauksen kopio on hankittu Eremitaašin kaupasta, ja vanha öljylamppu on löytö Billnäsin antiikkimarkkinoilta.

<p><p>Pihamaja remontoitiin vanhasta varastorakennuksesta. Maja sijaitsee aivan kadun reunassa ja antaa pihaan yksityisyyttä.</p></p>

Pihamaja remontoitiin vanhasta varastorakennuksesta. Maja sijaitsee aivan kadun reunassa ja antaa pihaan yksityisyyttä.

<p><p>Sisustusarkkitehti Hanni Koroman piirtämät lasiovet luovat kesämajan tunnelman ja antavat sopivasti valoa kattoa ja seiniä  kiertäville kelloköynnöksille. Sisustus on sekoitus uutta ja vanhaa. Suurelle ruokapöydälle mahtuu tarpeen mukaan joko levittämään työpaperit tai istumaan iltaa ison joukon kanssa. </p></p>

Sisustusarkkitehti Hanni Koroman piirtämät lasiovet luovat kesämajan tunnelman ja antavat sopivasti valoa kattoa ja seiniä kiertäville kelloköynnöksille. Sisustus on sekoitus uutta ja vanhaa. Suurelle ruokapöydälle mahtuu tarpeen mukaan joko levittämään työpaperit tai istumaan iltaa ison joukon kanssa.

<p><p> Talon sivustalla kulkee kivetty polku kohti talon taakse suojaan jääviä ”huoltotiloja” eli pyykinkuivatusaluetta ja kasvihuonetta.  Penkki pensaiden katveessa toimii  suojaisana mietiskelypaikkana.</p></p>

Talon sivustalla kulkee kivetty polku kohti talon taakse suojaan jääviä ”huoltotiloja” eli pyykinkuivatusaluetta ja kasvihuonetta. Penkki pensaiden katveessa toimii suojaisana mietiskelypaikkana.

<p><p>Vuosien varrella hankitut ranskalaiset metalliset puutarhakalusteet siirtyvät kesäisin majasta puutarhaan. Hortensiamerestä pilkistää  tapanilalaisesta Mosa Interiors -liikkeestä löydetty patsas.</p></p>

Vuosien varrella hankitut ranskalaiset metalliset puutarhakalusteet siirtyvät kesäisin majasta puutarhaan. Hortensiamerestä pilkistää tapanilalaisesta Mosa Interiors -liikkeestä löydetty patsas.

<p><p>Virpi Suutari on ohjaaja ja taiteilijaprofessori. Majan portailla on täydellinen paikka auringonpalvonnalle. Portaille on myös mukava istahtaa ihailemaan työn jälkeä pihahommien jälkeen.
</p></p>

Virpi Suutari on ohjaaja ja taiteilijaprofessori. Majan portailla on täydellinen paikka auringonpalvonnalle. Portaille on myös mukava istahtaa ihailemaan työn jälkeä pihahommien jälkeen.

Katso, millainen ohjaaja Virpi Suutarin ja näyttelijä Martti Suosalon unelmapuutarha on.

Näin Virpi Suutari kertoo kauniista pihastaan ja siihen kuuluvasta huvimajasta, jossa hän työsti Eedenistä pohjoiseen -elokuvaansa:

"Muokkasimme pihavarastomme kesämajaksi. Sisustusarkkitehtiystävämme Hanni Koroma piirsi kesämajaan kauniit lasiovet ja suunnitteli sisätilan rakenteet. Tonttimme on pieni, vain 500 neliötä. Kesämajan avulla saimme etupihallemme lisätilaa.

Otamme tyttäriemme kanssa aurinkoa majan leveällä porrastasanteella. Perheemme kuopus käyttää majaa leikkipaikkana. Kesämaja toimii joskus myös työhuoneenani. Majassa työskentely tuntuu miltei lomalta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rakensimme omakotitalomme Helsingin Tapanilaan vuonna 2001 ja perustimme puutarhan samana keväänä. Olimme jo ennen rakentamisen aloittamista tilanneet puutarhasuunnitelman ja puiden taimet. Olimme vieneet tontin vanhoja pioneita ja ruusuja turvaan rakennustöiltä. Ammattilaisen tekemästä suunnitelmasta oli todella hyötyä. Piirustuksissa kulkuväylät ja puiden ja kukkapenkkien paikat oli mietitty ja merkitty, ja niin oli helppo tilata multakuorma ja alkaa puutarhan perustaminen. Vuosien varrella olemme yhä soveltaneet alkuperäistä suunnitelmaa luovasti. Perheemme ei olisi selvinnyt kesämajan, puutarhan, saati omakotitalon rakennusurakoista ilman ammattilaisten apua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pihan autopaikka ja polut on rakennettu vanhoista katukivistä, jotka löytyivät kierrätyskeskuksesta. Mieheni Martti Suosalo oli löytänyt kasan patinoituneita, kauniita katukiviä kierrätyskeskuksesta. Hän kertoi minulle, että ne olivat ilmaisia, mutta jälkeenpäin selvisi, että reippaan ylikuorman ja sievoisen ylinopeuden takia kivet tulivat maksamaan kaikkiaan 3 400 markkaa.

Puutarhamme on runsaimmillaan keskikesällä ja korvaa meille kesämökin. Olen täysin höpsähtänyt pieneen puutarhaani. Olen jättänyt jopa tärkeitä elokuvafestivaaleja väliin, jotta saisin kesäaamuisin palvoa ruusujani ja pioneitani.”

Juttu on julkaistu aiemmin Glorian Koti -lehdessä. 

Lue Me Naisten artikkeli Virpi Suutarin ja Martti Suosalon parisuhteesta täältä.

Ohjaaja Virpi Suutari on tehnyt rakkaudesta ja viherpeukaloista kertovan dokumenttielokuvan Eedenistä pohjoiseen. Elokuva palkittiin pääpalkinnolla pitkien leffojen sarjassa Tampereen elokuvajuhlilla.

Lue myös:

Unelmien projekti: kesämaja puutarhaan

Komea puutarha Seinäjoella

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla