Näin rakennat eurolavoista rennon löhösöhvan parvekkeelle.

Videon tuotteiden tiedustelut: Vihreä, liila ja kuviollinen tyyny, lyhdyt sekä harmaa talja, Indiska. Nahkainen räsymatto, Hemtex. Luumunsävyinen pellavalakana, Moko. Harmaat tyynyt ja harmaa viltti, Granit, Kasvit, Inbloom. Tossut ja puulaatikko ovat asukkaiden omat. Eurolavoja, joita myös kuormalavoiksi tai siirtolavoiksi kutsutaan, myy esimerkiksi espoolainen J. Woltter. 

Lue myös

Sisustushitti! Yhdistä eurolava ja sirkusvalot

Tee sänky eurolavoista

Ennen pikaremonttia koululaisen huoneen tapetti oli liian söpöstelevä.
Ennen pikaremonttia koululaisen huoneen tapetti oli liian söpöstelevä.

Koulutytön huone sai uuden reippaan ilmeen. Pikaremontissa tärkeimmät välineet olivat valkoinen maalipurkki ja musta kontaktimuovirulla.

Yksitoistavuotiaalla tytöllä oli selkeät toiveet uuteen huoneeseensa: mustavalkoista, selkeää, paljon sänkytyynyjä ja ison tytön tyyliä – ei mitään lapsellista.

Huoneen remontti aloitettiin poistamalla vanhat tapetit ja maalaamalla huoneeseen pohjasävy valkoisella seinämaalilla. Huoneen leikkisä ja viimeistelty polka dots -ilme tehtiin kontaktimuovista leikatuilla palloilla, jotka liimattiin seinään epätasaisin välein. Mattapintainen kontaktimuovirulla ostettiin rautakaupasta ja kuviot leikattiin Fiskarsin kuvioleikkurilla.

Ajatus oli, että pilkut saa myös helposti seinästä pois jos asukas niihin kyllästyy, tai jos keksii tilalle jotain uutta.

Paljon askartelevan ja piirtävän koulutytön huoneen säilytysratkaisuihin kiinnitettiin erityistä huomiota. Seinälle laitettiin pieniä vanerilokeroita. Lisäksi huoneeseen ostettiin erilaisia laatikoita ja koreja, jotta kaikille tavaroille löytyisi oma paikka.

Pöytää suurennettiin sahauttamalla rautakaupassa reilunkokoinen vaneripala vanhojen pukkijalkojen päälle. Nyt pöydän ääreen mahtuu piirustus- ja läksyhommiin kolmekin kaverusta kerrallaan.

Vetoketjullisen päiväpeiton sisälle pedattu sänky toimii hyvin myös sohvana. Viistokaton alla sijaitsevasta sängystä tuli kiva lukupaikka. Päiväpeiton sisältä löytyy päällekkäin kaksi patjaa, joista toisen saa kätevästi huoneeseen vieraspatjaksi.

Remontti sujui nopeasti ja helposti. Ja mikä parasta, huone on nyt toimiva, viihtyisä, järjestyksessä hyvin pysyvä ja asukkaansa näköinen.

Kontaktimuovirulla 8,90 e, Stark, Zipit-päiväpeitto 95 e, Bedit, lipasto ja Knodd-tynnyri 14,99 e, Ikea, sekä mustavalkoinen Uni-puuvillamatto 170 x 240 cm, 79 e, Ellos.

Juttu on julkaistu Glorian Kodissa 11/2015

Pienet ja sievät käsintehdyt ryijyt ovat nyt huippusuosittuja sisustuselementtejä. Jos ryijyn kutominen kuulostaa turhan suurelta projektilta, kokeile tätä helppoa seinäkoristetta.

1. TARVIKKEET

Tarvitset lankaa, puuhelmiä sekä vaatehenkarin. Tässä käytettiin Novitan paksua ja puuvillaista Kaisla-lankaa, 4 e/100 g rulla, Kodin Ykkönen, jota koko seinäkoristeeseen kului alle rullan verran. Puuhelmiä löydät askarteluliikkeistä, esimerkiksi Sinellissä 100g 10 mm puuhelmiä maksaa 2,90 e. Simppeleitä alumiinisia vaateripustimia myydään esimerkiksi Stockmannilla, 9,90 e/5 kpl.

2. SOLMI LANGAT HENKARIIN

Tässä on käytetty seitsemää lankaosiota, mutta voit halutessasi käyttää useaampaakin, kunhan luku on pariton. Laita lanka kaksinkerroin kuvan tavalla. Leikkaa lankojen päät V-malliin niin, että keskelle jää kaikkein pisin lanka.

3-4. PUJOTA LANKOIHIN HELMIÄ

Tee helmien alapuolelle solmu, jotta helmet pysyvät paikoillaan. Helmien määrää voi myös halutessaan vaihdella.

5. TEE TUPSUT

Kerää haluamasi pituinen ja paksuinen nippu, taita se puoliksi ja sido pää langalla kiinni. Leikkaa vain tupsun alaosa auki.

6.-8. KIINNITÄ TUPSUT

Voit lisätä yhteen henkarin lankaosioon myös kaksikin tupsua. Pujota uusi lanka päällä olevan tupsun yläosasta ja lisää siihen uusi tupsu. Solmi lankojen pää ja siisti hapsottavat päät. Muista katsoa tarkkaan, että tupsut tulevat peilikuvana, eli toiselle puolelle samalle korkeudelle. Voit halutessasi lisätä tupsuihin lisää puuhelmiä.