Louis Vuittonin upean historiikkinäyttelyn vuoksi melkein kannattaa lähteä pikapiipahdukselle Pariisiin – juuri nyt.

Uransa pakkaajana aloittanut laukkulegenda Louis Vuitton mullisti matkailun maailman 1850-luvulla tasakantisilla matka-arkuillaan – aiempia kaarevia malleja kun ei voinut pinota päällekkäin. Pariisiin joulukuussa avatussa Volez, Voguez, Voyagez (suomeksi kutakuinkin lennä, navigoi, matkaa) -näyttelyssä näkee, miten siirtymä hevoskärryistä laivoihin, laivoista juniin, junista autoihin ja autoista lentokoneisiin on vaikuttanut matkalaukkujen kokoon ja vaatimuksiin.

Yhdessä huoneessa on upeita luonnoksia laukuista, jotka on teetetty Hubert Givenchylle, Yves Saint Laurentille, Christian Diorille, Ernest Hemingwaylle, Greta Garbolle ja muille suurille nimille. On oudon koskettavaa nähdä, miten aikoinaan kaikki suuret tähdet, myös muotisuunnittelijat, halusivat ehdottomasti oman matkalaukkunsa Louis Vuittonilta. Kanadalainen lavastaja Robert Carsen on luonut näyttelylle teatterimaisen ympäristön.

Näyttelyn ensimmäinen huone on omistettu puulle, josta kaikki matka-arkut edelleen tehdään. Kiinnostavassa artesaanihuoneessa Louis Vuittonin käsityöläiset työstävät laukkuja livenä koko näyttelyn ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Avajaisissa pääsin töröttämään senttimetrien päähän Catherine Deneuven valkoisesta talvitakista ja Karl Lagerfeldtin kynsikkäistä. Heistä vasemmalla hehkui Eva Herzigova punaisissa nahkahousuissaan, vieressään Bernard Arnaultin poika Antoine Arnault mallityttöystävänsä Natalia Vodianovan kera. Britti-Voguen legendaarisen Suzy Menkesin hiuslaite oli livenä juuri niin vaikuttava kuin osasin odottaakin, ja Lanvinin ex-suunnittelija Alber Elbaz oli tyylikkään pyöreä ja hyväntuulinen. Se Ainoa Oikea muotinäyttelykuraattori, komea ja charmantti Olivier Saillard, joka kuratoi myös tämän näyttelyn, pyöri ympäriinsä erinomaisen hyvin istuvassa, harmaassa mittatilauspuvussaan. saila-mari kohtala

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Volez, Voguez, Voyagez – Louis Vuitton. Grand Palais, 3 Avenue du Général Eisenhower. Näyttely on avoinna 21.2.2016 asti. Vapaa pääsy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla