Hanna Werningin suunnittelema Wonderland-tapetti on kaikessa kirjavuudessaan upea ilmestys, 78 e/rulla, Värisilmä.
Hanna Werningin suunnittelema Wonderland-tapetti on kaikessa kirjavuudessaan upea ilmestys, 78 e/rulla, Värisilmä.

Täydellisen tapettikuosin metsästys on tänä keväänä helppoa. Usealta valmistajalta on ilmestynyt näyttäviä kokoelmia, joiden rehevät kukkakuosit kukoistavat kilpaa keskenään. Esittelemme viisi kauneinta.

Emma von Brömssenin suunnittelemassa vaahteranlehti-tapetissa on kukkatapetin tunnelma hillityn harmaissa sävyissä, Eco Wallpaperin Maple leaf tapetti 50 e/rulla, K-Rauta.

William Morrisin klassikkotapetti hurmaa vuosikymmenestä toiseen, Pimpernel-tapetti 102 e/rulla, Lauritzon.

Kermanvärisellä pohjalla kukkivat etelän kukat ja kasvit, Sanderssonin Mauritius-tapetti 92 e/rulla, Lauritzon.

Sandbergin uuden tapettikokoelman Flora Sandbergica malliston ehdoton kaunotar on iirksestä inspiraationsa saanut Siri-tapetti,104 e/rulla, Maricken.

Hanna ja Anders Westerholmin kakkoskodissa pääasioita ovat valo, väljyys ja vapaa-ajan helppous. Lapsiperheen hankolaiskodilla on ihana menneisyys.

Asukkaat: Yrittäjät Hanna ja Anders Westerholm sekä pojat Elliot ja Daniel.
Koti: 72-neliöinen kaksio vuonna 1903 rakennetussa Hangon vanhassa nuorisotalossa, joka muutettiin vuonna 2011 yhdeksäksi asunnoksi.

Juhannus Gotlannissa sai helsinkiläiset Hanna ja Anders Westerholmin ihastumaan saareen, ja pari mietti asunnon hankkimista ruotsalaismaisemista. Matkasta kakkoskotiin olisi kuitenkin tullut liian pitkä ja järki voitti.

– Tapa, jolla Gotlannissa vietettiin lomaa sekä ympäristön tarjoamat aktiviteetit, kylämäisyys ja palvelut kiinnostivat meitä. Mietimme, missä voisimme Suomessa saavuttaa samanlaisen helppouden lomanvietossa, Hanna kertoo.


 

Yrittäjäpari kaipasi vapaa-ajankotia vastapainoksi lapsiperheen kiireiselle kaupunkiarjelle. Anders pyörittää yhtiökumppaninsa kanssa We are group -yritystä, joka on monen helsinkiläisen suosikkiravintolan, kuten Sushibar + Winen ja Storyn, takana. Hannalla on Wecast, joka tuottaa podcasteja yhteistyössä Rähinä Recordsin kanssa. Lisäksi hän tekee pr-töitä.


Viiston katon alla olevan sohvan takana on poikien majapaikka. Petra Preisler Designin Liberty-kankaasta ommellut tyynyt ovat Hannan veljen vaimon tuotantoa. Puinen sohvapöytä jäi entisiltä asukkailta. Klassinen Laura-korituoli on Sokevan. Muut tyynyt, banaanikuituinen lelukori ja villamatto ovat Tikausta.

Perinteinen mökkielämä tai remontoiminen eivät houkutelleet Hannaa ja Andersia, ja he suuntasivat katseensa Hankoon. Viime vuonna tarjolle tuli hyväkuntoinen puutalokaksio,ja Westerholmit tekivät kaupat. Nuorisoseuran käytössä olleella talolla on viehättävä historia: Hannan hankolaisystävät tanssivat sen diskossa ensimmäisiä hitaitaan.

– Tuntui heti siltä, että tämä on meille oikea ratkaisu tässä vaiheessa elämää. Kun saavuin sisään ja näin tilan avaruuden sekä valon, tuntui, että täällä voin hengittää vapaasti. Vanhassa puutalossa on jotain, joka rauhoittaa ja luo tunteen siitä, että arki jää muualle, Hanna sanoo.


Avokeittiö on entisten asukkaiden jäljiltä valkoinen ja toimiva. Hanna haaveilee jonain päivänä vaihtavansa tilaan A.S Helsingön kaapit ja poistavansa maisemakuvan välitilasta.

 


Yksinkertaisen, pienen kylpyhuoneen hauska ilme on syntynyt vähin elementein. Tunnelman luovat vahva mustavalkoinen lattalattia ja allaskaapiksi muutettu antiikkikaappi. Luomupuuvillaiset pyyhkeet ja aamutakki ovat Tikausta.

 


Vanhempien makuuhuone on tunnemallisen vinon katon alla. Tilaan haluttiin raikas fiilis, ja se kalustettiin kevyesti ja rennosti. Harmaa Artekin jakkara toimii yöpöytänä. Puinen vaaterekki on Tebianin ja vaaleasävyiset vuodevaatteet Gant Homen. Yksinkertaisen, pienen kylpyhuoneen hauska ilme on syntynyt vähin elementein. Tunnelman luovat vahva mustavalkoinen laattalattia ja allaskaapiksi muutettu antiikkikaappi. Luomupuuvillaiset pyyhkeet ja aamutakki ovat Tikausta.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 10/2017 ilmestyneestä jutusta Kaukana arjesta.

Asukkaat: Sisustussuunnittelija Johanna Syvälahti-Taskula, Puustellin työpäällikkö Tomi Taskula, sekä lapset Veera, 15, Ninna, 19. Aikuiset pojat Roope, Valtteri ja Santeri asuvat jo omillaan.
Koti: Arkkitehti Hannele Haatajan suunnittelema kivitalo Kirkkonummen Sarvvikissa. Talossa on 250 neliötä, ja se valmistui syksyllä 2016.

Kun mieleinen tontti kirkkonummelaisen golfkentän naapurista tuli myyntiin, Johanna Syvälahti-Taskula ja Tomi Taskula toimivat ripeästi. Pari suunnitteli uusperheelleen vaalean kodin, jonka harmoninen sisustus kunnioittaa ympäröivää maisemaa ja vuodenaikojen vaihtelua.

Johanna ja Tomi olivat heti tontin oston jälkeen tehneet itse kodistaan luonnoksia. Parin suunnitelmat eivät kuitenkaan mahtuneet rakennusalueelle, ja tuttu arkkitehti Hannele Haataja pyydettiin apuun. Haataja suunnitteli talon, joka on Johannan ja Tomin unelmien täyttymys.


Johanna valitsi keittiöön Puustellin täyskiiltävät keittiökalusteet sekä Louhi Kivitason valkoiset kvartsitasot. Muuton Nerd-baarituoleilla nälkäiset voivat seurata aterian valmistumista. Pellavaverhot tilattiin Marickenilta.


Miten olet sisustanut kotisi?

Johanna: Koti saa olla sekoitus uutta ja vanhaa, mukaan ripaus eri kulttuureja. Olemme matkoilla silmät valppaina. Seuraan myös Tori.fi-sivustoa. Teen sieltä löytöjä, ja myyn tarpeettomaksi käyneitä tavaroita. Pienesineillä ja yksityiskohdilla on meille suuri merkitys. Muuttuvat asetelmat tuovat eri vuodenaikoja esiin. Seuraava hankinta on keittiön välitilaan ja kaappien yläpuolelle asennettava Statuario-marmori. Alakerran kotiteatterihuoneeseen vaihdamme suuremman sohvan ja vanha pääsee kiertoon.


Valkea kaksikerroksinen talo valmistui syksyllä 2016. Talon sisääntulokerros on korkealla rinteessä ja alla aukeaa hoidettu golfpuisto.

 


Tyttären huoneen tekstiilit ovat Tukholman Zara Homesta. Seinän takana on pukeutumistila, jonka kalusteet kätkevät vaatteet, kengät, meikit, korut ja laukut. Kultainen peili hankittiin tukholmalaisesta Rusta-sisustusliikkeestä.


Tyttöjen makuuhuoneiden yhteydessä on erilliset Hollywood-henkiset pukeutumistilat. Mistä saitte idean niihin?

Johanna: Idean keksi vanhin tytär Ninna. Hän halusi oman walk in closetin ja valaistun Hollywood-peilin. Jalostin hänen ideaansa, ja lopputulokseen ovat tyytyväisiä niin tyttäret kuin äitikin. Ratkaisu yllättää ja jättää seinän taakse vaatesotkut ja meikit.


Alakerran kylpyhuoneessa on huikea näköala ja Novitekin jatkuvasti lämmin poreamme. Rimoituksen ja ABL Laattojen laatoituksen tekivät taitavat rakennusmiehet. Puukoristeet ovat matkamuistoja Thaimaasta.


Pohditteko kustannuksia ja tilojen muunneltavuutta?

Tomi: Halusimme maalämmön pitääksemme asumiskustannukset kohtuullisina. Tilasuunnittelu on avaraa, mutta hukkaneliöitä välteltiin. Valitsimme materiaaleja ja kalusteita, joilla on pitkä elinkaari.

Johanna: Kotimme muokkautuu varmasti vuosien myötä. Tyttöjen muuttaessa omilleen vapautuu toinen huone työhuoneeksi, ja toinen vierashuoneeksi. Kun pojilla on tyttöystävänsä, ruokapöydän ympärille on mahduttava kymmenen. Ja sitten lastenlasten kanssa meitä saattaa joskus tulevaisuudessa olla 20.


Alakerran mediahuoneessa on videotykki ja ikkunan eteen laskettava valkokangas. Takaseinässä on SBL Decorin akustoiva tapetti. Latuvalon upotetut seinävalot Johanna ideoi paikoilleen jo sisustussuunnitelman alkuvaihessa. Rahit ja pöytä ovat Cobellosta, sohva Askosta ja sohvatyynyt Marickenista.

 


Johannan ja Tomin vaatehuone on rakennettu Puustellin kalusteista. Ammattisuunnittelijana Johanna mietti etukäteen oikeat mitat tangoille ja vitriineille.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 10/2017 ilmestyneestä jutusta Unelmien talossa.