Annen ja Gavinin  makuuhuoneen kauniit, voimakkaat kattoparrut kaipasivat seurakseen kevyen sisustuksen. Anne suunnitteli katosvuoteen ja teetti sen paikallisella käsityöläisellä. Lattialla on ystävän, Kristiina Lassuksen suunnittelema nepalilainen silkki-pellavamatto.
Annen ja Gavinin makuuhuoneen kauniit, voimakkaat kattoparrut kaipasivat seurakseen kevyen sisustuksen. Anne suunnitteli katosvuoteen ja teetti sen paikallisella käsityöläisellä. Lattialla on ystävän, Kristiina Lassuksen suunnittelema nepalilainen silkki-pellavamatto.

Italialaisen kreivin maille 1800-luvun puolivälissä rakennettu tilanhoitajan talo on nyt sekoitus italialaista runsautta ja suomalaista selkeyttä.

Asukkaat: Suomalainen muotoilija ja tekstiilitaiteilija Anne Kyyrö Quinn sekä puoliso, entinen pankkiiri Gavin Quinn, joka nykyisin toimii Annen yhtiökumppanina, ja parivuotiaat airedalenterrierit Ronnie ja Reggie.

Koti: Italialaisen kreivin maille Toscanan Arezzoon 1800-luvun puolivälissä rakennettu tilanhoitajan talo.

Italialainen kulttuuri, eleganssi ja sydämelliset ihmiset hurmasivat Anne Kyyrö Quinnin ja Gavin Quinnin niin, että pari muutti Lontoosta Toscanan maaseudulle Arezzoon. Suomalainen tekstiilitaiteilija ja hänen puolisonsa etsivät oikeaa taloa vuosia. Lopulta peltojen keskeltä, läheltä taajamaa löytyi täydellinen koti, jossa yhdistyivät nykyaikaiset mukavuudet ja perinteinen toscanalainen arkkitehtuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Airedalenterrierit Ronnie ja Reggie pitävät tekstiilitaiteilja Anne Kyyrö Quinnin tiiviimmin Toscanan-kodissa. Aiemmin työt veivät Annea Lontooseen useammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anne, olet kotoisin Lapinlahdelta ja opiskellut ja elänyt Lontoossa. Mikä toi sinut Italiaan?

Olimme haaveilleet talosta Toscanassa vuosia. Italian maaseutu on kaikkina vuodenaikoina kaunis. Aurinko paistaa täydeltä taivaalta kolme neljä kuukautta vuodessa.

Sen lisäksi Italia on kuin maailman museo, josta löytyy loputtomasti tutkittavaa. Toscanassa olemme keskellä kaikkea. Rooma, Milano ja Firenze ovat vain muutaman tunnin ajomatkan päässä. Samoin Lontoon-kotimme ja studioni ovat täältä helpon matkan päässä.

Yläkerran hallissa olevan Lola-rahin päälle on koottu matkoilta tuotuja naamioita. Annen suunnittelema rahimalli on kodin julkkis, sillä sen sininen versio koristi Carrie Bradshawn olohuonetta Sex and the city 2 -elokuvassa. Nahkaisten klubinojatuolien kulunut nahkapinta hurmasi Annen ja myös koiranpennut, jotka iskivät hampaansa yhteen käsinojista. Gavinin isoäidiltään perimät miekat mainostivat aikoinaan Wilkinson Swordin partateriä ja muita tuotteita.

 

Kaunis tiilikatto ja holvikaari luovat valkeaan olohuoneeseen lämpimän tunnelman. Multiyorkin pellavasohvat hankittiin alun perin Lontoon-kotiin. Nahkatuolit löytyivät Ebaysta. Sohvapöytänä toimiva vanha englantilainen arkku on Gavinin ja Annen ensimmäisiä yhteisiä hankintoja. Annen suunnittelema musta, kolmiulotteinen sohvatyyny jäljittelee pöydällä olevan pärekorin pintaa.

Etsitte sopivaa taloa pitkään. Miten löysitte uuden kotinne?

Seikkailimme netissä vuosikausia ja etsimme sopivaa kotia. Lopulta vuokrasimme seudulta talon talveksi, jotta olisimme heti valmiuksissa, kun kiinnostava kohde tulisi vastaan.

Se oli hyvä päätös, sillä kävimme katsomassa ainakin 50 taloa. Noilla näytöillä kriteerimme jalostuivat. Tajusimme, että halusimme valmiiksi remontoidun talon, joka ei sijaitse aivan korvessa.

Kun astuimme tähän taloon, täällä oli lämmintä. Se ei ole itsestäänselvyys Toscanassa. Talon edellinen omistaja oli kalifornialainen sisustussuunnittelija, ja talo oli remontoitu kauniisti aidoin materiaalein. Se ja lattialämmitys puhuttelivat suomalaista sieluani. Nähtyämme niin paljon, tiesimme, että meillä oli käsissämme helmi.

Paikallisen puusepän tekemässä ruokapöydässä on saranat niin, että sitä voi käyttää myös kapeampana pöytätasona seinän vierellä. Vitran mustat Panton-tuolit ovat asukkaista mieluisa moderni elementti vanhassa keittiössä. Suuri kaasuliesi on keittiön keskipiste. Ikean kaapit saavat väistyä, jahka Annen puusepältä tilaamaat kaapit valmistuvat. Airedalenterrierit Ronnie ja Reggie pitävät tekstiilitaiteilja Anne Kyyrö Quinnin tiiviimmin Toscanan-kodissa. Aiemmin työt veivät Annea Lontooseen useammin.

Miten suomalaiset juuresi näkyvät kotisi sisustuksessa?

Suomalaisuuteni leimaa niin töitäni kuin kotejammekin. Muodot ovat rikkaita, mutta värimaailma on selkeä ja yksinkertainen. En täytä tavaroilla kaikkea tilaa, vaan suosin avaruutta ja minimalismia. Amerikkalainen ystävämme kyseli kylässä käydessään, missä kaikki huonekalumme ovat.

Tämän talon sisustus vain syntyi, emme miettineet sitä. Olemme Gavinin kanssa keränneet kivoja esineitä matkoilta ja huutokaupoista. Niille löytyi täällä helposti paikat. Pidämme molemmat modernin ja vanhan yhdistämisestä. Tällä on hyvin tilaa Gavinin keräilemille vanhoille hatuille ja kirjoille. Viimeisin löytömme on suuri snookerpöytä, jonka jaloista aiomme tehdä ruokapöydän.

Yläkerran päämakuuhuoneen yhteydessä olevassa kylpyhuoneessa on puulattia, jota hoidetaan balsamicon ja oliiviöljyn seoksella. Indonesiassa teetetty kuparinen kylpyamme on sijoitettu niin, että siitä voi ihailla ikkunasta avautuvaa toscanalaismaisemaa ja villisikojen käyskentelyä pellolla.

Miten työskentely Toscanan maaseudulta käsin onnistuu?

Perustin yritykseni Lontooseen vuonna 1999. Alussa suunnittelin kodintekstiileitä, ja sisustustyynyistäni tuli suosittuja. Niitä alettiin kuitenkin kopioida villisti, ja nykyään teen pääosin tilaustöitä. Kolmiulotteiset huopatekstiilityöni, joita käytetään usein akustisina installaatioina ja taideteoksen tapaan, valmistetaan yhä Lontoon studiollani. Töitäni tilataan paljon myös kotiteattereihin ympäri maailmaa, ja voin hyvin tehdä työni Toscanassa. Matkustin aluksi tiiviimmin Lontooseen, jossa meillä yhä on pieni asunto vanhassa kotitalossamme. Nyt matkustan keskimäärin kerran kuussa.

 

Vierasmakuuhuoneeseen haluttiin keveyttä linjoihin ja voimaa väreihin. Mustat metalliset valaisimet löytyivät sisustusliikkeestä Dubaista. Klassinen musta rautasänky on Ikean. Hopeinen bulldog on lahja ystäviltä ja Annelle tärkeä.

 

Kylpyhuoneen vanhaan ovisyvennykseen sijoitettiin jalallinen posliiniallas ja peili. 1930-luvulta peräisin oleva patsas mainosti aikoinaan alus-vaatteita. Sittemmin kipsimiehellä on ollut paikka Annen ja Gavinin kylpyhuoneessa.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 3/2018 ilmestyneestä jutusta Toscanan auringon alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla