Mitä jos maalaisit keittiön seinän rohkeasti vaikka mintunvihreäksi ja tuolit eri väreillä?
Mitä jos maalaisit keittiön seinän rohkeasti vaikka mintunvihreäksi ja tuolit eri väreillä?

Onko sinulla joskus huono päivä? Oletko pahalla tuulella tai väsynyt juuri nyt? Katso helpot ja edulliset ratkaisut, joilla voit kohentaa oloasi heti ja pysyvästi.

Kohentamalla kotiasi voit parantaa myös omaa oloasi. Moniin ulkopuolelta tuleviin ikävyyksiin et voi useinkaan vaikuttaa, mutta elinympäristöösi eli kotiisi voit. Näillä seitsemällä yksinkertaisella kodin muutoksella saat paitsi kotisi entistä viihtyisämmäksi, myös itsellesi onnellisemman olon:

1. Raivaa lisää tilaa

Helppo (ja halpa) tapa piristää mieltä on siivota koti kaikesta turhasta tavarasta. Tämä todellakin toimii! Raivaa kotiin lisää tilaa myymällä tai lajoittamalla kaikki ylimääräinen tavara pois: käyttämättömät jakut vaatekaapista ja vohvelirauta keittiökaapista. Kun pääset roinasta eroon, stressitasosi laskee. Tämän neuvon olet varmasti kuullut monta kertaa, mutta mitäpä jos ihan oikeasti aloittasit nyt? Katso täältä miten saat vaatekaapin kaaoksen kuriin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Järjestä yksi huone uudestaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämäkin on helppo ja täysin ilmainen tapa sisustaa kotia. Kun järjestät vaikkapa olohuoneen huonekalut uudella tavalla, tuntuu kuin saisit uuden alun kotiisi (ja elämääsi). Huom! Ennen kuin aloitat, hahmottele suunnitelmasi pohjapiirrokseen ja sitten vain hommiin! 

3. Maalaa tehosteseinä

Kun maalaat huoneesta yhden seinän, tuntuu kuin olisit tehnyt remontin, mutta huomattavasti edullisemmin ja vähemmälllä vaivalla kuin koko kodin seinien maalauksen. Valitse tehosteseinään väri, joka luo sinulle positiivisen fiiliksen, jolloin seinää katselemalla saat ihailla paitsi työsi tulosta, myös hyvän mielen tuovaa väriä. Katso, miten työnurkkaukseen tapetoitiin tehosteseinä ja samalla koko tila siivottiin. 

4. Vaihda vetimet

Piristä keittiötäsi vaihtamalla kaappien vetimet. Koko keittiön ilme muuttuu hetkessä ja omakin ilmeesi siinä samassa, kun pääset kokkaamaan "uudessa keittiössäsi". Voit laajentaa idean myös vaihtamalla ovien vetimet. Valitse omaa silmääsi miellyttävä malli!  Katso videolta, miten keittiön ilme muuttui, kun vetimet vaihdettiin. 

5. Korjaa yksi asia kodissasi

Jokaisen kodissa on kohtia, jotka pitäisi korjata tai muuttaa, mutta asia on vain jäänyt. Repsottaako jokin lattialista, onko yksi ohvenkahva huonosti kiinni, onko jokin lamppu palanut? Valitse näistä yksi, laita se kiireisimmälle to do -listallesi ja korjaa se heti. Usko tai älä, tunnet olosi samantien huojentuneemmaksi, kun homma on hoidettu. Mitä jos maalaisit keittiön välitilan ärsyttävät kaakelit rauhallisen valkoisiksi? Katso ohjeet täältä.

6. Päivitä yksi huonekalu

Päivittämisen ei tarvitse tarkoittaa uuden ostamista. Voit tehdä pienen muodonmuutoksen jollekin olemassa olevalle esineelle tai huonekalulle pienellä maalipurkilla tai vaikkapa kangaspalalla. Jos olohuoneen pikkupöytä on jo todella kulahtanut, maalaa se lempivärilläsi ja tee siitä olohuoneen keskipiste tai jos nojatuoli on jo liian kulahtanut, heitä sille kaunis kangas "uudeksi verhoiluksi". Katso idea, miten voit tuunata vanhan jakkaran ilman remonttivälineitä kuin uudeksi.

7. Siivoa kotisi

Vaikuttaa aika ilmeiseltä, vai mitä? No, usein se kaikista yksinkertaisin ratkaisu on paras. Tee kodissasi suursiivous: poista lika ja pöly ja turha tavara. Katso ammattijärjestäjän lista, mistä tietää, onko kotona liikaa tavaraa. Mitä vähemmän sinulla on roinaa ja pölyä, sitä paremmin voit! 

 

Jutun lähteenä on käytetty Brightnestin artikkelia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla