1. Hanna Werningin Elfalle suunnittelemat ovet ovat tyylikkään eleettömät, elfa.com. 2. Elfan Classic 45 -systeemi vaatii vain metrin leveän tilan, elfa.com. 3. Mazen hauska Frank Junior on jakkara ja säilytin, 820 e, mazeinterior.se.
1. Hanna Werningin Elfalle suunnittelemat ovet ovat tyylikkään eleettömät, elfa.com. 2. Elfan Classic 45 -systeemi vaatii vain metrin leveän tilan, elfa.com. 3. Mazen hauska Frank Junior on jakkara ja säilytin, 820 e, mazeinterior.se.

Hyvä eteinen on toimiva ja kaunis. Kiinnostava yksityiskohta luo tilan hengen.

1. Valoa ja tehoa

Eteinen on parhaimmillaan asukkaan ja vieraan tervetulleeksi toivottava kaunis ja toimiva tila. Eteisen säilytys kannattaa miettiä yhdeksi kokonaisuudeksi, josta löytyy paikat takeille, kengille, pipoille ja harrastusvälineille sekä avaimille ja lompakoille.

Eteinen vaatii paljon valoa, istuinpaikan, peilin ja maton, joka pysäyttää lian etenemisen muualle asuntoon.

2. Ei mikään läpikulkupaikka

Eteisen säilytystä ei kannata rakentaa monien erillisten säilytyskalusteen varaan vaan tehdä yksi toimiva säilytysjärjestelmä ovien tai liukuovien taakse. Se kätkee sisäänsä irtotavaran.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuo tilaan persoonallisuutta harkitulla värimaailmalla tai näyttävällä valaisimella niin, ettei tila jää tylsäksi läpikulkupaikaksi. Voit revitellä kauniilla konsolipöydällä, valaisimilla, lipastolla, penkillä tai peilillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tee tavaroiden paikalleen laittamisesta helppoa myös perheen pienimmille ja asenna naulakko ja laatikot sopivalle korkeudelle.

3. Pienet jipot

Kapeat kenkäkaapit toimivat tarvittaessa säilytystilana myös pipoille ja hanskoille. Erilaisissa koreissa pysyvät esimerkiksi pyöräilykypärät järjestyksessä. Penkki, jossa on myös säilytystila tai kenkäteline, toimii hyvin. Kiinteiden, komeroiden ovien sisäpinnat voi valjastaa käyttöön oveen kiinnittävin korein ja naulakoin.

Suuri peilipinta tuplaa tilan ja tuo valoa.

4. Katse lattiaan

Luonnonkuituiset matot, joissa on paljon struktuuria, pysäyttävät lian tehokkaasti. Lisäksi niiden sävymaailma sopii eteiseen: keskiruskean ja harmaan sävyissä pieni lika ei näy.

Teetä matto tilaan sopivaksi. Jätä seinän ja maton väliin kymmenisen senttiä. Yksi yhtenäinen mattopinta saa eteisen näyttämään suuremmalta ja jäsennellyltä.

5. Siistit pinnat

Maalaa seinäpinnat puolihimmeällä tai kiiltävällä maalilla, sillä täysmattaisesta pinnasta lika on vaikea saada irti.

Laatta on eteisessä hyvä materiaali. Luonnonkivi patinoituu kauniisti, ja kauttaaltaan samaa materiaalia oleva puristelaatta on paksu, kestävä valinta.

Jos pääset itse suunnittelemaan eteistä, sen hyvä koko on kymmenen neliötä. Mieti myös sujuva kulku muihin tiloihin ja jätä tarpeeksi ehjää seinätilaa säilytykselle.

Sisustusarkkitehti Laura Räihä paljastaa ammattilaisten parhaat sisustussalaisuudet.

Juttu on ilmestynyt Glorian Kodissa 8/2017.

Sisältö jatkuu mainoksen alla