Rovaniemellä voit asua maailmantähtien kanssa samoissa hotelleissa.

Jos muistosi Rovaniemestä ovat ajalta, jolloin kaupungin hienoin hotelli oli Pohjanhovi, on aika päivittää tilanne. Ellet ole harrastanut Lapin-matkailua viime vuosina, nykytilanne hämmästyttää.

Ymmärrät myös, miksi Lappi on oikeasti todella kova brändi ulkomailla. Luksustasoinen majoitus, sujuva palvelu ja upea luonto houkuttelevat Rovaniemellekin Kardashianeita ja muita maailmanluokan julkkiksia. Uutta ja uljasta loma-asutusta rakennetaan koko ajan ja entisiä laajennetaan.

1. Nova Skyland on napapiirillä sijaitseva kiinalaisten omistama lomakylä. Tänä talvena sen yhteyteen avattiin lohikäärmeen muodosta ideoitu hotelli, jossa on kaksikerroksisia huoneistoja. Yläkerrassa on makuutila ja kylpyhuone, alakerrassa oleskelutilat saunoineen. Suurista maisemaikkunoista avautuu metsämaisema, mikä luo illuusion täydellisestä rauhasta, vaikka palvelujen äärellä ollaankin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Lähellä on toinen lomakylä, suomalaispariskunnan perustama Glass Resort, jossa majoitutaan tyylikkäissä kaksikerroksisissa lasitaloissa, joissa on keittiö, sauna ja ulkona poreallas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Somesuosikki Arctic Treehouse Hotel, jossa Kourtney Kardashiankin perheineen lomaili, on saanut lisää sviittejä. Talojahan kutsutaan käpylehmiksi, sillä ne seisovat jalkojen päällä ja tarjoavat hienot näkymät ympäröivään luontoon. Nyt omistajat Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen rakennuttavat alueelle myös hotellia. Treehousen ravintola Rakas on käymisen arvoinen.

4. Pari keskustan vanhaa kivitaloa on saanut uuden elämän tyylikkäinä hotelleina. Uudempi on vuosi sitten avattu Haawe, jossa on 12 huonetta ja kaksi sviittiä. Sen on perustanut Feng Liu, jonka vanhempien omistama ravintola on toiminut talossa jo1990-luvun loppupuolelta.

5. Kivenheiton päässä Haaweesta on moneen kertaan palkittu perhehotelli Arctic Light Hotel. Uusin saavutus on arvostettu Boutique Hotel Awardsin valinta Best Chic Elegance Hotel 2019. Huoneita on 57, joista neljä on sviittejä ja kuusi loftasuntoa. Paikalliset kehuvat hotellin aamiaista kaupungin parhaaksi.

arctictreehousehotel.com, glassresort.fi, novaskyland.com, haawe.fi, arcticlighthotel.fi

Juttu on alun perin ilmestynyt tammikuun 2020 Gloriassa. Lisää Glorian testaamia Rovaniemi-vinkkejä löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla