Design House Stockholmin  viherkasveille tarkoitettu tikas muistuttaa vanhanajan kukkatelineitä. Sirolle kalusteelle voi tehdä monenlaisia sommitelmia.  Flower pot stand  217 e, finnish-designshop.com.
Design House Stockholmin viherkasveille tarkoitettu tikas muistuttaa vanhanajan kukkatelineitä. Sirolle kalusteelle voi tehdä monenlaisia sommitelmia. Flower pot stand 217 e, finnish-designshop.com.
Köynnöskasvit , kuten muratti, ovat tällä hetkellä iso trendi vihersisustamisessa.  Mitä suurempi ja runsaampi, sen parempi. Punctual-hylly on Ferm Livingin.
Köynnöskasvit , kuten muratti, ovat tällä hetkellä iso trendi vihersisustamisessa. Mitä suurempi ja runsaampi, sen parempi. Punctual-hylly on Ferm Livingin.
Jos et ole  viherpeukalo, mutta haluat olla sisustustrendien aallonharjalla, panosta yhteen kasviin. Puumainen kasvi on näyttävä elementti , etkä tarvitse koko ikkunalaudan täyttävää sommitelmaa. Ruukut  Tine K Home.
Jos et ole viherpeukalo, mutta haluat olla sisustustrendien aallonharjalla, panosta yhteen kasviin. Puumainen kasvi on näyttävä elementti , etkä tarvitse koko ikkunalaudan täyttävää sommitelmaa. Ruukut Tine K Home.

Viherkasvitrendin kelkkaan ehtii vielä hyvin. Sisustusarkkitehti vinkkaa panostamaan amppeleihin tai näyttävään kumiviikunaan.

1/ Vihreä tekee hyvää

Viherkasvit tuovat kirjaimellisesti luonnon sisälle. Ne lisäävät viihtyisyyttä ja parhaimmillaan puhdistavat ilmaa, sillä ne tuottavat happea ja kuluttavat hiilidioksidia. Viherkasveista kultapalmu, rahapuu, traakkipuu, ananaskasvit ja viirivehka puhdistavat ilmaa tehokkaasti. Tutkimusten mukaan sisustuksessa käytetty vihreä väri vaikuttavaa ihmiseen rauhoittavasti ja poistaa stressiä samalla tavoin kuin luonnossa liikkuminen.

2/ Kasvi tilan mukaan

Viherkasvien suosiolle ei näy loppua ja hyvä niin. Kun valitset kasveja, huomioi valon suunta ja tilan käyttötarkoitus. Luo keittiöön kaunis hyötypuutarha chileistä tai yrteistä. Valitse makuuhuoneeseen ilmaa tehokkaasti puhdistava rahapuu. Olohuoneeseen sopii joko yksi näyttävä, kookas viherkasvi tai monta pientä. Kokoa ne yhteen sommitelmaan esimerkiksi ikkunalaudalle. Jos eteisessä on valoa, sinne sopii muutama trendikäs amppeli, joka ei vie lattia- tai pöytätilaa.

3/ Varo viidakkoa

Monta vuotta viherkasvit olivat pannassa, kunnes muutamia vuosia sitten sisustusmuoti muuttui. Suuri kotoilutrendi lienee ollut myötävaikuttamassa viherkasvien uuteen suosioon. Hyvinvointitrendin vanavedessä myös keittiöpuutarhat ja kaupunkiviljelmät alkoivat kukoistaa. Silti trendiin ei kannata hypätä yltiöpäisesti mukaan. Panosta vihersisustamisessa muutamaan kohtaan kodissa ja käyttää kasveja harkitummin muualla. Älä kuorruta kodin joka nurkkaa vihreällä, viidakkotunnelma ei sentään vielä ole trendikästä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4/ Roikota rohkeasti

Jokin aika sitten julkisiin ja yksityisiin tiloihin teetettiin paljon viherseiniä. Trendi näyttää kuitenkin jääneen lyhytikäiseksi, sillä viherseinien ylläpito on suhteellisen vaivalloista. Sitäkin suositumpia ovat erilaiset amppelit, esimerkiksi metalliset kehikkomaiset tai keraamiset. Useasta amppelista saa kauniita kokonaisuuksia ikkunoiden edustalle. Köynnöskasvit koristivat 1980-luvulla kotien seiniä, ja ne ovat jälleen tekemässä paluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5/ Katse kohti kumiviikunaa

Kookkailla viherkasveilla voi rajata avointa tilaa. Viherkasvit toimivat myös kauniina näkösuojana ikkunalaudalla. Oman kotini luottokasvi on monissa muutoissa mukana kulkenut, viisitoista vuotta vanha kumiviikuna. Kumiviikuna on uskomattoman kestävä, ja se sietää kuivuuttakin hyvin. Uusi tuttavuus taas ovat ilmakasvit. Esteettiset, veistokselliset kasvit ovat helppohoitoisia eivätkä kaipaa ruukkuja.

 

 

Sisustusarkkitehti Laura Räihä paljastaa ammattilaisten parhaat sisustussalaisuudet.
Juttu on ilmestynyt Glorian Kodissa 1/2018.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla