Keittiön päätyseinä on kaapistoa lattiasta kattoon. Sille sijoitettiin myös integroidut kylmälaitteet. Tammiovet tuovat lämpöä ja harmaa listoitus rytmittää ja ryhdistää tilaa. Kaapistot ja tummanharmaat kivitasot ovat Puustellista. Kattoon upotettu Savon eleetön liesituuletin ei sulje näkymää.
Keittiön päätyseinä on kaapistoa lattiasta kattoon. Sille sijoitettiin myös integroidut kylmälaitteet. Tammiovet tuovat lämpöä ja harmaa listoitus rytmittää ja ryhdistää tilaa. Kaapistot ja tummanharmaat kivitasot ovat Puustellista. Kattoon upotettu Savon eleetön liesituuletin ei sulje näkymää.

Piritta ja Antti rakensivat perheelleen vähäeleisen talon Espoon Tapiolaan. Lapsiperheen hektisessä arjessa sisustuskin saa olla yksinkertainen. Lämpöä kotiin tuovat tammiovet.

Asukkaat: Piritta, Antti ja pojat Oscar ja Lucas.

Koti: Vuonna 2016 valmistunut kaksikerroksinen erillistalo Espoon Tapiolassa. Talossa on neliöitä 175.

Espoolaiset Piritta ja Antti rakensivat Espoon Tapiolaan kolme selkeälinjaista erillistaloa yhdessä kahden ystäväpariskunnan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Piritta, miten teistä tuli rakentajia?

En itse ollut ikinä halunnut rakentaa taloa, mutta Antti haaveili rakentamisesta. Haaveet kehittyivät keskusteluiksi muutamien lapsuudenystävien kanssa. Asuimme ja viihdyimme kaikki Espoossa, joten tonttikin haluttiin täältä. Etsimme sitä pitkään, ja matkan varrella muutama perhe ehti tehdä muita ratkaisuja. Lopulta rakennusporukkaan tuli kolmanneksi perhe, johon olimme ystävystyneet lasten kautta, ja tonttikin löytyi Tapiolasta, läheltä palveluita ja kouluja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harmaa betonilattia on designbetonia, ja Piritasta se toimii loistavasti lattialämmityksen kanssa.

Kimppaprojektissa on otettava huomioon monen ihmisen toiveet. Miten löysitte yhteisen linjan taloista?

Minä haaveilin alunperin valkoisesta sokeripalasta. Antti ja muut toivoivat enemmän kontrasteja. Kuuntelimme muutaman arkkitehdin näkemyksiä ja valitsimme lopulta arkkitehdiksi Pet Michaelin, jonka taloja olimme nähneet Espoossa kierrellessämme. Petin havaintokuvissa oli käytetty kauniin harmaita sävyjä yhdistettyinä puuhun. Olimme kaikki lähes yhtä mieltä siitä, että hänen näkemyksensä rakennusten väreistä ja muotokielestä toimii. Jouduimme tekemään vain muutamia kompromisseja.

Keittiön ja olohuoneen erottaa Hayn siro, tamminen Copenhague CPH30 -ruokapöytä. Mustat Eamesin DSW -tuolit tuovat kontrastia luonnonsävyihin. Harmaa betonilattia on designbetonia, ja Piritasta se toimii loistavasti lattialämmityksen kanssa.

Millaisen tunnelman halusitte omaan kotiinne?

Töissä ja kotona lasten kanssa tapahtuu niin paljon, että haluan ympäristön olevan rauhallinen paikka, jossa katse voi lipua ilman häiriöitä. Nautin katsellessani lehdistä koteja, joissa on runsaasti kerrostumia. Omassa kodissani väsyn kuitenkin helposti liikaan monimuotoisuuteen ja palaan aina takaisin selkeyteen.

Cobellosta hankittu koristebetonijakkara toimii tyylikkäänä yöpöytänä tummanharmaalla kankaalla verhoillun sängyn vieressä. Vaatehuone on seinäkkeen takana makuuhuoneen jatkeena.

Miten kotinne sisustus on syntynyt?

Pyysimme apuun sisustusarkkitehti Sebastian Sandelinin, jonka tehtävä oli tarkistaa ajatustemme toimivuus, jottei kodista tulisi liian kylmä. Sebastian ideoi keittiöön ja muihin tiloihin tammiovet. Hänen havaintokuviensa perusteella oli paljon helpompi nähdä, että lopputulos tulisi olemaan hyvä.

Saunan ja pesutilan haluttiin sulautuvan toisiinsa mahdollisimman linjakkaasti. Antti suunnitteli lauteiden mallin niin, etteivät rakenteet näy kylpyhuoneen puolelle. Saunan leveä Radiata-mäntylankku sävytettiin tummaksi. Harmaat laatat ovat ABL-Laatoista.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 9/2017 ilmestyneestä jutusta Selkeät linjat.

Vierailija

No on vähäeleinen. Ei minun mielestä! Kaikilla ei ole varaa omaan tonttiin😀👍 Onnea uuteen kotiin

Sisältö jatkuu mainoksen alla