Ennen pikaremonttia koululaisen huoneen tapetti oli liian söpöstelevä.
Ennen pikaremonttia koululaisen huoneen tapetti oli liian söpöstelevä.

Koulutytön huone sai uuden reippaan ilmeen. Pikaremontissa tärkeimmät välineet olivat valkoinen maalipurkki ja musta kontaktimuovirulla.

Yksitoistavuotiaalla tytöllä oli selkeät toiveet uuteen huoneeseensa: mustavalkoista, selkeää, paljon sänkytyynyjä ja ison tytön tyyliä – ei mitään lapsellista.

Huoneen remontti aloitettiin poistamalla vanhat tapetit ja maalaamalla huoneeseen pohjasävy valkoisella seinämaalilla. Huoneen leikkisä ja viimeistelty polka dots -ilme tehtiin kontaktimuovista leikatuilla palloilla, jotka liimattiin seinään epätasaisin välein. Mattapintainen kontaktimuovirulla ostettiin rautakaupasta ja kuviot leikattiin Fiskarsin kuvioleikkurilla.

Ajatus oli, että pilkut saa myös helposti seinästä pois jos asukas niihin kyllästyy, tai jos keksii tilalle jotain uutta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paljon askartelevan ja piirtävän koulutytön huoneen säilytysratkaisuihin kiinnitettiin erityistä huomiota. Seinälle laitettiin pieniä vanerilokeroita. Lisäksi huoneeseen ostettiin erilaisia laatikoita ja koreja, jotta kaikille tavaroille löytyisi oma paikka.

Pöytää suurennettiin sahauttamalla rautakaupassa reilunkokoinen vaneripala vanhojen pukkijalkojen päälle. Nyt pöydän ääreen mahtuu piirustus- ja läksyhommiin kolmekin kaverusta kerrallaan.

Vetoketjullisen päiväpeiton sisälle pedattu sänky toimii hyvin myös sohvana. Viistokaton alla sijaitsevasta sängystä tuli kiva lukupaikka. Päiväpeiton sisältä löytyy päällekkäin kaksi patjaa, joista toisen saa kätevästi huoneeseen vieraspatjaksi.

Remontti sujui nopeasti ja helposti. Ja mikä parasta, huone on nyt toimiva, viihtyisä, järjestyksessä hyvin pysyvä ja asukkaansa näköinen.

Kontaktimuovirulla 8,90 e, Stark, Zipit-päiväpeitto 95 e, Bedit, lipasto ja Knodd-tynnyri 14,99 e, Ikea, sekä mustavalkoinen Uni-puuvillamatto 170 x 240 cm, 79 e, Ellos.

Juttu on julkaistu Glorian Kodissa 11/2015

Sisältö jatkuu mainoksen alla