Harry Bertoian sinkitty Diamond-tuoli on yksi Mujin pääjohtajan Masaaki Kanain lempiesineistä, ja hän on sijoittanut sen suosikkipaikkaansa pihalla.
Harry Bertoian sinkitty Diamond-tuoli on yksi Mujin pääjohtajan Masaaki Kanain lempiesineistä, ja hän on sijoittanut sen suosikkipaikkaansa pihalla.

Japanilaisen Mujin johtaja Masaaki Kanai ihastui tokiolaiskotinsa puutarhaan ja vehreään näkymään. Pihapuun pikkulinnun hän nimesi Jasperiksi suunnittelija Morrisonin mukaan.

Japanilaisen lifestylebrändin Mujin liikkeitä on ympäri maailmaa, mutta Suomeen ketjua on odotettu pitkään. Minimalistisen muotoilun fanit iloitsivat brändin syksyisestä visiitistä Habitareen. Joulukuussa Mujin tuotteita saa Helsingin Torikortteleiden pop upista. Lifestylebrändin pääjohtaja Masaaki Kanai oli tämän vuoden Habitaren virallinen ystävä. Glorian Koti sai harvinaislaatuisen kutsun visiitille Kanain kotiin Tokioon.

Asukkaat: Mujin omistavan Ryohin Keikakun pääjohtaja Masaaki Kanai, vaimo, tytär ja koira.

Koti: Kerrostalohuoneisto vuonna 1988 rakennetussa talossa. Kodissa on kolme makuuhuonetta, olohuone, ruokailu-tila ja keittiö.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Masaaki Kanai, miten päädyitte tähän kotiin?

Kotimme on remontoitu, vanha huoneisto kerrostalon alakerrassa. Oikea perustila. Talo sijaitsee Mujin pääkonttorin lähellä. Ihastuimme omaan pihaan ja ikkunoista aukeavaan vehreään maisemaan: piha-aluetta ympäröivät puut. Myös Tokion Shinjukun alueen yötaivas on hieno. Lisäksi asunnossa oli paikka japanilaissuunnittelija Shiro Kuramatan tuolille. Tämän kodin suhteen minulla ei ole erikoisia toiveita, paitsi että se voisi olla pienempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keittiö on olohuoneesta oikealla. Pöydän päässä on harvinainen Eames-tuoli, jota on olemassa vain yksittäisiä kappaleita.

Miten olette sisustaneet kotinne?

Emme ole sisustaneet kotia erityisen suunnitelmallisesti. Kotonani on työhöni liittyviä tavaroita, kuten kirjoja. Moni esine on muotoilijoilta, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä. Mukaan mahtuu arvokasta designia, mutta myös ihan sattumalta hankittuja tavaroita. Kotimme ei ole erityisen värikäs vaan sävyt sopivat hyvin taustaksi.

Eteisestä paikan löytänyt, Shiro Kuramatan suunnittelema Apple Honey -tuoli on yksi kodin tärkeimmistä esineistä.

Mikä ilahduttaa teitä kodissanne eniten?

Paras hetki on, kun istun pihalla Campanan veljesten puunpaloista suunnittelemalla Favela-tuolilla, juon kahvia ja poltan tupakan. Silloin nautin vuodenaikojen vaihtelusta pihassa, ne ovat Japanissakin selkeät. Pidän erityisesti lintujen laulusta. Muutama vuosi sitten sain suunnittelija Jasper Morrisonilta lintulaudan. Laitoin sen puuhun, odotin viikon, mutta lintuja ei tullut. Valitin asiasta Jasperille. Yhtäkkiä, seuraavana aamuna ilmestyi pieni, vihreä papukaija, ja sen jälkeen se on käynyt meillä joka päivä. Tietysti nimesimme linnun Jasperiksi.

Brasilialaisten Campanan veljesten suunnittelemat Favela-tuolit muodostavat kuistin istuskelupaikan. Veljeksiä inspiroi Sao Paulon slummien rakennukset, jotka on rakennettu kekseliäästi kaikesta käsiin saaduista materiaaleista.

Mitä olet oivaltanut asumisesta?

On tärkeää keksiä kotiin sellaisia ratkaisuja, joilla saa vähän väljyyttä tilaan. Tavaroita ei pidä olla liikaa vaan kannattaa valikoida itselle merkityksellisiä esineitä. Mujin tuotteet on suunniteltu niin, etteivät ne häiritse näitä tavaroita. Pitää olla sellainen olo, että kotiin haluaa palata mahdollisimman pian.

Mujin pop up -myymälä on avoinna 2.12.2017 - 10.1.2018 osoitteessa Sofiankatu 4, Helsinki.

Artikkeli on lyhennelmä Glorian Kodissa 9/2017 julkaistusta artikkelista Mr. Mujin kotona.
Käännös Satoko Taguma ja Takako Servo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla